biztoshely biztositas

Céges egészségbiztosítás

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Kérjük értékeljen minket...
még nem értékelték
Thank you for rating this article.

Az egészség érték az ember számára. Érték egyénileg is, de érték egy közösség számára is. A közösségen belül emeljük ki a munkahelyi közösséget, ahol a legnagyobb értéket a dolgozó szaktudása, illetve elvégzett munkája jelenti. A munkáltatóknak ezért komoly érdekük fűződik ahhoz, hogy a munkavállaló egészségi állapota a lehető legjobb legyen, mert akkor a lehető legkevesebbet vonja el a termeléstől a betegség. A munkából való ideiglenes, vagy végleges kiesés veszteséget jelent a munkáltatónak, mind értékben, mind időben. Csökken a termelés hatékonysága, illetve másik dolgozó betanítása időt vesz igénybe, költségei vannak, illetve egyes területeken nagyobb a gyakorlatlanság miatti balesetveszély, stb. Láthatjuk tehát, hogy a munkáltatónak és a munkavállalónak ebben az esetben teljesen megegyeznek ez érdekeik. A biztosítók erre az igényre válaszoltak, amikor kifejlesztették a cégeknek szóló egészségbiztosítási ajánlataikat.

Egészségbiztosítás árajánlat kérés - ide kattintson!

Lényegében itt az történik, hogy a munkáltatók kötnek egészségbiztosítást a munkavállalóikra, és a biztosítás díját is ők fizetik. A kedvezményezett a dolgozó. A biztosító két lehetőséget kínál fel általában a munkáltatónak a szolgáltatást illetően. Egyik lehetőség, hogy káresemény bekövetkeztekor egy összegben térit a biztosító, másik esetben szolgáltatás finanszírozást vállal. A szolgáltatás finanszírozás azt jelenti, hogy a biztosító fedezi a vizsgálatok, kezelések, és egyéb, a szerződésbe foglalt egészségügyi szolgáltatás költségét. A céges egészségbiztosítás előnyökkel jár a munkavállalónak is, de a munkáltatónak is. A munkavállalónak azért előnyös, mert nem terheli a biztosítás költsége, ugyanakkor magas szintű egészségügyi ellátásban részesül. A munkáltató előnye sokrétű. Egyrészt növeli a munkavállalók lojalitását a céggel szemben, másrészt ez egy adó- és járulékmentes, a cafitéria keretein belül adható juttatási lehetőség, ami költség szempontból nem mellékes egy vállalatnak sem.

A munkavállalónak a szolgáltatás finanszírozás azért előnyös, mert magas színvonalú egészségügyi szolgáltatásban részesülnek, illetve előre lekötött időpontban fogadják, így nincs sorban állás, és nem kell hetekig, hónapokig várni egy vizsgálatra. Fontos szerepe van a megelőző szűrésnek is, mely mind a dolgozónak, mind a munkáltatónak előnyös, hiszen a betegségek kialakulásának a veszélyét korán észlelhetik, így időben fel is lehet lépni ellen, ami azt eredményezi, hogy a dolgozó nem esik ki a munkából, ami növeli a termelékenységet. A szolgáltatások között választhatóan szerepel a helyszíni szűrés, egészségügyi felvilágosító előadások, életmód- és étkezési tanácsadás, foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás, manager szűrés, stb. Természetesen a munkáltatónak van lehetősége arra is, hogy az egyes dolgozókhoz különböző kockázatot rendeljen.

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860