biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Céges egészségbiztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 4 votes
Thank you for rating this article.

Az egészség érték az ember számára. Érték egyénileg is, de érték egy közösség számára is. A közösségen belül emeljük ki a munkahelyi közösséget, ahol a legnagyobb értéket a dolgozó szaktudása, illetve elvégzett munkája jelenti. A munkáltatóknak ezért komoly érdekük fűződik ahhoz, hogy a munkavállaló egészségi állapota a lehető legjobb legyen, mert akkor a lehető legkevesebbet vonja el a termeléstől a betegség. A munkából való ideiglenes, vagy végleges kiesés veszteséget jelent a munkáltatónak, mind értékben, mind időben. Csökken a termelés hatékonysága, illetve másik dolgozó betanítása időt vesz igénybe, költségei vannak, illetve egyes területeken nagyobb a gyakorlatlanság miatti balesetveszély, stb. Láthatjuk tehát, hogy a munkáltatónak és a munkavállalónak ebben az esetben teljesen megegyeznek ez érdekeik. A biztosítók erre az igényre válaszoltak, amikor kifejlesztették a cégeknek szóló egészségbiztosítási ajánlataikat.

Egészségbiztosítás árajánlat kérés - ide kattintson!

Lényegében itt az történik, hogy a munkáltatók kötnek egészségbiztosítást a munkavállalóikra, és a biztosítás díját is ők fizetik. A kedvezményezett a dolgozó. A biztosító két lehetőséget kínál fel általában a munkáltatónak a szolgáltatást illetően. Egyik lehetőség, hogy káresemény bekövetkeztekor egy összegben térit a biztosító, másik esetben szolgáltatás finanszírozást vállal. A szolgáltatás finanszírozás azt jelenti, hogy a biztosító fedezi a vizsgálatok, kezelések, és egyéb, a szerződésbe foglalt egészségügyi szolgáltatás költségét. A céges egészségbiztosítás előnyökkel jár a munkavállalónak is, de a munkáltatónak is. A munkavállalónak azért előnyös, mert nem terheli a biztosítás költsége, ugyanakkor magas szintű egészségügyi ellátásban részesül. A munkáltató előnye sokrétű. Egyrészt növeli a munkavállalók lojalitását a céggel szemben, másrészt ez egy adó- és járulékmentes, a cafitéria keretein belül adható juttatási lehetőség, ami költség szempontból nem mellékes egy vállalatnak sem.

A munkavállalónak a szolgáltatás finanszírozás azért előnyös, mert magas színvonalú egészségügyi szolgáltatásban részesülnek, illetve előre lekötött időpontban fogadják, így nincs sorban állás, és nem kell hetekig, hónapokig várni egy vizsgálatra. Fontos szerepe van a megelőző szűrésnek is, mely mind a dolgozónak, mind a munkáltatónak előnyös, hiszen a betegségek kialakulásának a veszélyét korán észlelhetik, így időben fel is lehet lépni ellen, ami azt eredményezi, hogy a dolgozó nem esik ki a munkából, ami növeli a termelékenységet. A szolgáltatások között választhatóan szerepel a helyszíni szűrés, egészségügyi felvilágosító előadások, életmód- és étkezési tanácsadás, foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás, manager szűrés, stb. Természetesen a munkáltatónak van lehetősége arra is, hogy az egyes dolgozókhoz különböző kockázatot rendeljen.