biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Családi egészségbiztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 4 votes
Thank you for rating this article.

A családi egészségbiztosításnak a szerepe hasonló az egyéni egészségbiztosításéhoz. Ez azt jelenti, hogy a biztosított fél itt jellemzően egy család, amely ebből következően több személyből áll, akiknél ugyanazok a szempontok irányadóak, mint az egyéni egészségbiztosítottaknál. A cél egyrészt itt is a család egészségi állapotának megőrzése, illetve lehetőség szerint javítása. Ennek elérése egészségügyi szolgáltató segítségével történik, mellyel a biztosító szerződése partneri kapcsolatban áll. Jellemzően ezek az egészségügyi szolgáltatók olyan magánintézmények, melyek többnyire nemzetközi hálózattal rendelkeznek, és korunk legmodernebb technikájával, és legképzettebb orvosaival rendelkeznek, így biztosítva a nagyon magas színvonalát az gyógykezelésnek. A cél második oldala pedig az anyagi tehervállalás átvétele az ügyféltől, ami azt jelenti, hogy a szerződésben meghatározott esetekben az egészségbiztosító fedezi a költségeket, amelyek a megelőzés, a diagnosztika, a gyógyítás, utógondozás, stb. közben felmerülnek. Ezen felül esetleges komolyabb betegség, és hosszabb munkából való kiesés esetén pótolja a kieső jövedelem egy részét, ezzel is biztosítva a család anyagi talpon maradását. Természetesen ahhoz, hogy minden oldalról be legyen biztosítva egy család, teljes körű egészségbiztosítást, a hozzá köthető kiegészítő biztosításokkal együtt kell megkötni. Ugyanis az alapcsomagok nem terjednek ki minden olyan eseményre, ami egy betegség esetén előfordulhat egy család életében.

Egészségbiztosítás árajánlat kérés - ide kattintson!

A családi egészségbiztosítások jellemzően 2-6 fő között köthető, de ezt biztosítónként változhat. A biztosítás megköthető élettársi kapcsolat esetén is. A szerződés megkötése után az egészségbiztosítási kedvezményezettek számától függetlenül 1 kötvény kerül kiállításra, ami a kezelhetőséget nagyon leegyszerűsíti. Lehetőség van arra, hogy a család tagjainak más-más kockázatot és biztosítási összeget állítsunk be. Ez a lehetőség kedvezően befolyásolja a díjazást is, hiszen nem fizetünk olyan kockázatért, ami pl. egy gyermeknél értelmetlen, mert mondjuk, munkahelyhez kapcsolódik. További előnye a családi egészségbiztosításnak az, hogy mivel egyszerre több személyt is biztosítunk, úgy megkaphatjuk az ehhez kapcsolódó díjkedvezményt. Fontos tudni, hogy a minden biztosított esetében egyforma a tartam, azaz egy időben jár le, ami szintén könnyen kezelhetővé teszi a konstrukciót. Előnye a családi egészségbiztosításnak, hogy segítségével az egészségügyi szolgáltató az egész családra kiható, komplett egészség felmérést tud készíteni, amihez aztán egy ahhoz megfelelő, az egész családot figyelembe vevő szűrő programot tud kidolgozni. Ennek eredményeként egy egészségesebb család jöhet létre. Életkor szerint biztosítónként változik a megköthetőség, ami elég tág időintervallumot jelent. Azt mondhatjuk, hogy az összes biztosító kínálata belefér a 0-70 éves kor közé. A minimális kötési tartam 5 év, a maximális pedig a biztosított 75. életéve. Természetesen érdemes, sőt kötelező is a részleteket megismerni, illetve a szerződést aláírás előtt figyelmesen elolvasni. A családi egészségbiztosítás egy olyan lehetőség a magyar családok életében is, amit mindenkinek ki kellene használnia.