biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

E rendszám kötelező biztosítása

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 4 votes
Thank you for rating this article.

Az E rendszám abban az esetben igényelhető, ha a gépjárműnek van érvényes műszaki vizsgája, de még ellenőrzés alatt van a származás és folyamatban van a regadó befizetése. Az E rendszámot az illetékes okmányirodában kell igényelni, és addig érvényes, amíg a regisztrációs adó befizetése, valamint a származási hely ellenőrzése meg nem történik, de legfeljebb fél évig használható. Alapos indokkal a rendszám használatának meghosszabbítását egy alkalommal lehet kérelmezni.


Kérjen árajánlatot itt E-rendszám biztosításra!

Fontos: I rendszám lett a P, E és Z ideiglenes rendszámokból

T
ermészetesen előírás az E rendszám kötelező biztosítása 2023 és 2024 évben is. Az erre vonatkozó kötelező biztosítási szerződés minden esetben határozott idejű, arra az időtartamra vonatkozik, ameddig a forgalmi engedély érvényes, valamint a határozott időre kötött biztosítás díját előre egy összegben meg is kell fizetni. Az E rendszám kötelező biztosítás a szerződés lejártával egy időben megszűnik.

Fontos tudni, hogy E rendszámos gépkocsival csak országon belül lehet közlekedni, így a kötelező biztosítás is csak Magyarországra érvényes. Érdekesség viszont, hogy mivel E rendszámos gépjárműből egy személynek több is lehet a birtokában, így természetes, hogy minden gépjárműre külön kötelező biztosítást kell kötni.