biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Egyelőre százezres nagyságrendben lehet csak felelősségbiztosításokat találni

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Nincs olyan biztosítás a biztosító piacon, ami fizet a polgári törvénykönyv alapján a magánvagyonával is felelős károkozó cégtulajdonos helyett százezer forint éves biztosítási díj alatt. A felelősségbiztosítás tehát a vezetői felelősségbiztosítás akár egy kicsi vállalkozás esetén is körülbelül százezer forint körül van évente, amit természetesen a cégtulajdonosnak kell állnia.

D&O biztosítás - Felelősségbiztosítás

N
agyon sokak érdeklődése övezte az új ügyvezetői felelősségbiztosítást, így várhatóan sokan fognak élni vele annak ellenére, hogy nem olcsó mulatság.. Az új törvénykönyv szerint a vezetők is felelnek majd a magánvagyonukkal akkor, hogyha rossz döntést hoznak. A kisebb vállalkozások aggódhatnak most, ugyanis a nagyvállalatok már megkötötték eddig is a felelősségbiztosítást. Évente körülbelül 100 ezer forintot kell kiadnia egy kisvállalatnak is, hogy védve legyen legalább anyagilag.

Egy közepes vállalat esetében ez az összeg, az éves díj tekintetében akár 10 millió forintra is emelkedhet. Tehát mindenképpen oda kell figyelni erre az új biztosítási módozatra, ami nagyon gyorsan terjed és egyre népszerűbb, nem véletlenül. Hogy ha kíváncsi az új fejleményekre és, hogy mi lesz a sorsa ennek az új biztosításnak akkor mindenképpen érdemes minket figyelnie és velünk maradnia, hogy a legújabb híreket is azonnal olvashassa.

Mindenesetre ez egy fajta védelem az elkövetett hibák ellen, ezért ez végül is egy nagyon jó biztosítási konstrukció és ezért kötik meg rengetegen. A cégvezetőknek persze ez nem túl jó hír, mert saját vagyonukkal is felelnek az esetleges problémák előfordulásáért, legyen az bármilyen nemű. e mellett pedig a csomag megkötése elég tetemes összegbe kerül.