biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Felelősségbiztosítás 2024/2025 ➡️ online árajánlat kalkulátor

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 11 votes
Thank you for rating this article.

A biztosítások alapvető célja, hogy a biztosított személyt mentesítsék az általa okozott kár megtérítése alól, illetve amennyiben ő a kárvallott, akkor számára a kárt a biztosító megtérítse. Minden esetben a kockázatvállaló a biztosító, illetve néhány esetben az önrész erejéig a biztosított is. A Biztosítások köre nagyon széles, és azokon belül a kínált termékek köre még szélesebb, illetve alakíthatóságuk, és személyre szabhatóságuk miatt nagyon változatos feltételekkel lehet találkozni. A biztosítók jellegűknél fogva nagyon fontos szerepet töltenek be mind a gazdaságban, mind a magánéletben. Lényegében a pénzügyi szektor minden területén jelen vannak. Ugyanakkor társadalmi szerepvállalásuk sem elhanyagolható. Manapság a felelősen gondolkodó ember, illetve vállalatvezető erőteljesen támaszkodik a biztosítások adta lehetőségekre.

Felelősségbiztosítás árajánlat kérés online - itt!A felelősségbiztosítások célja
, hogy a felelőst, illetve a károkozót mentesítse, egy harmadik személynek okozott kár megfizetése alól. A kockázatviselő a biztosító ezekben az esetekben. A felelősségbiztosítás egyaránt érinti a magánszemélyeket, illetve a vállalkozásokat. A biztosítás kiterjed mind a személyi, mind az anyagi károkra. A felelősségbiztosítások fajtájuk szerint nagyon sok félék lehetnek. Lehetnek tevékenységi, munkáltatói, szolgáltatói felelősségbiztosítások, környezetszennyezési felelősségbiztosítás, illetve termékfelelősség-biztosítás. Továbbá meg kell még említeni a különböző szakmai felelősségbiztosításokat, mint például a vagyonvédelmi, egészségügyi, stb. felelősségbiztosításokat. Jellemző a felelősségbiztosításokra többek között, hogy a károsult nem áll közvetlen jogviszonyban a károsulttal, az esetleg megállapított limit nagyságától nem függ a biztosítási érték, illetve, hogy a biztosítónak még akkor is fennáll a fizetési kötelezettsége, ha a biztosított szándékos magatartása okoz káreseményt. A felelősségbiztosításnál megtalálható az önrész vállalás kötelezettsége is, de nem minden esetben, és a mértéke is változó. Hasonlóan a többi biztosításhoz, a felelősségbiztosításhoz is kínálnak a biztosítók kiegészítő biztosításokat.

Jellemzően a felelősségbiztosításokat inkább a vállalkozások, cégek kötik, akik tevékenységük révén, nagyobb értékkel való gazdálkodásuk, illetve a munkavállalókkal kapcsolatos felelősségük miatt is sokkal nagyobb kockázatot hordoznak, mint egy magánszemély. Gondolhatunk itt például egy olyan esetre például, hogy a fogorvos a legjobb akarata, és legtökéletesebben elvégzett kezelése ellenére is előfordulhat, hogy valamilyen fertőzés lép fel, és amennyiben az bizonyíthatóan a kezelés következményeként lépett fel, a paciens kártérítési követelése esetén a biztosító kifizeti a kártérítés összegét, amennyiben a fogorvos rendelkezik egészségügyi és szociális felelősségbiztosítással. A felelősségbiztosítások fontos részei a felelős gazdálkodásnak, vállalkozásnak, illetve cégvezetésnek.

Új hírek: