biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Egyéni egészségbiztosítás

Kérjük értékeljen minket...
4.80 of 5 - 5 votes
Thank you for rating this article.

Az egészségbiztosítás egy olyan területe a biztosítási piacnak, amely ma Magyarországon nagy növekedés előtt áll. Manapság, amikor az egészségügyi helyzet egyre aggasztóbb, nagyon fontos, hogy az ember felkészült legyen egy olyan esetre, amikor hosszabb-rövidebb időre megbetegszik, és keresőképtelenné válik. Főként igaz ez a mind gyakrabban előforduló kritikus megbetegedésekre, melyeknek a gyógykezelése nagyon hosszú, és ami nem mellékes, nagyok költséges is. Ezeket felismerve ma hazánkban mind többen választják az egészségbiztosítások kínálta szolgáltatásokat. Az egészségbiztosítások egyik formája az egyéni egészségbiztosítás. Amint azt a nevében láthatjuk is, ebben az esetben a biztosított egy személy. Ezt a lehetőséget azoknak az embereknek ajánlott választani, akik egyedül élnek bármilyen oknál fogva, illetve abban az esetben is, ha családban él, de nem akar családi egészségbiztosítást kötni, és a családban egyedül keres, vagy legalábbis a család jövedelmének döntő részét az ő keresete jelenti. Ebben az esetben az illető kiesése a munkából az egész család csőd közelbe kerülését jelentené.

Egészségbiztosítás árajánlat kérés - ide kattintson!

Az egyéni egészségbiztosítás célja tehát egy személynek a védelme, munkaképességének megtartása, munkaképtelenség esetén a jövedelem kiesés pótlása, és ami nagyon fontos az orvosi kezelések költségeinek átvállalása. Ez utolsó szolgáltatása talán a legfontosabb az egészségbiztosításnak, hiszen komolyabb betegségek esetén nem a jövedelem kiesése a legnagyobb teher az ember vállán, hanem a horribilis költségeket jelentő kezelési díjak, illetve a gyógyszerek árai. Leggyakrabban ezt nem tudja egy ember finanszírozni, így nem tud igénybe venni olyan gyógyító eljárásokat, eszközöket, amelyek egyedül biztosítanák a teljes felépülését. Az egyéni egészségbiztosítás különböző, választható szintből épül fel, így lehetőség van arra, hogy valaki csak az alapbiztosítást vegye igénybe, illetve arra is, hogy akinek a jövedelmi helyzete megengedi, a legexkluzívabb szolgáltatást válassza, amelyek a kiegészítő biztosításokkal teljes körű, minden igényt kielégítő ellátást biztosítanak. Az egyéni egészségbiztosítás díjazása magasabb, mint a családi, vagy csoportos biztosításoké, mert azoknál az árakban lehet érvényesíteni a nagy számok kínálta kedvezményeket. Ennek ellenére egy alap egyéni egészségbiztosítás is könnyen vállalható költséget jelent, főként, ha ahhoz viszonyítjuk ahhoz a szolgáltatás mennyiséghez, és minőséghez, amit nyújt.

Láthatjuk, hogy az egyéni egészségbiztosítás egy személyre összpontosít. A csomag tartalma, a kiegészítő biztosításokkal együtt alkalmas arra, hogy egy ember egészségügyi rizikóját minimálisra csökkentse. Ezt azáltal éri el, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik az egyén egészségügyi állapotát. Ezt a célt szolgálják az egyénre kialakított rendszeres szűrések, diagnosztikai vizsgálatok, a folyamatos állapotfelmérések, életmód- és étkezési tanácsadás, illetve betegség esetén a legszínvonalasabb kezelések. Mindenki, aki komolyan odafigyel az életére, illetve a jövőjére, annak rendelkezni kell egyéni egészségbiztosítással.