biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Egyre jobban kedveltek a kapcsolt biztosítások

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

kapcsolt biztositasokBiztosítói vélemény alapján úgy tűnik, hogy az ügyfelek körében egyre jobban kedveltek a kapcsolt biztosítások. Ez alatt a bankkártyákhoz kapcsolódóan igénybe vehető balesetbiztosítások és utasbiztosítások értendők, mely szolgáltatásban már egyre több biztosító társaság részt vesz. Amikor legelőször megjelent ez a forma, egyrészt a bankkártyákhoz tartozó biztosítás minimális szolgáltatást jelentett csak és általában az ügyfelek alultájékozottak voltak, ezért a szolgáltatás igénybevétele is elenyésző volt.

Ma már jóval szélesebb körben értik meg a kártyatulajdonosok e lehetőség előnyeit, épp ezért a bankkártyához igénybe vehető baleset-, utasbiztosítások ajánlatai már vetekszenek a biztosítók közvetlen ajánlataival. A pénzintézetek is felismerték ennek jelentőségét, mint szolgáltatás bővítést, és az ezzel járó bevételnövelés módját. A kapcsolt biztosításokat a banki szolgáltatás mellé kiegészítőként ajánlják, és az esetek nagy részében az ügyfelet kellően tájékoztatják ennek előnyeiről. Sokkal többet érnek vele, mint a kártyához járó ingyenes biztosítással, ami csak töredék szolgáltatást jelent ehhez képest, ráadásul csak meghatározott kártyák mellé járt az ingyenes kiegészítő.

Az egyre jobban kedvelt kapcsolt biztosítások népszerűsödése azzal is magyarázható, hogy amíg a kezdetekkor az ügyfél talán nem is tudta, hogy ilyen kiegészítő szolgáltatást igénybe vehet, ha bankkártyatulajdonos, sőt előfordult, hogy az illető utazása során baleset érte és nem is volt tudomása arról, hogy biztosítva van. Hát így járunk, ha átugorjuk az apró betűs részeket, vagy a banki alkalmazott nem ad kellő felvilágosítást. Persze az ingyenes szolgáltatás terjesztése nem is állt nagyon érdekükben a pénzintézeteknek.

kis nyil tartalomban Kötelező biztosítás kalkulátor
12 biztosító díja online kedvezménnyel!
  kis nyil tartalomban Casco biztosítás kalkulátor
Most még olcsóbb mint valaha!
kis nyil tartalomban Lakásbiztosítás kalkulátor
Olcsó lakásbiztosítás percek alatt!
  kis nyil tartalomban Utasbiztosítás kalkulátor
Több biztosító ajánlata egy helyen!

 

Manapság viszont az emberek java egy utazás előtt sokkal körültekintőbb, így ha már a bankkártya ügyeket intézi, könnyedén és egyszerűen szerződhet a kiegészítőkre is, ezzel megspórolva egy külön biztosítói ügyintézést. A felmérési adatok azt mutatják, hogy a jelenlegi bankkártyás utas-, és balesetbiztosítások lassan utolérik a hagyományos termékeket forgalomban, ráadásul az is elmondható, hogy a körültekintő banki ügyfelek ma már azt is figyelembe veszik pénzintézet választáskor, hogy az adott bank milyen kiegészítő – biztosítási termékeket ajánl a kártya mellé.

Kimondottan megéri egy nagyobb külföldi út előtt felvilágosítást kérni az egyre jobban kedvelt kapcsolt biztosításokról, főleg abból a szempontból, hogy ki milyen útra készül, mert a kapcsolt biztosítások esetén is lehet a konstrukciók között válogatni. Aki egy út során extrém sportot űz például, vagy hegyi-, vízi túrára készül, az a kiegészítők között megtalálja a kimondottan erre fedezetet nyújtó kapcsolt baleset-, utasbiztosítást is. A szolgáltatásra való szerződéssel teljes körű felvilágosítást kap az ügyfél arról, hogy amennyiben bármilyen biztosítási esemény történik útja során, mi a teendője, milyen módon tudja a balesetet legkönnyebben jelezni, hogy juthat hozzá a kártérítési összeghez, stb.

Mindezek a tények és a kapcsolt biztosításra vonatkozó tapasztalatok azt bizonyítják, hogy ma már nem csak egyre jobban kedveltek a kapcsolt biztosítások, de ezek a termékek megbízhatók és könnyen, egyszerűen elérhetők is. Ugyan annyit nyújtanak, mint az önállóan kötött módozatok, sőt sok esetben még magasabb szintű szolgáltatás is tapasztalható. A kapcsolt biztosításoknál a mai módozatok között már olyan is létezik, ahol nem csak a kártyatulajdonos, de egy általa megjelölt útitárs is bevonható a biztosítási fedezet alá, sőt egyes konstrukciókban az egész családra kiterjeszthető, ráadásul megfizethető áron, hiszen egy magas színvonalú védelem már éves szinten 3 – 15 ezer forint között elérhető.