biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Egyre több biztosító kínál mezőgazdasági biztosítást

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Mezőgazdasági biztosítás hazánkban ma már a nevesebb nagy biztosítók mellett az Első Magyar Agrárbiztosítási az első Magyar Agrárbiztosítási Ügynökségen keresztül is köthető. Az új piaci résztvevő a Hagelversicherung osztrák biztosító cég szolgáltatását közvetíti.

Mezőgazdasági biztosítás árajánlat kérés - Itt!

Az egységes támogatási kérelemben e hét csütörtökig lehet igényelni a biztosítási díj tekintetében hozzárendelt hozzájárulást. Június 10.-ig azonban még van ideje annak az igénylést beadni, aki véletlenül nem tudta teljesíteni ezt a megadott határidőig, viszont ilyenkor munkanaponként 1%-al csökken az elfogadott támogatási összeg. Az idei évre vonatkozó anyagi összeg, amit támogatásként kifizetnek, az 3.3 milliárd forint, ami 6%-nál több a tavalyihoz képest.

Ahhoz, hogy a gazdálkodók biztosításaira vonatkozó támogatás ne essen vissza, ez elegendő biztosítéknak tűnik. Ezért úgy néz ki, hogy a 65%-os díjat mindenki megkapja. A biztosító is intézheti a gazda ügyeit, ezért lecsökken az adminisztrációval járó teher. Az október 31.-ei határidőig azonban mindenképen a díjat be kell fizetniük a gazdáknak, ez egy kis problémát jelenthet változatlanul. Így előfordulhat, hogy a termelőknek akár több tízmilliós összeget kell előre megfinanszírozniuk, amit sajnos nem sokan tudnak megtenni. kedvezőtlen az is, hogy káreseménykor a kártérítési díj minden bizonnyal még most is minimum 4-6 hónapnyi idő elteltével kerül csak a számlára. Amennyiben ezt az ütemezést megváltoztatnák, és áthidaló lehetőségeket hoznának létre, akkor több jelentős gazdálkodó réteget tudnának bevonni.

Minden évben egyre szélesebb körre lehet megkötni a kockázati biztosítást az agrárszférában, ide tartozik árvíz, aszály esetleg felhőszakadás is. A Generali hívta fel az emberek figyelmét arra, hogy egy bizonyos területen ugyan arra a növénykultúrára csak egy mezőgazdasági biztosítási szerződés díjához nyújt segítséget az állam. Tehát, hogy ha gazdák vagyunk, akkor mindenképpen érdemes végiggondolnunk a biztosítás lehetőségét, ráadásul most ez még könnyebb, hiszen egyre több biztosító kínál mezőgazdasági biztosítást.