biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Eléggé védett a lakásod? Lakás védelme okosan!

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

A biztosítások Magyarországon is szorosan hozzátartoznak a hétköznapokhoz. Hazánkban a biztosítások minden fajtája megtalálható a biztosítók kínálatában. A kínálattal tehát nincs baj, amin ellenben javítani kell a biztosítási kultúra. Sokat segít a biztosítások megismerésében, illetve elérésében is az internet. Az embereknek meg kell tanulniuk, hogy a biztosítások sokfélék, és biztosítónként mást-mást tartalmazhat ugyanaz a fajta biztosítás is.

Számolja ki lakásbiztosítását itt!

Nem elég megkötni egy biztosítást, hanem azt a biztosítást kell megkötni, amelyik minden szempontból lefedik az ember igényeit, még akkor is, ha speciális igényekről van szó. Hazánkban az egyik leggyakrabban kötött biztosítás, a lakásbiztosítás, amely népszerűségét első sorban annak köszönheti, hogy a legtöbb ember tisztában van azért azzal, hogy esetleges baleset esetén önerőből nem tudná újjá építeni a házát, sőt még gyakran felújítani sem. Gyakran hallunk lakás tüzekről, robbanásokról, árvízi, belvízi csapásokról, amelyek napi szinten melegen tartják a témát, azaz a lakásbiztosítás szükségességére hívják fel a figyelmet. Ezen a nyáron, a nagy hőségnek is köszönhetően az átlagosnál is több lakástűzzel találkoztak a biztosítók, és az általuk kifizetet kártérítés meghaladta biztosítónként is a 100 milliós összeget, sőt volt olyan biztosító, amelynél a kifizetett kártérítés a félmilliárdot is meghaladta. Mindezek a tények arra kell, hogy felhívják a lakástulajdonos figyelmét, egyrészt hogy feltétlenül érdemes lakásbiztosítást kötni, másrészt, hogy nem mindegy milyen fedezetre kötjük meg azt.

Nem jó elgondolás az, hogy a kisebb díjfizetés elérése miatt alulbiztosítják a lakásukat, ugyanis ez azt jelentené, hogy egy esetleges káresemény után a biztosító a keletkezett kár egy részét tudja csak megtéríteni. Nyilván, amíg nem történik baj, addig úgy tűnik, hogy jó döntést hoztunk, de egy balesetnél azonnal kiderül a kellemetlen valóság. Jellemzően az évek alatt a lakások, házak értékében is sok változás történik, ami miatt javasolt néhány évente átnézni a lakásbiztosításunkat, hogy a fedezet megfelel-e az aktuális értéknek, illetve esetleges új biztosítandó eszközöket, tárgyakat, berendezéseket is be kell vonni a biztosítás védelme alá. Az is előfordulhat, hogy megéri biztosítót váltani, vagy maradva a régi biztosítónál, új biztosítást kötni. Sokan hiszik azt, hogy az új biztosítás, illetve a biztosításváltás feltétlenül többlet kiadás vonz maga után, de tudni kell, hogy ez nem törvényszerű, azaz több esetben is kedvezőbb feltételek mellett, és olcsóbban köthetünk új biztosítást. Amúgy Magyarország a régióhoz hasonlítva nagyon jól áll lakásbiztosítás területén, ugyanis a lakások 72 %-a rendelkezik valamilyen lakásbiztosítással. Főként igaz ez a balkáni országokkal összevetve. Tehát a mennyiséggel nincs gond, ellenben a fedezettséggel annál több, amit pedig könnyen ki lehetne küszöbölni, ha a biztosítás megkötésénél felhasználjuk az értékkövetés lehetőségét, amely bár kicsit megemeli a díjazást, de nem annyira, mint amennyit veszíthetünk egy alulbiztosított lakásbiztosítással.

A biztosítók az élesedő piaci küzdelmekben egyre újabb, és egyre összetettebb, egyre kedvezőbb, és személyre szabottabb termékekkel jelennek meg, amelyek nem csak többet nyújtanak, hanem bizony olcsóbbak is, mint a régebbi lakásbiztosítások. Manapság a lakáshitelek felvételénél a bankok által jellemzően kötelezően elvárt lakáshitelek is kedvező kondíciók mellett köthetők meg. Jó példa erre a Budapest Bank, amely 3 csomagot is kínál, melyek természetesen más-más mértékű fedezetet kínálnak, és megtalálható kínálatukban az un. ingóság biztosítás, amelyet jellemzően társasházi lakások tulajdonosainak ajánlanak, melyben megtalálható minden olyan védelem, amely lefedi az igényeket, mint pl. felelősségbiztosítás, betörés, lopás, vagy akár a fagyasztott élelmiszer biztosítása. Természetesen a bankok ajánlatai között is nagy eltérések lehetnek, ezért feltétlenül érdemes több ajánlatot is megismerni, illetve ehhez használni a biztosítási alkuszok honlapjain is megtalálható lakásbiztosítás kalkulátorokat