biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Lakásbiztosítás kalkulátor ➡️ 2024 - 2025 Olcsó otthonbiztosítás

Kérjük értékeljen minket...
4.92 of 5 - 24 votes
Thank you for rating this article.

Lakásbiztosítás kalkulátor onlineA magyarországi lakások mintegy 65-70%-a biztosított, ami önmagában nem rossz statisztikai szám de lényeg az, hogy a megkötött lakásbiztosítások 75%-a nem, vagy csak részben nyújtanak megfelelő védelmet. Általánosságban elmondható az, hogy a megkötött lakásbiztosítási szerződések nagy része elavult, pedig 2 évente fontos lenne aktualizálnia meglévő szerződéseket, a lakásbiztosítás váltás lehetőségéről nem is beszélve.


Fontos tudnia,
hogy a lakásbiztosítás módozat esetében 2024-2025 évben a biztosító társaságok még több kedvezménnyel próbálják meg a legtöbb Ügyfelet megszerezni, különösen igaz ez a kijelentés a kisebb biztosító társaságok részére. Amennyiben lakásbiztosítás kötés lehetőségét mérlegeli, akkor fontos az, hogy szerződésének paramétereit úgy állítsa össze, hogy az a valóságnak megfelelő védelmet nyújtson Önnek egy esetleges káresemény alkalmával. Lakásbiztosítás kalkulátor rendszerünk használata alkalmával több biztosítói díjat hasonlíthat össze, mely közvetlen szerepet játszik abban, hogy a legoptimálisabb lehetőséget választhassa ki!

Amennyiben a lakásbiztosítási szerződését 2024-2025 évre szeretné megkötni, akkor az esetleges biztosító váltásban is intézkedünk Ön helyett, illetve telefonos, vagy üzenetes megkeresése esetén felhívjuk Önt és közösen összehozzuk a legjobb biztosítási megoldást Önnek!

Miért számoljon a weboldalunkon?

 • 12 biztosítói ajánlatból választhat online!
 • Ingyenes, teljes körű ügyintézés!
 • Biztosító váltás esetén a meglévő szerződését is felmondjuk!
 • Segítjük Önt a kárrendezésnél is!


Mire jó a lakásbiztosítás? Egy megbízható lakásbiztosítás az alábbi elemeket tartalmazza:

 • robbanás, villámcsapás, tűz, viharkár, árvíz, felhőszakadás
 • kő és földomlás, üregbeomlás, földrengés és földcsuszamlás
 • hó nyomás, jégverés, idegen tárgy ütközése, légi jármű ütközése, idegen jármű ütközése


Kiegészítő termékek és fedezetek:

 • villámcsapás másodlagos hatása, családi baleset biztosítás, családi életbiztosítás, felelősségbiztosítás
 • csőtörés és vezetékes vízkár, üvegtörés
 • rablás, vandalizmus, betöréses lopás, kerti bútorok eltulajdonítása
 • ezen kívül biztosítóként eltérő plusz szolgáltatások is léteznek, úgymint hűtött élelmiszerek megromlása, indokolt zárcsere költségviselése, bankkártya eltulajdonítása esetén csere, stb.


Lakásbiztosítás hitellel terhelt ingatlan esetén:

Amennyiben hitel segítségével vásárolunk ingatlant, akkor alapfeltételként a bank előírhatja azt, hogy lakásbiztosítást kell kötnie. Erre azért van szükség, mert a bank szeretné kintlévőségét biztosítottnak tekinteni, amennyiben az ingatlanunkkal komoly káresemény történne. Ez esetben a lakásbiztosítás kedvezményezettje a bank lesz, és nagyobb káresemény esetén a biztosító elsőként a bank követelését fizeti ki. Természetesen ez csak az ingatlanban bekövetkezett károk esetében érvényes, az ingóságokat ez nem érintheti!

Amennyiben hitel folyósítás előtt áll, úgy tudnia kell azt is, hogy weboldalunkon 12 biztosítói ajánlat érhető el, szemben a bank által prezentált 1-2 ajánlattal. Nem kötelező a lakásbiztosítás szerződését helyben megkötnie, máshol is igénybe veheti a biztosítási szolgáltatásokat. Fontos, hogy nagy biztosítót válasszon, mert lényeges, hogy káresemény alkalmával a kárrendezés is gördülékenyen menjen!

Lakásbiztosítás váltás: Sokan nem is tudják, de a meglévő lakásbiztosítás szerződését évente egy alkalommal, az évforduló közeledtével le is válthatja, illetve átkötheti másik biztosítóhoz szerződését.

A lakásbiztosítás váltás tudnivalóit illetően itt informálódhat!

Lakásbiztosítás kalkulátor rendszerünk segítségével 5 perc alatt átnézheti 12 biztosító ajánlatát. A szerződés megkötése sem tarthat tovább mint 10 perc. Ezt követően a rendszerünk által megküldött alkuszi megbízás aláírására és visszaküldésére van csupán szükség. Amint ez megérkezik hozzánk, mi új biztosítását megkötjük, meglévő szerződését - ha van - felmondjuk, és továbbítjuk a teljes anyagot az új biztosítója részére, természetesen ingyenes ügyintézéssel! Fontos tudnia azt is, hogy hozzánk tanácsért, illetve segítségért is bátran fordulhat, mert ez is a szolgáltatásunk része!

Lakásbiztosítás számítás

A lakásbiztosítás számítás egyszerűen megoldható lakásbiztosítás díjkalkulátor segítségével. Manapság, amikor annyi különféle biztosítási termék közül lehet választani, nem könnyű megtalálni azt a terméket, amely leginkább kielégíti egy ügyfél igényeit, illetve számára a legkedvezőbb díjazás szerint is. Magyarország viszonylag kis piacnak számít, és ehhez képest mégis sok hazai, és nemzetközi tulajdonú biztosító tevékenykedik itt. Lakásbiztosítási termékkel pedig szinte mindegyik biztosító rendelkezik, ezért ki lehet mondani, hogy nagy a választék ebben a piaci szegmensben is.

Ahhoz, hogy ekkora kínálati bőségben az ember megtalálja a neki szóló terméket két lehetőség van. Vagy egyenként, minden biztosító honlapját átnézve, megismerkedik az adott szolgáltató lakásbiztosítási termékével, és megpróbálja azokat összehasonlítani, és kiszűrni azt az ajánlatot, amelyik nem csak díjazása miatt, hanem a szolgáltatás minősége, és mennyisége miatt is a legkedvezőbb számára, illetve lehetőség van arra is, hogy a biztosítási alkuszok portáljain megtalálható lakásbiztosítás kalkulátor segítségével teszik meg ugyanezt. A gyakorlat azt bizonyítja, hogy a második az a lehetőség, módszer, amellyel a lakásbiztosítás számítás leghatékonyabban történhet.

A lakásbiztosítások ez egyik leggyakrabban kötött biztosítási termékek, ami köszönhető annak a ténynek, hogy a lakás olyan nagy értékű tulajdona egy embernek, amelynek a szerkezetében bekövetkező komolyabb károk esetén, a legtöbben nem rendelkeznek olyan anyagi tartalékkal, amely megoldaná a helyreállítás finanszírozását, arról nem is beszélve, ha a ház teljesen megsemmisül. A szükség nagyúr, ezért a lakástulajdonosok többsége megoldja a lakásbiztosítás díjának a kigazdálkodását. A lakásbiztosítások tartalmában, a szolgáltatások teljes körűségében vannak természetesen különbségek, amelyek a díjazást is nagymértékben befolyásolják. Aki teheti mindenre kiterjedő lakásbiztosítást köt, de nagyon sokan vannak, akik a kisebb díj reményében inkább csak a leggyakrabban előforduló káresemények ellen biztosítják be az ingatlanukat.

A díjazás mértékét azonban nem csak a szolgáltatások minősége, és mennyisége befolyásolja, hanem a mindig jelenlévő akciók, kedvezmények. Ilyen lehet az online kötés esetén járó kedvezmény, illetve az önrész vállalása is, amely további áresést eredményezhet. Nem ritka, hogy a különféle kedvezményeknek, akcióknak köszönhetően az eredeti díjazás felére csökken a megkötött biztosítás díja. Sokan azonban a hozzá nem értés miatt, vagy egyéb ok miatt nem élnek a lehetőségekkel, és gyakran kötnek számukra előnytelen szerződést. A lakásbiztosítás számítás elengedhetetlen kelléke az alkuszok oldalain megtalálható kalkulátor, amely jellemzően az összes biztosító ajánlatait tartalmazza, ráadásul napra készem, azaz, az összes akcióval, kedvezménnyel együtt. Az adatok bevitele után azonnal kidobja az egyes biztosítók ajánlatait, és így nem kell egyenként bújni a biztosítók oldalait. Gyorsan, kényelmesen, és egyszerűen meg lehet találni az ember számára legkedvezőbb terméket. 

Új hírek: