biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Életbiztosítás 18 év alattiak számára útravalóul

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

eletbiztositas gyermekeknekRemek formája a gyermekünkről való gondoskodásnak az életbiztosítás 18 év alattiak számára útravalóul az életben való elinduláshoz. A gyermekkorban 18 éves korig az állam már nyújt egy balesetbiztosítást a fiataloknak, de sok esetben ez a módozat nem nyújt elegendő fedezetet a gyerekeknek. ezért a szülőknek gyakran kell még valami plusz módozatot kötni ehhez az alaphoz kiegészítésként. Ilyen esetben derül fény arra, hogy mekkora jelentősége van egy megfelelően kiválasztott biztosítási konstrukciónak, amely egyénre szabottan, mindenkor a gyermek és a család lehetőségeihez, kívánalmaihoz igazodva állítható össze. Ezzel a nem várt, hirtelen történő események, baleset bekövetkeztekor is biztosított a kellő fedezet amikor komolyabb orvosi ellátásra, kezelésre van szükség, ami pedig legalább ennyire fontos, hogy elérve a 18. életévet a gyermek számára egy biztonságos anyagi alapot jelenthet az életbe való kilépéskor.

Kérjen árajánlatot életbiztosításra most!

A szülőknek járó gyerekek utáni támogatás az esetek nagy részében meg sem közelíti azt az összeget, melyet a kisgyerek felnevelése során gyógyszerekre, kezelésekre költünk, hát még ha közbejön egy baleset, vagy nem várt hosszabb ideig tartó betegség. Az állami támogatások, mint a gyermekgondozási díjak, segélyek ma már olyan kis összeget tesznek ki, hogy annak többszöröse sem fedezné a kisgyermek alapvetői szükségleteit sem, nem hogy egy váratlanul felmerülő költséget.

Az életbiztosítás 18 év alattiak számára útravalóul szolgálhat a nagybetűs élet kezdetén, mert sok olyan család van – és egyre több -, ahol a szülők hatalmas erőfeszítést tesznek éveken át, hogy eddig a korig becsülettel fel tudják nevelni őket és ne szenvedjenek hiányt. Egy gyermekre a felnőtté válásáig – a középiskola és netán az egyetem éveit is számítva - átlagosan cca. harminc millió forintot költenek egy családban, ami ma egy lakás árát teszi ki. Azok a szülők, akik előrelátóak és jól, okosan gazdálkodnak, már gyakorta a baba születésekor elkezdenek valamilyen módon takarékoskodni, hogy útravalóként ezzel gondoskodjanak gyermekükről, azonban ez sokszor igen kemény gazdálkodási problémákkal válhat csak valóra. Egyre több olyan háztartás van, ahol megismerik az öngondoskodás mai lehetőségeit és élnek is elehetőséggel, mivel felismerik azt az előnyt, hogy ennek a takarékoskodásnak a nyeresége a későbbiek során a gyermek indulását segítheti. Ezen módozatok nagy előnye, hogy kisebb havi összegekkel is fenntarthatók, sőt általában az ügyfél saját maga szabhatja meg a számára vállalható összegmértékét. Ennek eredményeként, amikor szükségessé válik egyben egy nagyobb pénzösszeg, akkor annak előteremtése nem jár kirívóan nagy gonddal.

Persze a szülők többségének nem is a rendszeres megtakarítás okozza a problémát, mert ennek fontosságát sokan belátják, ha inkább az összeg nagysága. Az sem mindegy, hogy minden hónap elején, vagy végén a szekrény mélyére dugdosunk el bizonyos összeget – ez vagy sikerül, vagy nem -, mert ebből ritkán gyűlik össze akár évek alatt is nagyobb pénzmennyiség. Azonban, ha meg tudunk határozni egy olyan mértéket, melyet a családi kassza biztosan elbír nagyobb megerőltetés nélkül, akkor ez az összeg egy jó konstrukcióval még bőven kamatozik is, sőt egy kiváló életbiztosítás formájában 18 évalattiak számára útravalóul is szolgálhat majd. Ezzel pedig a gyermek indulása nagyon sokban egyszerűsíthető, hiszen nincs a szülőn a hatalmas teher, hogy ha biztosítani akarja a gyerek – sokszor gyerekek – jövőjét, akkor a kereste bizonyos százalékáról minden hónapban le kell mondania. Az indulást is segítő életbiztosítás az öngondoskodásnak egy olyan formája, melyet már egy havi 5-10 ezer forintnyi takarékossággal is meg lehet valósítani.

A jó megoldások között is a legkifizetődőbb a befektetési módozatokkal kombinált életbiztosítások, amelyek között igazán bőven van választék, szinte nincs olyan komoly biztosító, melynek repertoárjában ne szerepelnének szolgáltatások. Itt mindenkor megválasztható a befektetés mértéke és természetesen ennek megfelelően alakul a hozam. 18-20 év után tetemes összeg gyülemlik fel még nem túl nagy befizetések mellett is, ráadásul, ha kedvezően alakul a kombinált befektetés is, akkor ezzel a hozammal együtt már valóban tisztességesen gondoskodhatunk a gyerek indulásáról.