biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Életbiztosítás kalkulátor online - kockázati vagy befektetéshez kötött

Kérjük értékeljen minket...
4.00 of 5 - 15 votes
Thank you for rating this article.

Életbiztosítási kalkulátor onlineAz életbiztosítások fajtája és módozata igen széleskörűnek mondható, melyeknél több lehetőségről is beszélhetünk.

Gyakori és kedvelt termék a kockázati életbiztosítás, a befektetési életbiztosítás és a hagyományos, azaz az elérési életbiztosítás.


Az alábbi pár sorban ezeket a termékeket részletesen és közérthetően mutatjuk be Önnek!

Pozsgai Éva
Telefon: +3620/ 975-0813
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1.- Kockázati életbiztosítások:

A kockázati biztosítás olyan szolgáltatás, amely kizárólag akkor térít, ha bekövetkezik a biztosítási esemény, amely lehet egy baleset, vagy akár betegség következménye. Ez a biztosítási termék az előre gondoskodásról szól. Betegség, baleset esetén a jövedelem kiesés, valamint a megnövekedett költségek miatt kapunk anyagi támogatást, elhalálozás esetén a szeretteinkről gondoskodunk.

Mikor és kinek érdemes megkötnie?
A jövő kifürkészhetetlen és nem tudjuk, mit tartogat számunkra.  Számos balesetről, súlyos megbetegedésről hallunk ismerőseinktől. Egy átlagos család költségvetése nem bírja el az ilyenkor felmerülő többletkiadásokat.

Vegyünk egy lábtörést: Fizikai munkát végző személy esetén legalább 6 hét kiesés a munkából, ha szeretne korszerűbb gipszet, ki kell fizetnie a különbözetet. Ha komplikáltabb az eset, esetleg műteni is kell, meghosszabbodik az állomány időszaka. Ha a kórház messze van a lakóhelytől, a családtagoknak utazási költsége lesz. Akár olyan maradandó egészségkárosodás is kialakulhat, amely mellett már nem végezhető az eddigi szakma. Vannak olyan súlyos betegségek, amiből még ha fel is lehet gyógyulni, a kezelések és a kiváltandó gyógyszerek jelentősen megnövelik a háztartás költségeit. Bekövetkezhet a legrosszabb is, az elhalálozás. A családnak nagyon nehéz feldolgoznia a szerettei elvesztését. De nem kerülhető el a kérdés, hogy hogyan tovább, ha kiesik a fő jövedelem, ki fizeti tovább a hitelt, a számlákat, a gyerekek iskoláztatását? Ezekben az esetekben nyújthat segítséget a kockázati életbiztosítás, melyben meghatározhatjuk, milyen biztosítási eseményekre, mekkora  biztosítási összegeket fizessen a biztosító.

Ennél a terméknél nem gyűjtünk megtakarítást, viszont már 2-3000 Ft-os havi díjtól megköthető. A biztosítás díja függ a választott kockázatok számától és a biztosítási összegektől, valamint első sorban az egészségi állapot romlásával kapcsolatos kockázatok esetén az életkor is befolyásoló tényező. A biztosítók statisztikák figyelembevételével alakítják ki a díjaikat. Tehát, minél nagyobb esély van egy betegség, vagy baleset bekövetkezésére, annál magasabb díjat állapítanak meg. Egy 20 éves fiatal esetében sokkal kisebb a valószínűsége egy krónikus betegség kialakulásának, mint egy 60-70 éves idősebb embernek.

Baleseti kockázatok esetén számít a foglalkozás, valamint a sporttevékenység. Egy ipari alpinista biztosítási díja a baleseti kockázatokra többszöröse lehet egy átlagos, nem veszélyes munkát végzővel szemben. Egy hivatásos sportoló esetében is nagyobb kockázatot vállal be a biztosító, de hobbi sportolók esetén is, ha veszélyesebb tevékenységet folytatnak, ilyenek például az extrém sportok, de a crossmotorozás is.

A kockázati biztosítás 3 részből tevődik össze.

1.    Kockázati életbiztosítás: A biztosított elhalálozásával fizeti ki a biztosító az előre meghatározott biztosítási összeget. Bármely nemű halál esetén fizet, lehet akár természetes, vagy balesetből bekövetkező. A biztosított nyilatkozhat arról kinek a részére fizessen a biztosító, amennyiben ezt nem teszi meg, a törvényes örökösöknek kerül kifizetésre.

2.    Baleseti kockázatok: Kizárólag a baleset miatt bekövetkező kockázatokra nyújthat védelmet.

Baleseti halál: Abban az esetben fizet a biztosító, ha a biztosított baleset következtében hal meg 1 éven belül. Ha az elhunyt kockázati életbiztosítása is volt, akkor mindkét összeg kifizetésre kerül. Pl. Kockázati életbiztosítás 2.000.000 Ft, Baleseti halál: 2.000.000 Ft, akkor 4.000.000 Ft-ot fizet a biztosító a hozzátartozóknak.

Baleseti maradandó egyészségkárosodás A biztosító a baleset következményéből kifolyólag megállapított maradandó egészségkárosodás mértékével megegyező százalékát fizeti ki a biztosítási összegnek.  Például a biztosítási összeg 1.000.000 Ft bokasérülést szenved a biztosított, amelyből kifolyólag 1 év múlva 15% maradandó egészségkárosodást ítél meg az orvosszakértő, akkor 150.000 Ft kerül kifizetésre.

Baleseti műtéti térítés: Ennél a kockázatnál is a megadott biztosítási összeg és a műtét súlyossága szerint fizet a biztosító. . Kizárólag baleset következményeképp elvégezendő műtétek esetén térít a biztosító.

Égési sérülés: Az égés mértéke határozza meg, hogy a biztosítási összeg hányad része kerül kifizetésre.

Baleseti kórházi napi térítés: Napi díjat adhatunk meg. Ez a díj lehet a VIP kórházi szoba napi ára, a hozzátartozók utazási költsége, vagy az egyénileg felmerülő egyéb kiadások. Kizárólag baleseti sérülés kezeléséből kifolyólag térít.

Baleseti keresőképtelenség: Napi díj adható meg. Akkor térít a biztosító, ha baleset következményeként, nem tudja felvenni a munkát a biztosított és táppénz ellátásban részesül. Ilyenkor jövedelem kiesés keletkezik. Viszont előre gondolkozva kipótolhatja a hiányt a biztosító.

Baleseti Költségtérítés: Baleset esetén felmerülhetnek mentési, szállítási költségek. Szükség lehet gyógyászati eszközök beszerzésére, ezt finanszírozza a biztosító a megadott biztosítási összeg erejéig.

Közlekedési baleseti maradandó egyészségkárosodás: A biztosító közlekedési baleset következményéből kifolyólag megállapított maradandó egészségkárosodás mértékével megegyező százalékát fizeti ki a biztosítási összegnek. Például a biztosítási összeg 1.000.000 Ft bokasérülést szenved a biztosított, amelyből kifolyólag 1 év múlva 15% maradandó egészségkárosodást ítél meg az orvosszakértő, akkor 150.000 Ft kerül kifizetésre.

Közlekedési baleseti halál: Abban az esetben fizet a biztosító, ha a biztosított közúti baleset következtében hal meg 1 éven belül. Amennyiben az elhunytnak kockázati életbiztosítása és baleset biztosítása is volt, akkor mindhárom összeg kifizetésre kerül. Pl. Kockázati életbiztosítás 2.000.000 Ft, Baleseti halál: 2.000.000 Ft, Közlekedési baleseti halál 2.000.000 Ft akkor 6.000.000 Ft-ot fizet a biztosító a hozzátartozóknak.

3.    Egészségügyi kockázatok: Ezek a kockázatok baleset és betegség esetén is térítenek. Az egészségügyi kockázatokra 6 hónap a várakozási idő. Ez azt jelenti, hogy a kötéskor meglévő betegségekkel kapcsolatos állapotromlásokra nem terjed ki a védelem és azokra a betegségekre sem, amelyek a szerződés kezdetét követő fél éven belül kerülnek diagnosztizálásra.

Kórházi napi térítés: Napi díjat adhatunk meg. Ez a díj lehet a VIP kórházi szoba ára, a hozzátartozók utazási költsége, vagy az egyénileg felmerülő egyéb kiadások. Betegség és baleset miatt fennálló kórházi kezelés esetén egyaránt térít a biztosító.

Műtéti térítés: Ennél a kockázatnál is a megadott biztosítási összeg és a műtét súlyossága szerint fizet a biztosító. Betegség és baleset következményeképp elvégezendő műtétek esetén egyaránt térít a biztosító.

Rosszindulatú daganatos betegségek:   A biztosítási összeget abban az esetben fizeti ki a biztosító, ha a biztosítottnál rosszindulatú daganatos betegséget diagnosztizálnak. A biztosítási összeget a szerződő választhatja meg.  A fél éves várakozási idő ebben az estben is érvényes.
Kiemelt kockázatú betegségek diagnosztizálása: A biztosítási összeget abban az esetben fizeti ki a biztosító, ha a biztosítottnál súlyos betegséget diagnosztizálnak. Ezek közé a betegségek közé tartozik: a szívinfarktus, AIDS, agyi érkatasztrófa, rosszindulatú daganat, stb..
A biztosítási összeget a szerződő választhatja meg.  A fél éves várakozási idő ebben az estben is érvényes.

Egészségkárosodás: A biztosító az orvos szakértő által megállapított maradandó egészségkárosodás mértékét veszi figyelembe. Ebben az esetben sávokat jelöl ki, például 39%-ot (40%-tól) meghaladó, vagy 69%-ot(70%-tól) meghaladó egészségkárosodás esetében fizeti ki a biztosítási összeget.

Keresőképtelenségi napi térítés: Napi díj adható meg. Akkor térít a biztosító, ha betegség, vagy baleset miatt, nem tudja felvenni a munkát a biztosított és táppénz ellátásban részesül. Ilyenkor jövedelem kiesés keletkezik. Viszont előre gondolkozva kipótolhatja a hiányt a biztosító.

Nagyon fontos az előre gondolkodás. Személyes tapasztalatom szerint az emberek többsége a mának él és feleslegesnek tartja az ilyen jellegű biztonsági hátteret, amelyet egy kockázati életbiztosítás adhat. A biztosítás díja akkor kedvező, ha még nem történt olyan baleset, vagy nem alakult ki olyan betegség, amely maradandóan befolyással van az egészségi állapotra. Meglévő betegségek esetén a biztosító megvizsgálja a kockázatokat, ennek eredménye elutasítás, vagy pótdíjazás lehet.

Amennyiben szeretne kérni egy személyre szabott kalkulációt, vagy szeretne kötni egy kockázati életbiztosítás szerződést, állok rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:

Pozsgai Éva
Telefon: +3620/ 975-0813
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A második leggyakoribb termék a befektetésekhez kötött azaz a unit linked biztosítás. E termék napról napra népszerűbb lesz a piacon, ugyanis lejárat esetén is fizet és baj esetén is, valamint lényeges kiegészítő elemekkel bővíthető, a teljesség igénye nélkül, baleseti korházi napi térítés, vagy baleseti műtéti térítés. A befektetéshez kötött életbiztosítások futamideje is rendkívül változatosan alakítható. Létezik fix futamidejű változat, de élethosszig tartó is, valamint akár futamidő mentes is. E terméknél továbbá elmondható az is, hogy a legmagasabb kamatokat érik el, mely az utóbbi évek statisztikái szerint bőven a bankok által alkalmazott kamatszint felett mozgott. Tehát mind amellett, hogy biztosítva vagyunk, több pénzt is megtakaríthatunk mintha simán banki betétben tartanánk a félretett pénzünket. Mivel ez a módozat nem igényel nagy anyagi áldozatot a szerződőtől, már havi 10 - 12.000.- forint befizetése fejében megköthető.

A harmadik legnagyobb fajtája az életbiztosítás szerződéseknek az elérési életbiztosítás. E termék csak és kizárólag a szerződésben meghatározott lejáratkor fizeti ki az addig befizetett biztosítási összeget és a felhalmozódott nyereséget. Mivel ennek a terméknek a legszegényesebb a variálhatósága ezért ez kiszorulóban van a piacról, ugyanis az Ügyfelek több szolgáltatásra tartanak igényt.

Az életbiztosítás szerződés természetesen online is megköthető, vagy elindítható, melyben nagy segítségére lehet az életbiztosítás kalkulátor rendszerünk. Igényének elküldését követően a lehető leggyorsabban személyre szabott ajánlatokat teszünk Önnek, melyből azt választja ki ami a legszimpatikusabb elképzelésének.

Megtakarítással egybekötött életbiztosítások

Sokunkat foglalkoztat a jövőnk alakulása. Nem kell keresnünk a híreket, halljuk a médiában, az utcán…. A nyugdíjrendszer már nem nyújt biztos jövőt a fiatalabb korosztályok számára. Ez egész Európát érinti, de úgy gondolom, hogy Magyarországot még fokozottabban.

Az idősebbek biztosan emlékeznek még Ratkó Annára, akinek egészségügyi miniszterként a nevéhez fűződik a gyermektelenségi adó, valamint az abortusz tilalom bevezetése. Ennek köszönhetően ugrásszerűen megnőtt a népesség az 50-es években. A második hullám a 70-es években volt, amikor nekik is gyermekeik születtek. A 90-es években lehetett volna újra egy nagyobb népesség növekedés, de nem következett be. Eltolódik a gyerekvállalás, gyakoriak az egy gyermekes, vagy gyermektelen családok, de sok a gyermektelen egyedülálló is . Népességünk csökken, ahogyan az aktív adófizetők száma is. Az eddigi gyakorlat szerint az állam az aktív dolgozók járulékából finanszírozza a nyugdíjkifizetéseket. Nem kerül befektetésre. A probléma abból adódik, hogy várhatóan pár éven belül átbillen a mérleg, a nyugdíjban részesülők száma meghaladja majd az aktív keresők számát. Ez az oka annak, hogy folyamatosan emelkedik a nyugdíj korhatár. Minél később érjük el a nyugdíjkorhatárt annál alacsonyabb reálértékű (reálérték-a pénz vásárló ereje) nyugdíj összegre számíthatunk.

Ezért érdemes elgondolkoznunk, hogy miből fogjuk finanszírozni a nyugdíjas éveinket. Megelégszünk azzal az összeggel, amit az államtól kapunk? Beosztjuk, csak az alapvető szükségleteinket elégítjük ki, nem utazunk, nem követjük a divatot, anyagilag nem segítjük a gyerekünket…..

A másik lehetőség, ha félretesszük a keresetünk egy részét, hogy a nyugdíjas éveinket gondtalanabbul tölthessük, ne kelljen leadnunk a megszokott életszínvonalunkból, ne kelljen gyermekeink anyagi támogatására szorulnunk. Ilyenkor merül fel bennünk a kérdés, hogy mibe fektessük a pénzünket. Ha megnézzük a bankok által kínált kamatokat, nagyon alacsony szinten mozognak. Ha levonjuk a felmerülő költségeket sok esetben örülhetünk, ha pozitív hozamot érünk el.

A másik lehetőség a megtakarításos életbiztosítás. Az eddigi gyakorlat szerint joggal félhetünk ettől a megtakarítási formától, ahogy meghalljuk a Unitlinked szót. Sajnos, az üzletkötők, akik gyors meggazdagodást reméltek ezekből a kötésekből, kecsegtető hozamokat ígérve ugratták bele ügyfeleiket, akár emiatt hitel felvételére buzdítva őket. A piac nem az elvártak szerint alapult, így sokan a részvények értéke csökkent, így sokaknak a befizetett díjakat sem érte el a számlájuk összege. Sokan megijednek ilyenkor és megszűntetik a szerződést a visszavásárlási értéken. Ezzel realizálva a veszteségük. Ezeknél a szerződéseknél kimondottan hosszú távon kell gondolkozni.

2017-től az Állam új szabályozásokat, törvényeket alkotott a megtakarításos életbiztosításokra vonatkozóan az ügyfelek védelmében. A biztosítók ennek alapján változtattak az eddigi termékeiken és inkább a kockázatkerülőbb befektetések irányába mozdultak el a Unintlinked biztosítások esetén, valamint korszerűsítették a hagyományos megtakarításos életbiztosításokat. Sok esetben találunk garantált hozamú szerződéseket is. A Unitlinked biztosítások esetén az ügyfél határozza meg, hogy mennyire kockázattűrő, ennek alapján ajánl fel a biztosító befektetési alapokat. A befektetési alapok hasonló kockázatú befektetést kínáló részvénycsomagokból állnak. Mivel több cég, vagy befektetési forma adja meg az alapját, a kockázat porlasztott. Tehát egy cég részvényei értékének drasztikus esése csak kis mértékben folyásolja be a teljes portfóliót. A hozamok előre nem megjósolhatók, de a biztosítók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a befektetési alapok minél biztonságosabbak legyenek, de hozamot is termeljenek. A legbiztonságosabb portfóliókban nagy szerepük van az államkötvényeknek.

A nyugdíj előtakarékossági szerződéseknél mindenképp vegyük figyelembe, hogy az állam kiegészíti a megtakarításunk. Adójóváírásként a befizetett díj 20 %-a , de legfeljebb 130.000 Ft erejéig járul hozzá az állam. Tehát ezt, mint garantált hozamot érdemes figyelembe venni! Több biztosítónak van olyan terméke, mely a lekötött megtakarítási számla mellett egy másik számlát is biztosít az ügyfél részére, melyre eseti díjakat fizethet be. Ez a számla ugyanazt a kamatot produkálja, mint a megtakarítás hozama, csak ez az összeg likvid, tehát bármikor hozzáférhető. A megtakarítással egybekötött életbiztosításoknak is van kockázati biztosítás része. Alap kockázatok esetén, ha az ügyfél nem akar kiterjedtebb védelmet akkor nem érdemes másik szerződést kötnie, megoldható egy szerződéssel is. Viszont, ha kiterjedtebb kockázati védelmet szeretne célszerűbb erre külön szerződést kötni.

A mai piaci viszonyok alapján minimum havi 10.000 Ft-os megtakarítással kell számolni, ez a minimum összeg, amellyel a biztosítók befogadják a szerződést.Új hírek: