biztoshely biztositas

Életbiztosítás kalkulátor online - kockázati vagy befektetéshez kötött

Életbiztosítási kalkulátor onlineAz életbiztosítások fajtája és módozata igen széleskörűnek mondható, melyeknél több lehetőségről is beszélhetünk.

Gyakori és kedvelt termék a kockázati életbiztosítás, a befektetési életbiztosítás és a hagyományos, azaz az elérési életbiztosítás.


Az alábbi pár sorban ezeket a termékeket részletesen és közérthetően mutatjuk be Önnek!

H.né Páter Mónika
Telefon: +3620/ 975-0813
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1.- Kockázati életbiztosítások:

A kockázati biztosítás olyan szolgáltatás, amely kizárólag akkor térít, ha bekövetkezik a biztosítási esemény, amely lehet egy baleset, vagy akár betegség következménye. Ez a biztosítási termék az előre gondoskodásról szól. Betegség, baleset esetén a jövedelem kiesés, valamint a megnövekedett költségek miatt kapunk anyagi támogatást, elhalálozás esetén a szeretteinkről gondoskodunk.

Mikor és kinek érdemes megkötnie?
A jövő kifürkészhetetlen és nem tudjuk, mit tartogat számunkra.  Számos balesetről, súlyos megbetegedésről hallunk ismerőseinktől. Egy átlagos család költségvetése nem bírja el az ilyenkor felmerülő többletkiadásokat.

Vegyünk egy lábtörést: Fizikai munkát végző személy esetén legalább 6 hét kiesés a munkából, ha szeretne korszerűbb gipszet, ki kell fizetnie a különbözetet. Ha komplikáltabb az eset, esetleg műteni is kell, meghosszabbodik az állomány időszaka. Ha a kórház messze van a lakóhelytől, a családtagoknak utazási költsége lesz. Akár olyan maradandó egészségkárosodás is kialakulhat, amely mellett már nem végezhető az eddigi szakma. Vannak olyan súlyos betegségek, amiből még ha fel is lehet gyógyulni, a kezelések és a kiváltandó gyógyszerek jelentősen megnövelik a háztartás költségeit. Bekövetkezhet a legrosszabb is, az elhalálozás. A családnak nagyon nehéz feldolgoznia a szerettei elvesztését. De nem kerülhető el a kérdés, hogy hogyan tovább, ha kiesik a fő jövedelem, ki fizeti tovább a hitelt, a számlákat, a gyerekek iskoláztatását? Ezekben az esetekben nyújthat segítséget a kockázati életbiztosítás, melyben meghatározhatjuk, milyen biztosítási eseményekre, mekkora  biztosítási összegeket fizessen a biztosító.

Ennél a terméknél nem gyűjtünk megtakarítást, viszont már 2-3000 Ft-os havi díjtól megköthető. A biztosítás díja függ a választott kockázatok számától és a biztosítási összegektől, valamint első sorban az egészségi állapot romlásával kapcsolatos kockázatok esetén az életkor is befolyásoló tényező. A biztosítók statisztikák figyelembevételével alakítják ki a díjaikat. Tehát, minél nagyobb esély van egy betegség, vagy baleset bekövetkezésére, annál magasabb díjat állapítanak meg. Egy 20 éves fiatal esetében sokkal kisebb a valószínűsége egy krónikus betegség kialakulásának, mint egy 60-70 éves idősebb embernek.

Baleseti kockázatok esetén számít a foglalkozás, valamint a sporttevékenység. Egy ipari alpinista biztosítási díja a baleseti kockázatokra többszöröse lehet egy átlagos, nem veszélyes munkát végzővel szemben. Egy hivatásos sportoló esetében is nagyobb kockázatot vállal be a biztosító, de hobbi sportolók esetén is, ha veszélyesebb tevékenységet folytatnak, ilyenek például az extrém sportok, de a crossmotorozás is.

A kockázati biztosítás 3 részből tevődik össze.

1.    Kockázati életbiztosítás: A biztosított elhalálozásával fizeti ki a biztosító az előre meghatározott biztosítási összeget. Bármely nemű halál esetén fizet, lehet akár természetes, vagy balesetből bekövetkező. A biztosított nyilatkozhat arról kinek a részére fizessen a biztosító, amennyiben ezt nem teszi meg, a törvényes örökösöknek kerül kifizetésre.

2.    Baleseti kockázatok: Kizárólag a baleset miatt bekövetkező kockázatokra nyújthat védelmet.

Baleseti halál: Abban az esetben fizet a biztosító, ha a biztosított baleset következtében hal meg 1 éven belül. Ha az elhunyt kockázati életbiztosítása is volt, akkor mindkét összeg kifizetésre kerül. Pl. Kockázati életbiztosítás 2.000.000 Ft, Baleseti halál: 2.000.000 Ft, akkor 4.000.000 Ft-ot fizet a biztosító a hozzátartozóknak.

Baleseti maradandó egyészségkárosodás A biztosító a baleset következményéből kifolyólag megállapított maradandó egészségkárosodás mértékével megegyező százalékát fizeti ki a biztosítási összegnek.  Például a biztosítási összeg 1.000.000 Ft bokasérülést szenved a biztosított, amelyből kifolyólag 1 év múlva 15% maradandó egészségkárosodást ítél meg az orvosszakértő, akkor 150.000 Ft kerül kifizetésre.

Baleseti műtéti térítés: Ennél a kockázatnál is a megadott biztosítási összeg és a műtét súlyossága szerint fizet a biztosító. . Kizárólag baleset következményeképp elvégezendő műtétek esetén térít a biztosító.

Égési sérülés: Az égés mértéke határozza meg, hogy a biztosítási összeg hányad része kerül kifizetésre.

Baleseti kórházi napi térítés: Napi díjat adhatunk meg. Ez a díj lehet a VIP kórházi szoba napi ára, a hozzátartozók utazási költsége, vagy az egyénileg felmerülő egyéb kiadások. Kizárólag baleseti sérülés kezeléséből kifolyólag térít.

Baleseti keresőképtelenség: Napi díj adható meg. Akkor térít a biztosító, ha baleset következményeként, nem tudja felvenni a munkát a biztosított és táppénz ellátásban részesül. Ilyenkor jövedelem kiesés keletkezik. Viszont előre gondolkozva kipótolhatja a hiányt a biztosító.

Baleseti Költségtérítés: Baleset esetén felmerülhetnek mentési, szállítási költségek. Szükség lehet gyógyászati eszközök beszerzésére, ezt finanszírozza a biztosító a megadott biztosítási összeg erejéig.

Közlekedési baleseti maradandó egyészségkárosodás: A biztosító közlekedési baleset következményéből kifolyólag megállapított maradandó egészségkárosodás mértékével megegyező százalékát fizeti ki a biztosítási összegnek. Például a biztosítási összeg 1.000.000 Ft bokasérülést szenved a biztosított, amelyből kifolyólag 1 év múlva 15% maradandó egészségkárosodást ítél meg az orvosszakértő, akkor 150.000 Ft kerül kifizetésre.

Közlekedési baleseti halál: Abban az esetben fizet a biztosító, ha a biztosított közúti baleset következtében hal meg 1 éven belül. Amennyiben az elhunytnak kockázati életbiztosítása és baleset biztosítása is volt, akkor mindhárom összeg kifizetésre kerül. Pl. Kockázati életbiztosítás 2.000.000 Ft, Baleseti halál: 2.000.000 Ft, Közlekedési baleseti halál 2.000.000 Ft akkor 6.000.000 Ft-ot fizet a biztosító a hozzátartozóknak.

3.    Egészségügyi kockázatok: Ezek a kockázatok baleset és betegség esetén is térítenek. Az egészségügyi kockázatokra 6 hónap a várakozási idő. Ez azt jelenti, hogy a kötéskor meglévő betegségekkel kapcsolatos állapotromlásokra nem terjed ki a védelem és azokra a betegségekre sem, amelyek a szerződés kezdetét követő fél éven belül kerülnek diagnosztizálásra.

Kórházi napi térítés: Napi díjat adhatunk meg. Ez a díj lehet a VIP kórházi szoba ára, a hozzátartozók utazási költsége, vagy az egyénileg felmerülő egyéb kiadások. Betegség és baleset miatt fennálló kórházi kezelés esetén egyaránt térít a biztosító.

Műtéti térítés: Ennél a kockázatnál is a megadott biztosítási összeg és a műtét súlyossága szerint fizet a biztosító. Betegség és baleset következményeképp elvégezendő műtétek esetén egyaránt térít a biztosító.

Rosszindulatú daganatos betegségek:   A biztosítási összeget abban az esetben fizeti ki a biztosító, ha a biztosítottnál rosszindulatú daganatos betegséget diagnosztizálnak. A biztosítási összeget a szerződő választhatja meg.  A fél éves várakozási idő ebben az estben is érvényes.
Kiemelt kockázatú betegségek diagnosztizálása: A biztosítási összeget abban az esetben fizeti ki a biztosító, ha a biztosítottnál súlyos betegséget diagnosztizálnak. Ezek közé a betegségek közé tartozik: a szívinfarktus, AIDS, agyi érkatasztrófa, rosszindulatú daganat, stb..
A biztosítási összeget a szerződő választhatja meg.  A fél éves várakozási idő ebben az estben is érvényes.

Egészségkárosodás: A biztosító az orvos szakértő által megállapított maradandó egészségkárosodás mértékét veszi figyelembe. Ebben az esetben sávokat jelöl ki, például 39%-ot (40%-tól) meghaladó, vagy 69%-ot(70%-tól) meghaladó egészségkárosodás esetében fizeti ki a biztosítási összeget.

Keresőképtelenségi napi térítés: Napi díj adható meg. Akkor térít a biztosító, ha betegség, vagy baleset miatt, nem tudja felvenni a munkát a biztosított és táppénz ellátásban részesül. Ilyenkor jövedelem kiesés keletkezik. Viszont előre gondolkozva kipótolhatja a hiányt a biztosító.

Nagyon fontos az előre gondolkodás. Személyes tapasztalatom szerint az emberek többsége a mának él és feleslegesnek tartja az ilyen jellegű biztonsági hátteret, amelyet egy kockázati életbiztosítás adhat. A biztosítás díja akkor kedvező, ha még nem történt olyan baleset, vagy nem alakult ki olyan betegség, amely maradandóan befolyással van az egészségi állapotra. Meglévő betegségek esetén a biztosító megvizsgálja a kockázatokat, ennek eredménye elutasítás, vagy pótdíjazás lehet.

Amennyiben szeretne kérni egy személyre szabott kalkulációt, vagy szeretne kötni egy kockázati életbiztosítás szerződést, állok rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:

H.né Páter Mónika
Telefon: +3620/ 975-0813
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A második leggyakoribb termék a befektetésekhez kötött azaz a unit linked biztosítás. E termék napról napra népszerűbb lesz a piacon, ugyanis lejárat esetén is fizet és baj esetén is, valamint lényeges kiegészítő elemekkel bővíthető, a teljesség igénye nélkül, baleseti korházi napi térítés, vagy baleseti műtéti térítés. A befektetéshez kötött életbiztosítások futamideje is rendkívül változatosan alakítható. Létezik fix futamidejű változat, de élethosszig tartó is, valamint akár futamidő mentes is. E terméknél továbbá elmondható az is, hogy a legmagasabb kamatokat érik el, mely az utóbbi évek statisztikái szerint bőven a bankok által alkalmazott kamatszint felett mozgott. Tehát mind amellett, hogy biztosítva vagyunk, több pénzt is megtakaríthatunk mintha simán banki betétben tartanánk a félretett pénzünket. Mivel ez a módozat nem igényel nagy anyagi áldozatot a szerződőtől, már havi 10 - 12.000.- forint befizetése fejében megköthető.

A harmadik legnagyobb fajtája az életbiztosítás szerződéseknek az elérési életbiztosítás. E termék csak és kizárólag a szerződésben meghatározott lejáratkor fizeti ki az addig befizetett biztosítási összeget és a felhalmozódott nyereséget. Mivel ennek a terméknek a legszegényesebb a variálhatósága ezért ez kiszorulóban van a piacról, ugyanis az Ügyfelek több szolgáltatásra tartanak igényt.

Az életbiztosítás szerződés természetesen online is megköthető, vagy elindítható, melyben nagy segítségére lehet az életbiztosítás kalkulátor rendszerünk. Igényének elküldését követően a lehető leggyorsabban személyre szabott ajánlatokat teszünk Önnek, melyből azt választja ki ami a legszimpatikusabb elképzelésének.

Nem találta azt, amit keresett, esetleg kérdése lenne? Tegye fel nekünk itt és mi a lehető leghamarabb megválaszoljuk Önnek!

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-330-6065