biztoshely biztositas

Évfordulós felmondás kötelező biztosítás esetén

Első lépésként az évfordulós felmondás kötelező biztosítás esetén mindig az kell legyen, hogy kötvényünkön leellenőrizzük az évforduló dátumát. Ez a dátum jelzi, hogy napra pontosan mikor bonthatjuk fel meglévő szerződésünket és válthatunk biztosítót.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


Következő teendő a felmondáshoz szükséges nyomtatvány kitöltése, melyet oldalunkra ellátogatva egyszerűen és gyorsan bárki megtehet. Sőt amennyiben részünkre ad egy alkuszi megbízást, nem csak az új szerződés megkötését, de a meglévő felmondását is intézzük Ön helyett.

Az évfordulós felmondás kötelező biztosítás esetén tehát akkor történik, ha a jelenlegi konstrukciónál kedvezőbbet talál az ügyfél, így biztosítót kíván váltani és ott új kgfb szerződést kötni. Ilyenkor nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy a kitöltött felmondó nyilatkozatnak az évforduló napja előtt harminc nappal be kell érkeznie a biztosító társasághoz és akkor jár el az ügyfél körültekintően, ha erről írásos átvételi igazolást kér. Amennyiben ugyanis megtörténik, hogy a felmondás nem érkezik be határidőn belül, vagy vita esetén az ügyfél ezt nem tudja igazolni, akkor a meglévő szerződés egy évre automatikusan meghosszabbodik. Márpedig, ha weboldalunkon a kalkulátor használatával összehasonlítja a vezető biztosítók díjait, feltételeit, elképzelhető, hogy a mostaninál jóval kedvezőbb szerződést tud kötni egy váltással.

Az évfordulós felmondás kötelező biztosítás esetén tehát a felmondó nyilatkozat kitöltésével és annak időben történő beküldésével vihető véghez. A nyilatkozatot pontosan kell kitölteni a személyes adatokkal, a gépjármű rendszámával, a felmondani kívánt kötvény számával és ezen felül röviden meg kell jelölni a felmondás okát.

Nem találta azt, amit keresett, esetleg kérdése lenne? Tegye fel nekünk itt és mi a lehető leghamarabb megválaszoljuk Önnek!

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-330-6065