biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Évfordulós felmondás kötelező biztosítás esetén

Kérjük értékeljen minket...
0 of 5 - 0 votes
Thank you for rating this article.

Első lépésként az évfordulós felmondás kötelező biztosítás esetén mindig az kell legyen, hogy kötvényünkön leellenőrizzük az évforduló dátumát. Ez a dátum jelzi, hogy napra pontosan mikor bonthatjuk fel meglévő szerződésünket és válthatunk biztosítót.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


Következő teendő a felmondáshoz szükséges nyomtatvány kitöltése, melyet oldalunkra ellátogatva egyszerűen és gyorsan bárki megtehet. Sőt amennyiben részünkre ad egy alkuszi megbízást, nem csak az új szerződés megkötését, de a meglévő felmondását is intézzük Ön helyett.

Az évfordulós felmondás kötelező biztosítás esetén tehát akkor történik, ha a jelenlegi konstrukciónál kedvezőbbet talál az ügyfél, így biztosítót kíván váltani és ott új kgfb szerződést kötni. Ilyenkor nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy a kitöltött felmondó nyilatkozatnak az évforduló napja előtt harminc nappal be kell érkeznie a biztosító társasághoz és akkor jár el az ügyfél körültekintően, ha erről írásos átvételi igazolást kér. Amennyiben ugyanis megtörténik, hogy a felmondás nem érkezik be határidőn belül, vagy vita esetén az ügyfél ezt nem tudja igazolni, akkor a meglévő szerződés egy évre automatikusan meghosszabbodik. Márpedig, ha weboldalunkon a kalkulátor használatával összehasonlítja a vezető biztosítók díjait, feltételeit, elképzelhető, hogy a mostaninál jóval kedvezőbb szerződést tud kötni egy váltással.

Az évfordulós felmondás kötelező biztosítás esetén tehát a felmondó nyilatkozat kitöltésével és annak időben történő beküldésével vihető véghez. A nyilatkozatot pontosan kell kitölteni a személyes adatokkal, a gépjármű rendszámával, a felmondani kívánt kötvény számával és ezen felül röviden meg kell jelölni a felmondás okát.