Évfordulós felmondás kötelező biztosítás esetén

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Kérjük értékeljen minket...
még nem értékelték
Thank you for rating this article.

Első lépésként az évfordulós felmondás kötelező biztosítás esetén mindig az kell legyen, hogy kötvényünkön leellenőrizzük az évforduló dátumát. Ez a dátum jelzi, hogy napra pontosan mikor bonthatjuk fel meglévő szerződésünket és válthatunk biztosítót.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


Következő teendő a felmondáshoz szükséges nyomtatvány kitöltése, melyet oldalunkra ellátogatva egyszerűen és gyorsan bárki megtehet. Sőt amennyiben részünkre ad egy alkuszi megbízást, nem csak az új szerződés megkötését, de a meglévő felmondását is intézzük Ön helyett.

Az évfordulós felmondás kötelező biztosítás esetén tehát akkor történik, ha a jelenlegi konstrukciónál kedvezőbbet talál az ügyfél, így biztosítót kíván váltani és ott új kgfb szerződést kötni. Ilyenkor nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy a kitöltött felmondó nyilatkozatnak az évforduló napja előtt harminc nappal be kell érkeznie a biztosító társasághoz és akkor jár el az ügyfél körültekintően, ha erről írásos átvételi igazolást kér. Amennyiben ugyanis megtörténik, hogy a felmondás nem érkezik be határidőn belül, vagy vita esetén az ügyfél ezt nem tudja igazolni, akkor a meglévő szerződés egy évre automatikusan meghosszabbodik. Márpedig, ha weboldalunkon a kalkulátor használatával összehasonlítja a vezető biztosítók díjait, feltételeit, elképzelhető, hogy a mostaninál jóval kedvezőbb szerződést tud kötni egy váltással.

Az évfordulós felmondás kötelező biztosítás esetén tehát a felmondó nyilatkozat kitöltésével és annak időben történő beküldésével vihető véghez. A nyilatkozatot pontosan kell kitölteni a személyes adatokkal, a gépjármű rendszámával, a felmondani kívánt kötvény számával és ezen felül röviden meg kell jelölni a felmondás okát.

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860