biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Felelősségbiztosítások - Gyalogos, kerékpáros, ingatlantulajdonos, kutyatulajdonos

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

egyedi felelossegbiztositasokAz ember általában nem gondol bele, hogy mi történik olyan esetekben, amikor egy egyszerű, hétköznapi helyzetben kárt okoz valakinek. Gondolhatunk itt, akár olyan egyszerű dologra is, mint amikor valaki akár csak véletlenül is letapossa a szomszéd virágait, vagy a kutyája megrongálja a szomszéd kerítését, illetve gyalog sietve valahová, véletlenül elsodorja a vele szembe jövőt, aki elesik, és megüti magát, vagy összetörik esés közben, amit előzőleg vásárolt az üzletben. Szintén a mi felelősségünk az is, ha nem takarítjuk le télen a házunk előtt a járdát, és valaki elcsúszik rajta, és megsérül, illetve ha gyermekünk okoz kárt valakinek, és még folytathatnánk, azokat az eseteket, amelyekkel kapcsolatban felelősséggel tartozunk, illetve felelősségre vonhatók vagyunk, ami a leggyakrabban kártérítési kötelezettséget jelent.

Kérjen árajánlatot online - Itt!

Ne gondoljuk azt, hogy ezek a kártérítési kötelezettségek csak kis összegű kifizetéseket jelentenek, ugyanis nem ritkán magas összegűek a kártérítési követelések, amelyeket gyakran a kötelezett nem tud teljesíteni, vagy legalábbis csak komoly nehézségek árán. Ráadásul ezekre a helyzetekre nem nagyon lehet előre felkészülni, vagyis bármikor megeshetnek velünk. Ezeknek a helyzeteknek a megoldására ajánlják a biztosítók a felelősségbiztosításokat, amelyek a kötelezett helyett kifizetik a kártérítés összegét. Jellemzően a felelősségbiztosítást, mint kiegészítő biztosítást több biztosítási termék is tartalmazza, illetve kapcsolható azokhoz, legyen az akár lakásbiztosítás, utasbiztosítás, szállítmánybiztosítás. A felelősségbiztosítás a kártérítést addig a határösszegig teljesíti, amely a keretszerződésben meg lett jelölve. A felelősségbiztosítások az általános szerződési feltételekben írják le pontosan azokat az eseteket, amikor a biztosító térít, illetve azt is, hogy mekkora az a maximális összeg, amit a biztosító egy adott káreseménynél fizet.

Jellemzően a gyalogos, kerékpáros, ingatlantulajdonos, kutyatulajdonos felelősségbiztosítás tartalmazza azt a védelmet, amely, ilyen minőségünkben okozott kártételeink esetén leveszi a vállunkról a kártérítés terhét. Arra azonban figyelni kell, hogy jellemzően a felelősségbiztosítások hatálya a biztosított hozzátartozóinak okozott károk megtérítésére nem terjednek ki. Szintén nem terjednek ki a felelősségbiztosítás keretei a környezetszennyezéssel összefüggő káreseményekre, ugyanis azoknál az esetek nagy részében nagyon magas a kártérítés összege. A felelősségbiztosítás megkötése előtt feltétlenül olvassuk el, hogy mikor, és mennyit fizet a biztosító, és fontos, hogy a megkötött biztosítás személyre szabott legyen, azaz pontosan lefedje az igényeinket. Jellemzően a biztosítók nyitottak az egyedi megoldásokra, amely természetes magával hozhatja azt is, hogy a felelősségbiztosítás díja magasabb lesz, mint standard esetben.