biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Felmondott kötelező megkötése - Felmondás után itt kösse meg!

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

felmondott kotelezoAmennyiben Ön felmondta évfordulóra meglévő kötelező biztosítást, mert mondjuk nincs megelégedve biztosítójával, akkor van egy pár fontos dolog, amit feltétlen tudnia érdemes. Az egyik ilyen tudnivaló, az az, hogy legkésőbb az évforduló napján meg kell kötnie új biztosítását! Erre weboldalunkon a kalkulátor rendszerünk lesz nagy segítségére. Fontos tudnia az is, hogy váltás esetén a legkedvezőbb díjat éves díjfizetéssel és átutalásos vagy banki lehívásos díjfizetési móddal érheti el!

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

Fontos az, hogy egyetlen egy nap se legyen fedezetlen, mert akkor bizony fedezetlenségi díjat kell fizetnünk. A másik nagyon fontos dolog az az, hogy előzmény biztosítónk nevét és szerződésünk kötvényszámát pontosan adjuk meg, különben az előzmény lekérdezés nem lesz sikeres és meglévő bónusz besorolását egy ideig nem tudják majd átvezetni új szerződésére ami akár komplikációkat is okozhat!

Amennyiben felmondott kötelező biztosítással rendelkezik, akkor a számítást itt kezdheti el és megkötheti új kötelező biztosítását:

A kötelező biztosításának díja mindig fizetendő, ugyanis, ha nem fizetjük akkor megszűnik. Annak az embernek aki meg akarja kötni a szerződést, figyelnie kell arra is, hogy folyamatosan fizetnie kell a szerződés szerinti összeget. Az, hogy a kötelező biztosítás megszűnik, több okból kifolyólag is megtörténhet. Hogyha nem fizetjük a biztosítási díjat akkor 60 napos türelmi időt kapunk. A kötelező biztosítás elhanyagolása vagy nem megkötése nagyon felelőtlen dolog, mivel a kötelező biztosítás az egyik legfontosabb szerződés, amit egy autó tulajdonosnak meg kell kötnie.

Ha a kötelező biztosítás nincs meg, akkor a forgalomba való kimenetelt is kétszer annyira meg kell gondolnunk. Ugyanis, ha úgy állítanak meg , hogy nincs az autóra kötelező kötve, akkor igen rosszul járhatunk. Nagyon súlyos pénzbírsággal is meg büntethetnek minket. A kötelező biztosítás nem csak felelősség magunk irányába, hanem mások felé is, mert ez a biztosítás fedezi az általunk okozott károkat. Ha nem fizetjük a díjat, akkor egyfelől tetemes fedezetlenségi díj megfizetésére kötelezhetnek, ami többszörös díjfizetésével járhat, ezen felül pedig saját zsebből meg kell térítenünk a vétlen autós kárát. Érdemes tehát ezért is nagyon megfontolnunk minden mozzanatot a kötelező biztosítással kapcsolatban. Ha így szűnik meg a  szerződés, akkor a felmondott kötelező megkötése csak úgy lehetséges, hogy a következő 1 éven keresztül a régi biztosítónál kell fizetni a díjat és csak utána válthatunk a rá következő évben. Az online biztosítás kötés sokkal jobban megkönnyíti a helyzetünket és a biztosítási kalkulátor is nagy segítségünkre van. Önnek csak ki kell választani a megfelelő csomagot és megkötnie, élve a nagyszerű lehetőséggel, kizárólag arra kell nagyon odafigyelni, hogy a törvény szerint előírt határidőn belül kössön kötelezőt.

Tehát a felmondott kötelező megkötése főleg, ha már a 60 napnyi türelmi időből is kicsúsztunk, elég komplikált abból a szemszögből, hogy nincs módunk választani, így lehet, hogy sokkal rosszabbul járunk, mintha rendesen fizettük volna a díjat és a váltáskor lehetőségünk lett volna  egy másik társaságnál a meglévőnél jobb, kifizetődőbb konstrukciót kötni.

Nem szabad tehát megvárni, amíg felmondják a kötelezőnket, hisz a díj nemfizetésével nem hogy spórolni lehetne, hanem kész ráfizetés ez mindenkinek. A büntetésekről és a bónusz vesztésről nem is beszélve. Ne felejtse el időnként megnézni a kötvényén, vagy a szerződésében, mikor van a biztosítási évforduló és ettől függően oldalunkon keresse meg az élő szerződésénél kedvezőbb ajánlatot, mi pedig mindenben segítünk a váltás során.