biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Gyógyszertárak, gyógyszerészek vagyonbiztosítása és felelősségbiztosítása

Kérjük értékeljen minket...
0 of 5 - 0 votes
Thank you for rating this article.

gyogyszertarak gyogyszereszek biztositasaEz az egészen új szolgáltatás a gyógyszertárak részére kínál egy remek konstrukciót, melynek része egy All Risk vagyonbiztosítás, valamint egy olyan szolgáltatói szakmai felelősségbiztosítás, mely az egészségügyi szolgáltatók számára van kidolgozva. Az MKBB gyógyszertárak vagyon- és felelősségbiztosítási csomag összetevői tehát egy vagyonbiztosítás, mely tartalmazza egy alap All Risk vagyonbiztosítást - mely alapból kiterjed üvegbiztosításra is - a vonatkozó szerződéses feltételek szerint, e mellé pedig fedezet nyerhető vandalizmus, betöréses lopás, épületrongálás, üzemszünet okozta kár, hűtött árukban keletkező kár esetére, de akár kiegészíthető belföldi szállítmánybiztosítással is. Ebben a módozatban az üzemszünet biztosítás konkrétan olyan esetekre értendő, amikor betegség üzemszünet biztosításról van szó.

Vagyonbiztosítás árajánlat kérés online

Felelősségbiztosítás árajánlat kérés

Az MKBB gyógyszertárak vagyon- és felelősségbiztosítása kockázatvállalásai között az Egészségügyi szakmai felelősségbiztosítás együtt köthető az általános- és szolgáltatás felelősségbiztosítási módozattal, amely tovább bővíthető úgy, hogy a fedezet kiterjedjen igény esetén munkáltatói, illetve környezetszennyezési felelősségbiztosítás tárgyára is.

Az MKBB gyógyszertárak vagyon- és felelősségbiztosítása szerződéses tartalma tekintetében különválasztható az All Risk vagyonbiztosítás és az Egészségügyi szolgáltatók szakmai felelősségbiztosítása, tehát a két rész önmagában, egymástól függetlenül is megköthető. Azok az ügyfelek, akik rendelkeznek MKB vagyonbiztosítási szerződéssel, vagy szakmai felelősségbiztosítást köt együtt az MKB vagyonbiztosítással, már egyből harminc százalék díjengedménnyel számolhatnak. Akkor, hogyha a vagyonbiztosítási szerződés megkötését követően kerül majd sor szakmai felelősségbiztosítás kötésére, a harminc százaléknyi kedvezmény akkor is megilleti az ügyfelet, ebben az esetben a felelősségbiztosítás kezdetének első napja utánii hónap első napjától lehetséges a kedvezmény érvényesítése, de amennyiben a felelősségbiztosítás első napja a hónap első napjára esik, akkor természetesen ez a dátum az érvényesítés dátuma is.

Az MKBB gyógyszertárak vagyon- és felelősségbiztosítási szerződéskötéséhez egy forma kérdőív kitöltésére lesz szükség, ennek adatai alapján készíti el a biztosító kockázatvállalója az adott árajánlatot. Az ajánlat elfogadása után azt az ügyfélnek is természetesen alá kell írnia, majd visszaküldeni a biztosító társasághoz. A kérdőíven olyan adatok szerepelnek, melyek álltában minden biztosítási szerződés megkötéséhez szükségesek, így többek között elsőként meg kell adni a cégadatokat, a vezető tisztségviselő személyes adatait, a biztosított adatait, a folytatott főtevékenységet és egyéb tevékenységeket, az előző öt évre vonatkozóan le kell írni a kártörténetet. Szintén ki kell tölteni azon adatsorokat, melyek a cég, vállalkozás működésére vonatkozó gazdasági mutatókat jellemzik, így például az utolsó lezárt pénzügyi év bruttó árbevételét, a gyógyszertári tevékenységben közreműködők összes éves bérköltségének összegét, ide értve a kifizetésre került munkabéreket és azok minden járulékát.

A kérdőívben feltett kérdések között szerepel egy pont, melyben fel kell tüntetni, hogy a szerződni kívánó fél rendelkezik-e már gyógyszerészi tevékenységre vonatkozó érvényes szakmai felelősségbiztosítási szerződéssel, vagy sem, amennyiben rendelkezik, akkor be kell írni a szerződéses évforduló, illetve lejárat dátumát. Hasonlóan kell megválaszolni a gyógyszertári vagyonbiztosításra vonatkozó kérdést is.