biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Gyógyszertárak, gyógyszerészek vagyonbiztosítása és felelősségbiztosítása

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

gyogyszertarak gyogyszereszek biztositasaA gyógyszerészek szakmai felelősségbiztosítása a nem megfelelő magisztrális készítmények, vagy a tévesen kiadott gyógyszer, ill. a készítmények együttes hatásáról nem elégséges tájékoztatásból eredő szakmai hibákra nyújt fedezetet, melyekért a gyógyszerész kártérítési felelősséggel tartozik. Alapfedezetben a biztosítási szolgáltatás, a biztosításra kötelezett gyógyszerészekre terjed ki, amely az asszisztensekre is kiterjeszthető. A szakmai műhibákból eredő, kártérítési felelősség körében keletkező fizetési kötelezettség átvállalására szolgál a gyógyszerészek szakmai felelősségbiztosítása, azonban a patikák működtetése során keletkező egyéb károk kockázatára - az alapfedezet - nem terjed ki.


Vagyonbiztosítás árajánlat kérés online


Felelősségbiztosítás árajánlat kérés

Az általános felelősségbiztosítási kör fedezetet nyújt az üzlethelyiség üzemeltetése során bekövetkező károkra (pl.: ügyfél elcsúszik vagy lépcsőről leesve dologi vagy személyi sérüléses károkat szenved) továbbá a munkáltatói felelősség fedezete a munkahelyi balesetek során jelentkező, munkavállalói kárigények, OEP és Nyugdíjbiztosítási követelésekkel szemben, azonban az alapfedezetbe a fent jelölt felelősségi körök - a legtöbb biztosítótársaságnál - nem tartoznak bele. A biztosítók is érdekeltek a komplex és teljes körű védelem nyújtásában, ezért látva az ez irányú igényeket, kiegészítő fedezeteket is kínálnak a szakmai felelősségbiztosítás mellé. Ebből adódóan, csak a fedezetek tartalmának megismerését követően volna érdemes összehasonlítani a díjakat.

Átszerződés esetén érdemes a korábbi biztosításunkra kiterjesztett időbeli hatályra vonatkozó fedezetet igényelni, mivel a régi biztosításunk a felmondást követő 30 napon túl, nem biztosít lehetőséget a korábban okozott károk bejelentésére, függetlenül attól, hogy folyamatosan rendelkeztünk szakmai felelősség biztosítással.

A már meglévő szerződésünket írásban, legkésőbb az évfordulót megelőző 30 nappal tudjuk felmondani, azonban díjmegtakarítás nélkül is érdemes lehet új szerződést kötni, annak ismeretében, hogy a biztosítási termékek jelentős fejlesztéseken, változásokon mentek keresztül, így a korábbi fedezetekben nem szereplő többletszolgáltatásokat nyújtanak (pl.: munkáltatói felelősségbiztosítás, általános felelősségbiztosítás).