biztoshely biztositas

Gyorsan fizesse be kötelező gépjármű- felelősségbiztosítását

Gyorsan fizesse be kötelező gépjármű- felelősségbiztosítását, ha eddig még nem tette meg!

Nagy bajba kerülhetnek azok, akik elmulasztották eddig befizetni a január 1-jével megkötött kötelező biztosításukat. Az első díj beérkezésének határideje ugyanis március 1-je. Ha szerda délelőttig nem utalja át vagy zárásig az adott biztosító ügyfélszolgálatán nem fizeti be személyesen a biztosítási összeget, a következőkre számíthat:


- Amennyiben nem érkezik be a határidő lejártáig az esedékes díjösszeg, a biztosító társaságot kötelezik arra, hogy már másnap töröljék az adott szerződést. Ezért javasolja Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének  (FBAMSZ) elnöke, hogy most minden eddig késlekedő olyan befizetési módot válasszon, amivel pénze időben célba ér. A csekken feladott összeg sajnos már nem biztos, hogy beér időben.

gyorsan fizesse be kgfb szerzodeset

- A díj nem fizetése miatt megszűnt biztosítással rendelkező ügyfélnek a fedezetlenségi időszakra fedezetlenségi díjat kell fizetnie, mely idén- az autó teljesítményétől függően- napi 310-690 forint közötti összeget jelent.


- Újra szerződést kell kötnie ugyanannál a biztosítónál és választási lehetőség nélkül be kell fizetnie a teljes évre járó biztosítási díjösszeget és a vele járó 30 százalékos baleseti adót. Ez utóbbi a többi díjtételre is vonatkozik (türelmi idő, fedezetlenségi díj).

- Amennyiben károkozás történik a fedezetlenségi időszakban, az ügyfél köteles megtéríteni az akár több milliós kártérítést.


A törvényi szabályozás szerint a díjfizetés elmaradása az ügyfél felelőssége.

Nem találta azt, amit keresett, esetleg kérdése lenne? Tegye fel nekünk itt és mi a lehető leghamarabb megválaszoljuk Önnek!

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-330-6065