biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Hazánkban mintegy 600 ezer család él még vályogházban

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

valyoghazakMagyarország ház állományának a 70%-a szorul arra, hogy felújítsák. Azt tervezik, hogy évi 44 ezer lakást építenek, de ehhez tőke kell. Magyarországon amellett, hogy a házak nagy részét fel kell újítani, vannak jó állapotban lévő házak, de sajnos több a rossz állapotú.  A leromlott állagú házak zöme vályogból épült, hazánkban mintegy 600 ezer család él még vályogházban. Ez egy nagyon fontos kérdés mindenki számára, hiszen a polgárok életkörülményeit valahogy javítani kell és ennyi vályogház létezése igen meglepő statisztikai adat, persze ezek a házak főleg vidéken vannak ahol a szinte már létminimum alatt küzdő emberek élnek. Léteznek üres használaton kívüli lakások, de azok száma nem elégítené ki a ma vályogházakban élők teljes igényét.

Számolja ki lakásbiztosítását itt!

Ahhoz, hogy ellehessen helyezni a családokat és legyen igény az új épületekre, körülbelül hatszor annyi épületet kellene felhúzni. Ahhoz, hogy beavatkozzon az állam, olyan pozitív politikai nyomás kell, ami még nem igen valósulhat meg ma Magyarországon. Tervezik a kedvezményes áfa bevezetését az építkezésekre tekintettel, és különböző támogatásokat. Egy olyan előterjesztés van éppen soron, amely a családi házak építésének támogatását veszi górcső alá. El kell érnünk azt, hogy új házak épüljenek és lecseréljük a vidéken lévő rossz állapotban lévő vályogházakat, ezzel pedig javítsunk az életkörülményeken.

Természetesen ezek a felvetések még csak ötletek a kormány részéről és az országgyűlés elé kell terjeszteni az új javaslatokat az innovatív tevékenységek e formájáról. Viszont sok időt fog igénybe venni, amíg ezek a házak felépülhetnek és javítanak ezeken a körülményeken.