biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Lakásbiztosítás vályogházra online és olcsón

Kérjük értékeljen minket...
3.14 of 5 - 7 votes
Thank you for rating this article.

A biztosítások elengedhetetlen részei az életünknek, mert körülöttünk annyi minden kiszámíthatatlan, hogy az ember kénytelen a számára fontos, értékes dolgokat biztosítani. Természetesen a biztosítások célja nem az, és nem is lehet az, hogy a káreseteket, baleseteket, betegségeket, és egyéb eseményeket megakadályozzon, ellenben célja, és feladata a káresemény következményeinek a hatását csökkenteni, segíteni az eredeti helyzet visszaállítását, illetve bizonyos esetekben a tovább lépést elősegíteni. A biztosítóknak fontos szerepe ugyanakkor a gazdasági élet szereplőinek életében is, hiszen az azokat érintő kockázatok átvállalásával, illetve a bekövetkező káresemény hatásainak csökkentésével likvidebbé teszi azok működését, illetve működésüket is szilárdabb alapra helyezi.

Számolja ki lakásbiztosítását itt!

A lakosság, illetve a magánszemélyek által egyik leggyakrabban igénybe vett biztosítási szolgáltatás a lakásbiztosítás. Jellemzően a legtöbb embernek a lakásának, illetve a házának a megvásárlását, megépítését hosszú évek munkája előzi meg. Az ember életének egyik legnagyobb kihívása, és legnagyobb erőpróbája. Olyan érték jön létre, amely jellemzően a legnagyobb érték, vagyontárgy az életében. Ugyanakkor az adja meg a biztonságot is, amelyet jól jellemez a mondás: „az én házam, az én váram”. Éppen ezért a biztosítók is nagy hangsúlyt helyeznek a lakások, házak biztosítására. Összetett, minden igényt kiszolgáló termékkínálattal mennek az ügyfelek igényei elé.

Természetesen a különböző ingatlanok biztosítására speciálisan kifejlesztett termékekkel találkozhatunk, majd mindegyiknél vannak egyedi szempontok a biztosítás befogadásánál. Mások a szempontok egy ipari ingatlan esetében, más egy téglafalazású háznál, vagy egy vályogháznál, illetve egy társasháznál. A sort lehetne folytatni. A biztosító minden ingatlan típusra egyedi feltételeket szab. Így a vályogházak esetében is, ami természetesen nem véletlen. Az utóbbi évek árvizei, belvizei, illetve egyéb természeti katalizma megmutatta, hogy a vályogházak sérülékenyebbek a vegyes falazású, illetve tégla, vagy kőfalú ingatlanoknál. A biztosítók ebből kifolyólag nagyon megfontoltan, szigorú feltételek mellett hajlandók biztosítani a vályog falazatú házakat. Abban az esetben, ha a vályogház ártérben, illetve belvíz által rendszeresen érintett területen helyezkedik el az kizáró ok. A vályogházaknál a biztosítás megkötését rendszerint megelőzi a műszaki szemle, az állapotfelmérés, mert nagyon rossz állapotban lévő, elhanyagolt vályogházakra nem is szerződik a biztosító.

A fentiek alapján nem meglepő, hogy a biztosítók szinte minden esetben a magasabb kockázatú biztosítások közé számítják a vályogházak biztosítását, ami magasabb díjazást eredményez. Nagyobb kockázat, nagyobb díj. Maga a szerződés megkötése hasonlóan egyéb biztosításhoz, online megköthető, ami kedvezőbbé teszi az amúgy magasabb díjazást. Online kötésnél javasolt, hogy a szerződés mellé mellékeljünk fotókat a házról, illetve a környezetéről, hogy a kockázatelemzés egyszerűbb, és gyorsabb lehessen.