biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Hiteles autó esetén gépjármű üzembentartó váltás?

Kérjük értékeljen minket...
3.67 of 5 - 6 votes
Thank you for rating this article.

Hiteles autó gépjármű üzembentartó váltása lehetséges, betartva minden ide vonatkozó szabályt viszont lízingelt autók esetében nem váltható sajnos az üzembentartó.

Az autó tulajdonosának lehet olyan oka, hogy az üzembentartói jogot átadja más személy részére. Ennek első lépéseként a finanszírozó bankot kell megkeresni egy írásban beadott engedélykérelemmel, tehát a bank hozzájárulását kell adja az üzembentartó váltáshoz. Ha ez meg van, oldalunkról gyorsan és könnyen le lehet tölteni az üzembentartói kérelem formanyomtatványt, majd ennek kitöltése után az új üzembentartó saját nevére kell kössön egy kötelező gépjármű felelősségbiztosítást.

A hiteles autó, gépjármű üzembentartó váltás a járási hivatalban intézhető, amikor tehát megszereztük a bank hozzájárulását és megkötöttük az új üzembentartó nevére szóló kötelezőt, ezek birtokában a kitöltött nyomtatvány beadásával el lehet indítani a kérelmezést. Az üzembentartói bejegyzéshez szükséges még természetesen a forgalmi engedély is.

Az üzembentartói bejegyzésnek hiteles autó gépjármű üzembentartó váltása esetén nincs átírási költsége, hiszen a tulajdonos nem változik, nem történik átírás, vagy tulajdonjog szerzés.