Hiteles autó esetén gépjármű üzembentartó váltás?

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Kérjük értékeljen minket...
még nem értékelték
Thank you for rating this article.

Hiteles autó gépjármű üzembentartó váltása lehetséges, betartva minden ide vonatkozó szabályt viszont lízingelt autók esetében nem váltható sajnos az üzembentartó.

Az autó tulajdonosának lehet olyan oka, hogy az üzembentartói jogot átadja más személy részére. Ennek első lépéseként a finanszírozó bankot kell megkeresni egy írásban beadott engedélykérelemmel, tehát a bank hozzájárulását kell adja az üzembentartó váltáshoz. Ha ez meg van, oldalunkról gyorsan és könnyen le lehet tölteni az üzembentartói kérelem formanyomtatványt, majd ennek kitöltése után az új üzembentartó saját nevére kell kössön egy kötelező gépjármű felelősségbiztosítást.

A hiteles autó, gépjármű üzembentartó váltás a járási hivatalban intézhető, amikor tehát megszereztük a bank hozzájárulását és megkötöttük az új üzembentartó nevére szóló kötelezőt, ezek birtokában a kitöltött nyomtatvány beadásával el lehet indítani a kérelmezést. Az üzembentartói bejegyzéshez szükséges még természetesen a forgalmi engedély is.

Az üzembentartói bejegyzésnek hiteles autó gépjármű üzembentartó váltása esetén nincs átírási költsége, hiszen a tulajdonos nem változik, nem történik átírás, vagy tulajdonjog szerzés.

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860