biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Hogy alakul a biztosítási díj balesetmentes vezetésnél?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Az autósokat leginkább foglalkoztató kérdés, hogy alakul a biztosítási díj balesetmentes vezetésnél? Kevesebb lesz-e a kötelező díja, ha a bónusz besorolásom jobb lesz az előző évinél? Hogyan befolyásolja a díj alakulását a központi nyilvántartás bevezetése?

Biztosító váltáskor a kártörténeti igazolás beszerzését ma már a választott új biztosítónak kell elvégeznie. Ehhez azonban feltétlenül kell, hogy pontosan megadjuk az előző biztosításunk kötvényszámát, valamint a biztosítónk nevét. Hogy hogyan alakul a biztosítási díj balesetmentes vezetésnél az nagy mértékben függ ezen adatok pontos szolgáltatásától. Gyakran előfordul egy névelírás, az előző kötvény számának hibás megadása, ezek mind negatív hatással lehetnek a bónusz besorolásra, hiszen ha az új biztosítónk nem találja a kártörténeti igazolásunkat, akkor alaphelyzetbe sorol bennünket.

Amennyiben akár akaratlanul is valótlan adatot adunk meg ez esetben akkor a biztosító köteles M4-be sorolni helyes adatmegadásig, illetve ha valós adatokat, de nem kérdezhető le sikeresen a kártörténet, A0-ás bónusz besorolásba kell visszasorolnia a szerződést. Ha idő közben mégis sikerülne a kártörténeti adatokat beszerezni, akkor az Ön új biztosítójának 15 naptári napon belül kell visszamenőleg helyreállítania a szerződést a helyes adatok alapján.

Rajtunk is múlik tehát, hogy alakul a biztosítási díj balesetmentes vezetésnél, mert ha elírás történik akár a személyes adatokban, akár a kötvényszámot illetően, az új biztosító részéről nem tud megvalósulni a lekérdezés, tehát az új szerződésben nem lehet a bónusz - malusz besorolást érvényesíteni. Ahhoz, hogy a feltöltött adatokat ellenőrizhessük, egyeztetni kell és érdemes is korábbi biztosítónkkal, de az is jó megoldás, ha erre felkérjük alkusz cégünket, akin keresztül a szerződést kötjük.

Alapesetben a bónusz besorolásunk balesetmentes vezetés alkalmával évente emelkedik, mely 5% kedvezmény igénybe vételét jelenti a számunkra, azonban a biztosító társaságok díjai követik az infláció mértékét, ebből adódik, hogy az egy év balesetmentes vezetés inkáb azt jelenti, hogy nem fog emelkedni a kötelezőnk díja.