biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Hogy kell kötelező biztosítást váltani?

Kérjük értékeljen minket...
4.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Válthatok-e biztosítást személyesen, vagy inkább alkuszi megbízással online? Honnan tudom meg, hogy kell kötelező biztosítást váltani? Lehet-e különbség egyes biztosítók díjai között? Változóak-e a szerződéses feltételek?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A kötelező felelősségbiztosítás megléte alapfeltétele a gépjármű forgalomban való részévtelének, így ha új gépjárművet veszünk, már akkor élő kötelezővel kell rendelkezni, amikor a szalonból kijövünk. Amikor biztosítást szeretnénk váltani, két jelentős dátumra kell odafigyelni, az egyik a kötelező felelősségbiztosítás évfordulójának napja, a másik pedig, hogy váltás esetén az évforduló előtti 30 nappal kell az érvényben lévő szerződést felmondani írásban, az új szerződést pedig az évforduló napjáig meg kell kötni. Ez fontos, hiszen a biztosítás nélküli napokra fedezetlenségi díjat kell fizetni.

Azt, hogy hogy kell kötelező biztosítást váltani, elsősorban a legnagyobb részletességgel az online alkuszok oldalán lehet megismerni. Weboldalunkon lépésről lépésre segítjük az Ügyfeleket, és amennyiben a biztosítás megkötését követően a rendszerünk által megküldött megbízási szerződést aláírva megkapjuk Öntől, akkor a teljes ügyintézést díjtalanul lebonyolítjuk. Az egyes biztosítóknál a kötelező biztosítási szerződéskötés menete és a biztosítási díj is lényegesen eltérő lehet, a biztosító társaságok által figyelembe vett és alkalmazott kockázati tényezők különböző számítási módszerei miatt. Kötelező biztosítás váltást mindenképpen érdemes a biztoshely portálon intézni, hiszen így az új biztosítást online, szinte azonnal meg lehet kötni, ráadásul, ha ezt a módszert választja, az összes vezető biztosító ajánlatát egy helyen összevetheti a kötelező biztosítás kalkulátor rendszerünk segítségével, így mindenkinek módjában áll a legjobb díjcsomag kiválasztása. Ami általános, hogy a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási díj számítása során mindegyik biztosító figyelembe veszi a gépjármű kategóriáját, műszaki tulajdonságait (pl. teljesítmény) és éves km futását, valamint befolyásoló tényező az ügyfél életkora, a lakhelye és hogy az üzembentartó cég, vagy magánszemély, ezen kívül a „bonus-malus” besorolás is befolyásolja a kalkulációt.

A kötelező biztosítás váltás menetének elindításakor a kalkulátor rendszerünk használatával elvégezhet egy előzetes díjszámítást, de lényeges, hogy adatait minden esetben a valóságnak megfelelően adja meg, mert így kaphat csak a helyes ajánlatokat. A felvitt adatok megadása után a kötelező biztosítás kalkulátor program kiszámítja és megmutatja Önnek a partner biztosítók ajánlatait. Következő lépésként szükséges regisztrálnia a rendszerben, mert így lehet véglegesíteni a kötelező biztosítás kötési szándékát. Aki új Ügyfél nálunk, az új kötelező biztosítási szerződés megkötése előtt regisztrálnia kell oldalukon, de a már korábban regisztrált ügyfelek esetében a belépés után máris megköthető a szerződés. A szerződés véglegesítésének végleges folyamatában szükséges természetesen megadni a személyes adatokat, és a gépjármű egyedi azonosítóit is egyaránt. A díjfizetés módját is meg lehet jelölni, ez az ügyfél által választott díjfizetési ütemezés szerint történik, az első díjról a befizetendő csekket és a kötvényt a biztosító fogja kipostázni.