biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Hogy lehet elkerülni a várólistát és a hálapénzt?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Az egészségügyi ellátás már nagyon régóta nem eredményes sajnos, ráadásul a magánfinanszírozási rendszer is nehezítő körülményeket állít fel. Kiderült viszont, hogy az egybiztosítós modellben a magánpénzeket nem lehet nélkülözni. A csúszópénzek ellenőrizetlen áramlását például ezzel lehetne szabályozni. Az állam ezzel már nagyon sok ideje nem tud mit kezdeni. Igen nagy és már rég óta megoldandó kérdés, hogy lehetne kiküszöbölni a várólistát és a hálapénzt?

Amíg nagyon sok európai országban egy ideje igen vegyes egészségbiztosítási modellek léteznek, addig sajnos Magyarországon nem ez a jellemző. A vegyes rendszer bevezetéséről nagyon nagy vita van, viszont azt tudni kell, hogy vannak ma már olyan biztosító társaságok, ahol létezik olyan csomag, ami az egészségügyi ellátásokra vonatkozik.

A hálapénz nem mindenkiben vet fel olyan gondolatokat, ami után pozitív szájíz maradna, nagyon sokan ellenezik ezt a megoldást és vannak, akik a mai napig nem tudnak vele kibékülni. Tehát a fentebb említett biztosítóknál már van olyan lehetőség, ami finanszírozza az egészségügyi ellátásokat. A magyar biztosítók között csak néhány van, akiknek a szolgáltatásában benne foglaltatik a külföldi gyógykezelést, vagy kezelés kifizetése is.

Folyamosan fejlődik a dolog, egyre újabb ötletek és megvalósítások kerülnek majd előtérbe, ezért kell nagyon oda figyelni és sűrűn visszajárni az oldalra, hogy az újabb információk se kerüljék el a figyelmüket. Ahhoz, hogy mindennel képben legyen, mindenképpen oda kell figyelnie a részletekre is. Természetesen nagyon sok kérdés merül fel az emberben a hála pénzzel és a várólistával kapcsolatban, de van megoldás. Nagyon sok esetben kerülnek az emberek várólistára, van, hogy egy kisebb műtétre is rettentő hosszú időt kell várni. Még nem született érdemi megoldás a várólisták kikerülésére, de már dolgoznak az ügyön az illetékesek, hiszen ez mindenkinek jó megoldás lenne.