biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Hogyan működik a kötelező biztosítás autóvásárlás esetén

Kérjük értékeljen minket...
4.75 of 5 - 4 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező biztosítás jelentősége abban áll, hogy egy bekövetkező baleset esetén a hibás félt nem terheli kártérítési felelősség, azaz nem kell a vétlen fél számára kifizetnie a neki okozott kárt. Helyette a biztosító, mint kártérítésre kötelezett téríti meg a keletkezett kárt. Önrész nincs, így a biztosító 100%-os kockázatviselésre van kötelezve. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az ember nyugodtan okozhat balesetet, mert van, aki kifizesse helyette a kártételt. Itt jön be a képbe a bonus-malus rendszer, amelynek az a szerepe, hogy besorolással minősítse az üzembentartókat, és annak megfelelően számítsa ki a biztosító a kötelező biztosítás díjazását. A rendszer alkalmas arra, hogy balesetmentes vezetés esetén jutalmazza az üzembentartót a díjazáson keresztül, illetve ellenkező esetben büntessen.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A kötelező biztosítás autóvásárlás esetén, a következőképen alakul. Amikor megvásároltuk a gépjárművet, és aláírtuk az adásvételi szerződést, lehetőség szerint még aznap kössünk kötelező felelősségbiztosítást, ugyanis ellenkező esetben nem lehet használni a gépjárművet, azaz nem engedhető forgalomba. A biztosítás megkötésénél figyelembe veszik, hogy új belépők vagyunk, vagy nem. Ha új belépők vagyunk, akkor a kezdő bonus-malus besorolásunk A00 lesz. Amennyiben 2 évre visszamenőlegesen szüneteltette az ember a biztosítási szerződését, vagy autójától csere útján vált meg, illetve ha eladott gépjárműve helyett másikat vásárolt, akkor régi ügyfélnek számít, ami azt jelenti, hogy a rendelkezik érvényes besorolással, amely az újabb gépjármű megvásárlása után kötött felelősségbiztosítás díjazásánál figyelembe vehető. A biztosítás díjazását befolyásolja még a gépjármű teljesítménye is.

Fontos, hogy a kötelező biztosításnak már a gépjármű megvásárlása előtt nézzen utána. Ebbe nagy segítséget jelentenek a díjfizetési kalkulátorok. Segítségükkel pontosan meg tudja állapítani a díjazás mértékét, illetve pillanatok alatt megtalálhatja azt a biztosítót, amelyik a legkedvezőbb ajánlattal rendelkezik. A legkedvezőbb ajánlat kiválasztásában, illetve egyéb praktikus tanácsok adásával fordulhat az ember a biztosítási alkuszokhoz, akik az ügyfél érdekeit tartják szem előtt. Honlapunkon a biztos hely biztosítási portálon minden információt a rendelkezésére bocsátunk ügyfeleinknek, ami a kötelező biztosításról szól. Természetesen díjfizetési kalkulátorunk is az Ön rendelkezésére áll.  Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal. Írjon nekünk egy e-mailt és mi visszahívjuk, és maximálisan a segítségére leszünk. Amennyiben megtalálta a megfelelő kötelező biztosítási ajánlatot, akkor nálunk online is megkötheti szerződését. Mi Ön mellett vagyunk a kezdettől a folyamat végéig, sőt később az esetleges kárügyintézésben is számíthat ránk.