biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Hol a legjobb cascot kötni?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

hol a legjobb cascot kotniA hol a legjobb cascót kötni kérdés, nem éppen a legszokványosabb kérdés. Inkább úgy szoktunk találkozni vele, hogy hol a legolcsóbb a casco, vagy a hol van a legkedvezőbb casco kötési lehetőség. Természetesen a casco mellett, mint termék mellett, vonatkozhat a kérdés arra is, hogy hol van a legjobb kiszolgálás, fejlett ügyfélközpontúság, erős informatikai háttér a kényelmes, és gyors ügyintézés végett, hol a leggyorsabb, és legkedvezőbb a kárügyintézés, és még folytathatnánk. Lentebb meg is próbáljuk válaszolni a kérdéseket, és rávilágítani a casco kötés legfontosabb szempontjaira. Hol a legjobb cascót kötni? Nézzük meg.

Számolja ki casco biztosítását itt!

A casco kötés legkényelmesebb módja, hogy a biztosítási alkusz cégen keresztül kötjük meg azt. Ebben az esetben ugyanis ki sem kell mozdulnunk a lakásunk kényelméből, hanem egyszerűen online elindíthatjuk a casco megkötését. Ehhez annyi a teendőnk, hogy felmegyünk az alkusz cég portáljára, és ott elindítjuk az online casco kötés folyamatát. Mielőtt elindítjuk a folyamatot ajánlatos előkészíteni a személyi okmányokat, és az autó forgalmi engedélyét, amelynek a másolatát el kell küldeni az alkusz számára. Ezután már csak el kell indítani az online casco kötés folyamatát, azaz be kell lépnünk a honlapon található casco díjkalkulátorba, amelynek a helyes, és pontos kitöltése után lehetőséget kapunk arra, hogy kiválasszuk az összes, piacon lévő biztosító casco ajánlatai közül azt, amelyik számunkra a legelőnyösebb. A díjkalkulátor kitöltéséhez a program minden segítséget megad, pontról pontra elmagyarázva, hogy hová, mit kell beírni.

Az ajánlatok közül nem feltétlenül a legolcsóbbat kell kiválasztani, ugyanis más szempontokat is figyelembe kell venni, ugyanis nem mindegy például, hogy mekkora az önrész, hogy mire terjed ki az adott ajánlat kockázatvállalása, hogy káresemény esetén mennyit fizet, és még folytathatnánk. Érdemes ebben is alkusz segítségét, tanácsát kérni. Ugyanis az alkuszok nem a biztosítók, hanem az ügyfelek érdekeit képviselik 100 %-ban. Visszatérve az igénylésre, amennyiben minden adatot jól vittünk fel, és elfogadtuk egy biztosító ajánlatát, akkor véglegesíteni kell, és továbbítani az ajánlatot az alkusz cég felé. Ezt egy gomb lenyomásával megtehetjük. Az alkusz cégtől ezek után a megadott email címre érkezni fog email, amelyben le lesz írva azoknak az okmányoknak a megnevezése, amelyeknek a másolatát el kell juttatni az alkuszhoz, illetve egy alkuszi meghatalmazást is csatolnak, amelye ki kell tölteni, és visszaküldeni számukra. Az emailben található még egy tájékoztatás a teendőkről is. A biztosítók nem mindig ragaszkodnak használt autó cascójának a megkötésekor ahhoz, hogy személyesen szemlézzék a járművet, hanem gyakran elegendő, ha az előírásoknak megfelelő fotók elkészülnek az autóról, és azok kerülnek továbbításra a biztosító felé.

Arra számítanunk kell, hogy az ajánlattételünk megtételévek még nincs élő casco biztosításunk, ugyanis a biztosítónak 15 napja van arra, hogy eldöntse, hogy akar-e velünk szerződni. Amennyiben hiányosan, vagy hibásan érkezik meg az ajánlat a biztosítóhoz, akkor ez az idő kitolódik, ugyanis pótlásra hívja fel az ügyfelet, és a 15 nap számolása attól a naptól fog kezdődni, amikor a pótlások beérkeznek, és a hibátlan ajánlat összeállt. Amennyiben a kötés napjától élő cascót akarunk kötni, akkor személyesen kell befáradnunk a biztosítóhoz, és ott megkötni a biztosítást az autónkra.