biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Így néz ki a nyugdíjbiztosítás szja kedvezménye számokkal kifejezve

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A 2014. január elsejétől megkezdhető nyugdíjbiztosításokra nagyon nagy figyelmet fordítanak az országban és a pénzpiacokon egyaránt. Viszont nem sok helyen lehet megtudni, hogy miért hasznos ez a fajta biztosítás. 15 év alatt akár 2 millió forint pluszba is kijöhetünk és lehet ez akár 9 millió is. Igénybe lehet venni január elsejétől a nyugdíjbiztosításokra befizetett összegek személyi jövedelemadójának visszaigénylését 20%-os mértékben. Adókedvezményként 130, illetve 100 ezer forint lesz a maximálisan visszakérhető összeg.

Online nyugdíjbiztosítás árajánlat kérés

Az a legnagyobb előny hogy 3 államilag támogatott nyugdíj lehetőséggel tudunk élni. Ha nyugdíjbiztosításról van szó, akkor az állam a megtakarításunk számlájára utal. A nyugdíjbiztosítás rendkívül fontos, mert ha idős korunkban nincs, ami fedezze életvitelünk kiadásait, akkor érthető módon nagyon rosszul járhatunk. Igen fontos, hogy gondoljunk a jövőre, hiszen ha nincs megtakarításunk, akkor nem fogunk tudni magunkról gondoskodni idős korunkban és másokra leszünk rászorulva, ha egyáltalán lesz, aki segítsen.

A kedvezménnyel köthető nyugdíjbiztosítások első szerződései úgy tűnik, egy biztosítói egyedi záradékkal készülnek, a már élő befektetéssel kombinált életbiztosítások tekintetében addig, amíg kidolgozásra kerülnek a speciális konstrukciók. A speciális csomagokra vonatkozóan az eddigiekhez képest újdonság lesz, hogy a hozzáférésnek szigorúbbak lesznek a feltételei, változik a lejárati idő és persze a legfőbb változás az szja-ból való 20 százaléknyi adó visszaigénylési lehetőség.

Meg kell fontolnunk, hogy nyugdíjunkat, hogy akarjuk kezelni és milyen irányba akarjuk terelni az egész folyamatot. A nyugdíjak beosztásánál nagy hangsúly van azon, hogy mennyire tudunk gazdálkodni vele, mert nagyon sok minden függ tőle. Itt egy táblázat, ami megmutatja, hogy mennyivel több lejárati összeget lehet elérni az szja kedvezményes nyugdíjbiztosításokkal.

adokedvezmeny szamokban
A fenti táblázatból kiderül, hogy adott évszám alatt mekkora összegre rúg a teljes mértékű adókedvezmény, valamint látható az adott évvel bezárólag kapott adókedvezmény összege, és ezek teljes hozama is. A táblázatból az is kiolvasható, hogy már 15 évnyi futamidő végén is közel két millió forinttal gyarapszik a számlánk, arról nem is beszélve, hogy harminc éves futamidő alatt akár kilenc millió forint is felgyűlhet tiszta nyereségként.

Az életbiztosításokra is van adókedvezmény, ami nagyon előnyös. Egyre többen kötnek életbiztosításokat, ami azért fontos, mert így védik magukat a különböző eseményektől. Tehát bármi történik, fedezve van a család. A biztosítások körében is merőben más lett a helyzet, amióta az internetes kötés lehetősége bejött. Gyorsabban és szélesebb rétegekhez jut el így minden biztosításról szóló információ, mint eddig, tehát nagyon hasznos dolgokat tudhatunk meg ahhoz, hogy meg tudjuk teremteni magunknak a biztos jövőt és ezért gondosan meg kell fontolnunk a nyugdíjakkal kapcsolatos döntéseket is.

Minden nyugdíjasnak informálódnia kell és keresgélnie a lehetőségek között, mert nem szabad abba beletörődni, hogy nincs más lehetőség. Természetesen mi segítünk önnek és bármilyen problémája van, fordulhat hozzánk bátran. Ne legyen szégyenlős, hiszen ha felkeres minket, mi csak segíthetünk magának és nem kell azzal foglalkoznia, hogy hogyan oldja meg a problémát.