biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

KGFB kiegészítő termék: Kátyúkár biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
2.67 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

A KGFB kiegészítő termékek: Kátyúkár biztosítás a kiegészítő biztosításokról szóló sorozat következő része. Igyekszünk az ismertetett termékeket szezonjelleggel sorbaállítani, hogy mindenki ki  tudja választani az épp aktuálisan szükségessé váló módozatot. Sajnos a kátyúkár biztosításnak megnőtt az értéke és a jelentősége, hiszen magyarországi utakon autózva nagyon sokszor találkozhatunk ezt a kárt okozó jelenségekkel. A hosszú tél utáni olvadások nyomán felbukkannak a hideg időszak alatt keletkezett úthibák, kátyúk, ezek pedig sok esetben okozhatnak gépjárműveinkben meghibásodást, rossz esetben akár balesetet is.

Annak ellenére, hogy a közutak kezelői ebben az idényben az eddigieknél jóval nagyobb összeget különítettek el a kátyúk felszámolására, sőt megjelent egy civil kezdeményezés is, mely lehetővé tette a kátyúhibák észlelésének azonnali interneten történő bejelentését.

A biztosító társaságok úgy látják, hogy az idei évben jócskán megnövekszik majd a kátyúkárok által okozott biztosítási események száma, így érdemes mint KGFB kiegészítő termék: kátyúkár biztosítást kötni. A múlt évi adatok fényében az látható, hogy a gépkocsik közül minden harmadik szenvedett igen komoly kátyúkárt, ezek gyakorisága ebben az évben még tovább nőhet, fokozva az autósokat érintő anyagi károk, veszteségek, kiadások növekedését. Egy komolyabb kátyú okozta kár ugyanis a gumiabroncsot kezdi ki először, de ezen kívül nagyobb kár érheti például a kipufogót, vagy az alvázat, sőt ha nagyobb kátyúba fut bele valaki, annak még tengelytörés is lehet a következménye. Ilyenkor pedig a kár értéke a milliós nagyságrendet is elérheti, nem beszélve arról, hogy az adott esemény évente akár többször is előfordulhat.

A KGFB kiegészítő: Kátyúkár biztosítás ezen bosszantó és gyakori károk ellen biztosít védelmet, ráadásul igen kedvező, mindössze pár ezer forintos díj ellenében. A biztosítási díj évente több eseményre is térít egy – a szerződésben lefektetett – igen magas összegű felső limit eléréséig.

Ha Ön, mint üzembentartó kátyúkárt szenved el, azt tanácsoljuk, azonnal álljon félre autójával, vegye szemügyre a keletkezett kárt, ha van rá mód érdemes az autót és a kárt okozó kátyút is lefényképezni. Fontos tudnivaló, hogy aki ilyen esemény részese és nincs még Kátyúkár biztosítása, a készített fotókat a kártérítési igény kíséretében elküldheti ugyan az érintett közút kezelőjének és kérheti kárának megtérítését, de ez ilyenkor akár több hónap átfutási időt is igénybe vehet és a kártérítés megítélése még így sem biztos. Ezért ajánljuk minden gépjárművezetőnek, hogy kgfb biztosítása mellé kössön mindjárt kiegészítő Kátyúkár biztosítást is, mert így megelőzhető a kellemetlen helyzet, mely még anyagi hátrányba is sodorhatja.