biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Ki válthat kötelező biztosítást novemberben?

Kérjük értékeljen minket...
3.67 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

ki valthat kotelezot novemberbenAzt, hogy ki válthat kötelező biztosítót novemberben teljes mértékben az határozza, meg, hogy az adott ügyfélnek milyen dátum áll a szerződésében, illetve a kötvényén. Időnként érdemes utánanézni, hogy pontosan mikor van az évforduló, így nem történik meg, hogy az utolsó pillanatban sebtében kell kötelezőt kötni. Ha előre tervezünk, akkor bőven jut idő arra, hogy el lehessen dönteni, érdemesebb maradni a jelenlegi biztosítónál, vagy jobban járunk, ha váltunk. Ha  valaki a váltás mellett dönt, annak nem szabad arról sem megfeledkeznie, hogy az élő biztosítás felmondását minimum az évfordulót megelőzően 30, maximum pedig 60 nappal előbb el kell intéznie, mert az évforduló idején már meg kell, hogy legyen az új szerződés. Ekkor nem fordulhat elő, hogy a régi biztosító felmondás hiányában automatikusan megújítja a következő egy évre. Meg lehet várni a biztosító indexlevelét is, mely tulajdonképpen egy figyelmeztető értesítés, ennek az évforduló előtti 50 napon belül meg kell érkezni, és ennek tartalmától függően is készülhetünk a maradásra, vagy a váltásra. A levélben a biztosító meg kell írja a következő év tekintetében az ajánlott díj összegét és az Ön bónusz besorolását is. Ennek tudatában lehet körülnézni a piacon és ha pontosan tudja, hogy ki válthat kötelező biztosítást novemberben, ezen információk elegek a továbblépéshez.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Lassan már közelít a novemberi kampány időszaka, meg is kezdődik a biztosítók versenye, bár ebben az évben bizonyára nagyban befolyásolja az egész év végi váltásokat, hogy már nem csak ilyenkor hirdethetnek a társaságok díjat, hanem az év bármelyik napján. Ettől persze a váltás lehetősége nem függ, de a díjak alakulására nagy hatással lehet.

Aki honlapunkra fellépve ráklikkel a kötelező biztosítás fülre, itt minden lehetséges információhoz idejében hozzájuthat és így nem fordulhat elő, hogy eltéveszti a váltási időpontot. Ez nem is lenne kifizetődő, mert ha valaki elnézi a dátumot és rossz időpontban vált, az igen tetemes pénzbüntetéssel számolhat. Gondolunk itt arra, hogy ha nem lép időben és véletlenül kötelező nélkül marad, sorban követhetik egymást a büntetések, mert előfordulhat, hogy történik egy esemény és nincs élő kötelező biztosítási szerződése.

Hogy ki válthat kötelező biztosítót novemberben, az az alapján dől el, mikor történt a gépjármű megvétele. Aki 2010.január 1-et követően vásárolta a járművét, annak év közben van a váltási fordulója, ebben a helyzetben az évfordulót dátumát megelőzően hatvan nappal lehet biztosítót váltani, de nem szabad elfelejteni, hogy a felmondó levelet minimum harminc nappal előbb be kell küldeni az adott biztosítóhoz, ahol a meglévő szerződésünket meg szeretnénk szüntetni.

A módosult rendelkezések miatt ma a jármű tulajdonosok és üzembentartók majdnem fele év közbeni évfordulós, akár a vétel időpontja, akár esetleg módosított üzembentartói bejegyzés nyomán. A mostani novemberi váltásokat tovább bonyolítja az év közbeni díjhirdetés bevezetése is, mert elképzelhető, hogy novemberben nem fognak friss, új tarifákkal előrukkolni a biztosítók, ezért sem érdemes a lehetőségek határait kitolni.

Minden valószínűség szerint november, december hónapokban ez évben kevesebben váltanak majd, mint ötszázezren, tehát közel sem lesz a kampánynak akkora jelentősége, mint azelőtt. Szakemberek szerint még azzal is lehet számolni, hogy előbb utóbb az év végi kampány, mint intézmény meg is szűnhet. Egy biztos, hogy a folyamatos díjhirdetés csak növeli a piaci versenyt, valószínűleg nagyon sokan képesek lesznek a meglévőnél jóval kedvezőbb díjat találni, így még akár tovább csökkenhet a kötelező biztosítások átlagdíja. Vannak persze olyan biztosítási szakértők is, akik épp azt állítják, hogy mivel a biztosítási alkusz oldalakon keresztül akár ebben az időpontban is válthatnak azok is, akik 2010-ben, vagy ezt követően vásárolták gépkocsijukat, így egyáltalán nem biztos, hogy a váltók száma drasztikusan csökkenni fog.

Lehet előzetes kalkulálásokat végezni, de azt garantáltan állíthatjuk, hogy Ön akkor viheti véghez legkedvezőbb módon a váltást, hogyha ezt a mi közreműködésünkkel teszi meg. Nálunk egy perc alatt meg tudja nyitni a kötelező biztosítást ismertető oldalt, majd szintén nem sokkal tart tovább a kalkulátorral való számítások elvégzése. Ha ezt a módszert követi, nem csak rengeteg időt takaríthat meg, de ami a legnagyobb előnyt jelenti, hogy rögtön 14 vezető biztosító díjait ismerheti meg, egy helyen nyomban össze is lehet azokat vetni egymással, majd kényelmes körülmények között, otthonról eldöntheti, melyik éri meg a leginkább. Ne is keresse tehát tovább a lehetőségeket, ez itt a legjobb, ráadásul tőlünk még számtalan információt begyűjthet. Olvashat a biztosító társaságok által kínált szolgáltatások színvonaláról, a cégek anyagi megbízhatóságáról és persze, ami a leglényegesebb, hogy akár azonnal meg is kötheti új szerződését. Mi e mellett még abban is rendelkezésre állunk, amennyiben rajtunk keresztül vált, hogy elvállaljuk a felmondandó biztosításra vonatkozó szerződés bontásának ügyintézését minden külön díj nélkül. Nem bánja meg, aki elfogadja közreműködésünket, hiszen a legelső infó amit megtudhat tőlünk, hogy ki válthat kötelező biztosítást novemberben, mit kell ehhez tennie, mennyiért tud jó áron kötni és ezért milyen szolgáltatásra számíthat.