biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás díjszámítás menete

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás, mint azt a neve is elárulja kötelező minden üzembentartó számára aki a gépjárműjével a közúti közlekedésben részt kíván venni. A biztosítás megkötését és folyamatos díjfizetéssel történő érvényben tartását a közúti közlekedésről szóló törvény szabályozza, melyet időről időre kormányrendeletekkel változtatnak, szigorítanak. Oldalunkon több biztosító társaság kgfb díját hasonlíthatja össze, melyhez beállíthatja az összes érvényesíthető kedvezményt is. Ennek köszönhetően meg is kötheti a kiválasztott biztosítási szerződést méghozzá akár 10 percen belül. Használja ki az online biztosítás díjkalkulátor rendszer előnyeit, szerződjön online a segítségünkkel!

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A kötelező felelősség biztosítás a közlekedés folyamán másoknak okozott károk megtérítésére szolgál. Amennyiben a kár okozásáért az adott üzembentartó a felelős és rendelkezik érvényes kötelező biztosítás szerződéssel, úgy az okozott kárt helyette a biztosító téríti meg a vétlen félnek. A kötelező díját sok tényező befolyásolja. A díjat befolyásolja többek között a szerződő születési éve, a lakcíme, az általa üzemeltetett gépjármű teljesítménye, a foglalkozása, esetleges nyugdíjas vagy mozgáskorlátozott jogviszonya, a díjfizetés módja és a díjfizetés gyakorisága is.

A szerződés tehát kötelező, sokat fizetni azonban egyáltalán nem. A szerződő félnek lehetősége van a biztosító váltás idényben, hogy a számára legkedvezőbb biztosítási ajánlatot válassza. Ez nagyon lényeges, mert egyes biztosítók díjai között akár 100% díjeltérés is lehetséges. A biztosítók ajánlatait a leggyorsabban és legkényelmesebben az oldalunkon működő díjszámító rendszer segítségével hasonlíthatja össze, ami pár lépésben percek alatt megmutatja Önnek, az összes ajánlatát. A legjobb ajánlatot kiválasztva, szerződését meg is kötheti online.

A biztosítás megkötése a Biztos hely portálon nagyon egyszerű. A kérdező panelek egyértelműek és mindegyik kérdéshez található magyarázó rész is. Önnek csak arra kell figyelnie, hogy a megadott adatok pontosak legyenek, mert a pontatlanság díjeltérést is eredményezhet. A kötelező biztosítás díjszámításához feltétlenül szüksége lesz a vezetői engedélyre, a forgalmi engedélyre,  gépjármű vásárlás esetén az adásvételi szerződésre, és ha a biztosítás megkötésének oka biztosító váltás, úgy szükség lesz az előző biztosítás kötvényszámára is.

A kötelező kalkulátor segítségével az első 4 ablakban a személyes adatait kell megadnia és a gépjármű általános adatait, valamint a kedvezményre jogosító adatokat. Ezek nagyon fontosak, mert ezek az adatok határozzák meg a díjakat. Ha minden adatot megadott az ötödik oldalon megjelennek a biztosító társaságok Önre vonatkozó biztosítási ajánlatai. Ezen az oldalon könnyedén össze tudja hasonlítani a lehetőségekett, valamint ellenőrizheti a lap alján, hogy melyik biztosító milyen kedvezményeket vett figyelembe. Amennyiben sikerült kiválasztania az Ön számára legideálisabb ajánlatot a "megkötöm" gomb segítségével elindíthatja a szerződéskötés folyamatát.

Online regisztráció és az adatok védelme. Amennyiben Ön már regisztrált Ügyfelünk, abban az esetben egyszerűen beléphet az azonosítójával és jelszavával. Ha még nincs aktív regisztrációja weboldalunkon, itt az ideje, hogy egyszerűen és gyorsan regisztráljon oldalunkon, amit a szokásos módon tehet meg: keresztnév, vezetéknév, mobilszám, e- mail cím, kívánt azonosító és jelszó megadásával. Ezt követően kattintson a "Regisztráció" ikonra. Abban az esetben, ha Ön másnak szeretne kötelező biztosítást kötni, használhatja saját felhasználó nevét is. A rendszerünk a megadott e-mail címére fog visszaigazolást küldeni és azonosítóként is az Ön e- mail címét használjuk. A jelszó legalább négy karakterből álljon, a speciális karakterek kiküszöbölésével (*,/,-,(.),> etc.). A Nagy és kis betűket rendszerünk természetesen megkülönbözteti.

A regisztrációt követően meg kell adni a tulajdonos, az üzembentartó és a gépjármű pontos adatait. A kitöltést követően Ön nyilatkozik, hogy a tájékoztatókat és a nyilatkozatokat megismerte és elfogadta. A tovább gombra kattintva pedig véglegesítheti a szerződését. Ezt követően a rendszerünk a megadott e-mail címre küld egy üzenetet, melynek mellékletében megtalálható a megbízási szerződés. A megbízási szerződés értelmében társaságunk eljárhat az Ön biztosításának véglegesítésének ügyében. A megbízási szerződést aláírva kell visszaküldeni e-mailben, faxon, vagy postai úton. Amennyiben a megbízás visszaérkezik a társaságunkhoz, úgy a lehető legrövidebb idő alatt azt feldolgozzuk. A feldolgozást követően a megadott e-mail címre megküldjük az Ön ügyfélpéldányát, mellyel igazolhatja a biztosító váltás vagy kötés tényét, illetve gépjármű vásárlás esetén intézheti a gépjármű átírási teendőit is.