biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás emelés - Miért kell többet fizetnem?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

kotelezo biztositas emelesA kötelező biztosítás díjak általánosságban az elmúlt években igen nagy mértékű csökkenést mutattak, de ez nem jelenti azt, hogy az idei évben folytatódik ez a tendencia. Annál is inkább, mert a biztosító társaságok már már a veszteség határát súrolják, mely épp abból adódik, hogy a hatalmas piaci verseny során egymás alá licitálnak, így folyik az ügyfelekért való harc. Hogy miért kell többet fizetnem, ezen a kérdésen minden váltás előtt elgondolkodik egy járműtulajdonos, természetesen több összetevője is van annak, ha nem tudunk a tavalyi áron újra kgfb biztosítást kötni. Az egyik ok, hogy ma már olyan alacsonya díjon is lehet biztosítást kötni, mely mellé már nem igen jár semmiféle kedvezmény, mint például a bevezetett minimáldíj esetén.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.


A díjesési tendencia befejeződésével újra felfelé mennek inkább az árak, emeltebb tarifákat találhatunk a biztosítók palettáin, de sokan még mindig keresik a lehetőségeket, mint például az éves egyszeri díjfizetés vállalása, ami még ma is díjcsökkentést jelent. Ezt a lehetőséget a biztosítók érthető módon nem zárják ki, mert nagyobb hasznot jelent számukra, ezeknek az összegeknek az egyszerre történő befolyása. E módozattal azonban épp a gazdasági helyzet alakulása miatt egyre kevesebben élnek, sokaknak könnyebb havonta, negyedévente előteremteni a kötelező díjának összegét, mint egyszerre. A felmérések azt mutatják, hogy azok az ügyfelek tekintetében, akik naptári évfordulókor szerződnek százalékkal, az új kötések esetében pedig hat százalékkal kevesebben voltak, akik egy összegben rendezték a díjat.

A bevezetésre került liberalizált díjhirdetés – év közi díjhirdetés – nem csak nálunk, de Európa szerte a díjak emelkedésével járt. A hazai piacon mintegy tíz százalékos díjnövekedés történt, de azokban az esetekben, amikor autóvásárlás révén kötnek új kötelezőt, ez az arány még magasabb. Mindezek a tények valóban arra utalnak, hogy a 2010 óta tartó folyamatos árcsökkenés a kötelező terén nem csak, hogy megállt, de vissza is fordul lassan. Az évközi díjhirdetés bevezetése óta az átlagos Kgfb díj személyautóra 20.081.- forint január elején, ez év közepén ez az átlagdíj 22.476 forintra változott. Tizenkét százalékos díjemelkedés, az már nem is kevés, sőt ez már valós kötelező biztosítás emelés, így látható, miért kell többet fizetnem?

Okozhatja még a díjemelkedést, a drágábban való kötést, hogy akik évfordulóra kötnek, azok esetleg nem elég körültekintőek, például az elmúlt kampány alkalmával az autósok majdnem 50 százaléka volt, kik maradtak régi biztosítójuknál akár kényelmi okból is, pedig lehet, hogy sokkal jobban jártak volna, ha váltanak. Ehhez igazából nem is kell más, mint alkuszi oldalunkra fellépve a kalkulátor használatával összehasonlítani a kötelező biztosítók aktuális díjait, nyugodt körülmények között kiválasztani az adott időpontban legkedvezőbb csomagot és időben előkészíteni a váltást. Ezzel a módszerrel nem csupán egy hosszas, időigényes sorban állást spórolhatunk meg, de nincs ehhez foghatóan jó lehetőség, mely alkalmat ad arra, hogy ne csak egy társaság díját látva kényszerűen kössünk biztosítást, hanem tisztában legyünk a lehetőségekkel.

Az, hogy miért kell többet fizetnem egy kötelezőért attól is függhet persze, hogy az adott jármű milyen idős, az üzembentartó, illetve tulajdonos kora is számíthat, hiszen azért az alapvető kedvezmények nem veszhetnek el. Arra viszont remek jó megoldás a kalkulátorral való számolás, hogy az egyes vezető biztosítók által támasztott szerződéses követelményeket, feltételeket is megismerhessük, hiszen ez minden társaságnál más és más. A díj végső összegébe az is beleszámít, hogy az alapbiztosítást milyen kiegészítőkkel szeretnénk felturbózni, ezek tekintetében is jelentős különbségeket mutat az egyes társaságok díjtáblázata. Az biztos, hogy amikor a mi közreműködésünkkel itt köti meg kötelezőjét, akkor az erre vonatkozó online kötési kedvezménnyel még mindig lehet számolni.