biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás és gépjármű átírás használt autónál

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 7 votes
Thank you for rating this article.

Kötelező biztosítás használt autó vásárlásakor is azonnal meg kell, hogy legyen, amint az adásvételi szerződés megszületik. Nagy rizikót vállal, aki akár egy napig is fedezet nélkül kocsikázik, hisz amint bekerülünk a közúti forgalomba, bármi megtörténhet. A kötelező biztosítás pedig abban az eseteben bír nagy jelentőséggel, amikor mi okozunk egy másik félnek kárt.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Használt gépjármű adásvétele során tehát minden alkalommal az új tulajdonos, illetve üzembentartó új kötelező biztosítási szerződést kell kössön a saját nevében, az eladó kötelezőjével már nem autózhat, ez az adásvétel pillanatában elveszti érvényességét. Amikor megvásárolunk egy használt autót, az adásvétel napja kell, hogy az új biztosítás keltének napja legyen. Erre nagyon figyelni kell, mert csak addig örülhetünk az újonnan vett autónak, amíg meg nem kapjuk a fedezetlenségi díjról szóló csekket, sőt még az is előfordulhat, hogy a forgalmi engedélyt bevonják.

A kötelező biztosítás és gépjármű átírás használt autónál úgy, mint az újnál a biztosítási törvény és az idevonatkozó rendelkezések szerint kell történjen. Így amikor a kormányhivatalnál intézzük az átírást, már ott be kell mutatni az új kötelező biztosítási szerződésünket, vagy a kötvényt. Ha Ön használt autó vásárlása előtt áll, keresse fel oldalunkat, ahol minden vezető kötelező biztosító tarifáját, szerződéseinek feltételét egy helyen á tudja nézni, azonnal tud választani és amint ír részünkre egy alkuszi megbízást, mi lebonyolítjuk Ön helyett az egész ügymenetet.

Kötelező biztosítás kötésénél használt autó esetében is lehet élni a halasztott kötés lehetőségével, ebben az esetben tulajdonképen rögtön hozzájuthat a szerződéshez, az első díjfizetést azonban ráér 45napon belül rendezni.

A gépjármű átírás használt autónál illetékfizetési kötelezettséggel jár, ennek az illetéknek a mértéke az autó kora és teljesítménye alapján kerül meghatározásra az alábbi táblázat szerin:

gepjarmu atiras 2013 2014

Gépjármű átírás használt autóra az illeték mellett persze más költségekkel is jár még, így például számolnunk kell a vagyonszerzési illeték költségével, mely 1890 cm3-ig 18ft/cm3 felette 24Ft/cm3, az elektromos hajtólánccal ellátott gépjárművekre minden kilowattóra 400Ft, az új törzskönyv 6000 Ft-ba kerül, az új forgalmi engedély kiállításának díja szintén 6000.-Ft, el kell végeztetni az eredetiségvizsgálatot, valamint a kgfb biztosítás díjával kell még kalkulálni.

A gépjármű átírás használt autónál is egy adott határidőn belül meg kell történjen, ez  15 nap az adásvételi szerződés dátumához képest. Nem szabad megfeledkezni a kötelező biztosítás megkötéséről, az átírási procedúrának ez kell az első lépése legyen. Ha a biztosítást megkötöttük és elvégeztettük az eredetiségvizsgálatot, az adásvételi szerződéssel együtt lehet az okmányirodában elindítani az átírási folyamatot. A fenti  iratok mellett elő kell készíteni természetesen az új tulajdonos, vagy üzembentartó személyes okmányait és az autótörzskönyvét.