biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás felmondása emailben - Lehetséges?

Kérjük értékeljen minket...
2.00 of 5 - 5 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező felelősségbiztosítás,- ahogyan a nevéből is következik- kötelező megkötni minden Magyarország területén forgalomba helyezett gépjárműre, ugyanis ellenkező esetben nem vehetnek részt a közúti forgalomban. Nem véletlen az, hogy kötelezővé tették, ugyanis előtte gyakran előfordult, hogy a vétkes fél, azaz a károkozó nem tudta megtéríteni a vétlen fél kárát, ami sok bonyodalomhoz vezetett. A kötelező biztosítás bevezetésével a biztosítók viselik a kockázatot, ami azt jelenti, hogy amennyiben a biztosított balesetet okoz, amiből kifolyólag kára keletkezik a másik félnek, akkor a saját biztosítója kártalanítja a vétlen gépjármű tulajdonost.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.
 
A kötelező biztosítás piaca fontos minden biztosító számára, ezért minden lehetséges eszközt bevetnek, hogy az ügyfeleket magukhoz vonzzák. Egyrészt a termék folyamatos fejlesztésével, ami azt jelenti, hogy a biztosítás egyre több, és egyre színvonalasabb szolgáltatást nyújt, egyre bővítve a hozzá kapcsolható kiegészítő biztosítások körét, másrészt a díjazás csökkentése által, amely a hozzákapcsolható kedvezmények, akciók révén nagyon alacsony szintre levihető. Ennek köszönhetően nagyon gyakran előfordul, hogy az ügyfelek biztosítót váltanak, mert a felkínált kedvezményekkel élni szeretnének.

Természetesen van lehetőség a biztosító váltásra. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ezt csak a biztosítási évforduló előtt 30 nappal kell megtenni. Időben el kell kezdeni a biztosítók aktuális ajánlatait átnézni, hogy megtaláljuk a számunkra legkedvezőbb ajánlatot. Most már a biztosítóknak van lehetősége arra, hogy év közben többször is módosítsák a tarifadíjaikat, de ezt úgy kell megtenniük, hogy a hatályba lépés előtt 60 nappal köteles feltetetni az új tarifatáblázatot a MABISZ a PSZÁF és a saját honlapjára. Amennyiben megtaláltuk a nekünk szóló ajánlatot, akkor fel kell mondani a jelenlegi szerződésünket.

Mi így váltunk biztosítót!

A felmondásnak is vannak formai követelményei. A felmondó levélnek tartalmaznia kell a szerződő nevét, lakcímét, születési dátumát, a gépjármű rendszámát, gyártási évét, illetve a felmondani kívánt biztosítás számát. Fontos, hogy a felmondás az évforduló előtt 30 nappal beérkezzen a biztosítóhoz. A felmondó levelet alá kell írni, illetve cégeknél csatolni kell hozzá egy aláírási címpéldányt is. A levelet el lehet juttatni személyesen, levélben, fax igénybevételével is a biztosítóhoz. Bár van, ahol elfogadják az emailben történő felmondást is, de az viszonylag ritka, ugyanis a levél valóságtartalmának bizonyítása, a manipulálási lehetőségek miatt elég nehéz. Ez igaz a faxon, és az emailben küldött felmondásokra egyaránt. A biztosító mind a két esetben jogosult ellenőrizni azok valósiságát, és adott esetben kérhetik az eredeti levél bemutatását. A biztosítókkal szemben az alkusz cégek már máshogy kezelik az adott kérdést. A Biztoshely Portálon megkötött biztosítások esetében a felmondást is elintézik az Ügyfelek helyett, ehhez csak egy dolgot kell teljesíteni. Meg kell kötni az oldalunkon a biztosítást, és a folyamat végén megkapott alkuszi megbízási szerződést kell részünkre visszaküldenie aláírva. Ezt követően sem a felmondással sem pedig a további adminisztrációval sem kell törődnie, ugyanis cégünk mindent elintéz, a biztosítás felmondásától kezdve az új szerződés megkötéséig ráadásul teljes mértékben ingyenesen!  

kotelezo biztositas felmondasa emailben