biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás friss jogosítvánnyal

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

A jogosítvány manapság már olyan, mint a mobiltelefon, azaz mindenkinek van. Minden családban van már legalább egy autó, de nagyon gyakori a két gépjármű is. Sokaknak a munkájukhoz van rá szükség, míg másoknak csak arra a néhány alkalomra, amikor el kell szaladni valahová, legyen az egy hivatalos ügyben való intézkedés, egy bevásárlás, vagy nyaraláskor eljutni a szállodába. Tény az is, hogy a jogosítvány bizonyos esetekben olyan, mint egy szakma, főként, ha az a jogosítvány nem csak személygépkocsi vezetésére szól, hanem tehergépjárműre, autóbuszra, vagy kamionra is.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Sokan élnek meg a jogosítványukból. Ugyanakkor sokan csak szórakozásra használják, gondolhatunk itt a fiatalokra, akik amint lehetséges megszerzik a jogosítványukat, és rászabadulnak az úttestre. Teszik ezt a szüleik autójában, vagy amennyiben erre lehetőségük van a sajátjukéban. Náluk a vezetés még a vagányságról szól, a gyorsaságról, a sebesség élvezetéről, és ehhez hasonlókról, amelyek sajnos nem egy esetben balesethez vezetnek. Manapság a közúti balesetek nem kis részét okozza a 25 év alatti korosztály. Vegyük példaként az alkohol hatása miatt bekövetkező baleseteket, amelyeknél ez a korosztály a balesetek egyharmadáért felelős, illetve a sebesség túllépés miatti baleseteket, ahol a kép még rosszabb, ugyanis a 25 év alattiak okozzák azok 42 %-át.  

Természetesen mindezeknek a tényeknek következményei vannak a biztosítások területén is. A biztosítók, amikor beáraznak egy terméket, többek között figyelembe veszik a vállalt kockázat nagyságát, illetve az előforduló káresemények várható gyakoriságát, és az egyes káreseményekkor keletkezett átlagos anyagi kár mértékét. A fentiek alapján nem csodálkozhatunk, hogy a bonusz-malusz rendszer is úgy lett kialakítva, hogy a minél hosszabb balesetmentesen levezetett időt jutalmazza. Nyilván egy kezdő vezetőnek, még nincs múltja, így a legmagasabb kockázati kategóriába kerül, amely természetesen az évek múlásával nagyon gyorsan javulhat. Mindezek következtében jellemzően egész Európában, így Magyarországon is a 25 év alatti korosztály számára a legdrágább a kötelező biztosítás. Nem ritkán dupláját, vagy esetleg még annál is többet fizetnek, mint egy felnőtt, aki már nagyobb vezetési rutinnal, illetve hosszabb balesetmentes múlttal rendelkezik. Számszerűsíteni nem könnyű az esetükben a díjakat, de nagy átlagban azt lehet mondani, hogy 55-75 ezer Ft/év között váltakoznak az ajánlatok biztosítótól függően. Bár elindulni látszik egy csökkenés ebben a szegmensben is, amely a biztosítók közötti piaci küzdelemnek köszönhető, melynek így a nyertesei a fiatalok lehetnek. A kötelező biztosítás friss jogosítvánnyal, a kedvező elmozdulás ellenére is, mindig drágább lesz, mint azoknál a gépjármű vezetőknél, akik nagy gyakorlattal, és tiszta múlttal rendelkeznek.