biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás gyermekkedvezmény

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Felelősen gondolkodó ember a biztosításokat eszközként használja arra, hogy amennyire lehetséges függetleníteni tudja magát a kiszámíthatatlan események hatásától. Főként igaz ez azokra az emberekre, akiknek családjuk van, hiszen abban az esetben már nem csak a maga sorsáért felelős, hanem a felesége illetve a gyermekei életkörülményeiért is.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Magyarországon olyan bőséges a kínálat a különféle biztosításokból, hogy mindenre kiterjedően lehet gondoskodni a biztonságról, és erősen körül lehet bástyázni velük az ember életét. Ráadásul nem csak a biztosítások száma magas, hanem a szolgáltatók jelenléte is bőséges, tehát lehetőség van arra, hogy a piaci versenynek köszönhetően kedvező kondíciójú, és magas szintű termékeket vegyen igénybe az ember. A kgfb biztosításokat is okosan, körültekintően kell megkötni, megtervezetten és nem elhamarkodva, mert akkor tényleg komoly segítséget jelenthetnek a bizonytalan körülmények hatásainak kiiktatásában.

A biztosítási termékek egyik fontos tagja a kötelező felelősségbiztosítás, amely a közlekedésben résztvevőket érinti. Ez egy olyan biztosítás, amely azoknak az üzembentartóknak az érdekeit tartja szem előtt, akik mások figyelmetlensége, hibája miatt kárt szenvednek el. A felelősségbiztosítás feladata biztosítani, hogy a vétlen üzembentartó garantáltan megkapja azt a kártérítési összeget, amely fedezi a gépjárművében keletkezett károk helyreállítási költségeit. Ezért nincs önrész sem, hogy semmiképpen ne függjön a károkozó anyagi helyzetétől, illetve fizetési illetve nem fizetési szándékától a kártérítés megfizetése. A biztosító az un, bonus-malus rendszer segítségével tudja az üzembentartókat motiválni a balesetmentes vezetésre. Aki balesetmentesen vezet, az fokozatosan egyre magasabb besorolásba kerül, és ennek következményeként egyre kedvezőbb lesz a kötelező biztosításának a díjazása, míg ellenkező esetben egyre alacsonyabb besorolásba kerül, ami jelentős díjdrágulást is eredményezhet. A díjazás mértékét természetesen befolyásolja a gépjármű teljesítménye is, amely kW mértékegységben van megadva.

A biztosítók természetesen nem csak a bonus-malus besorolást használják fel arra, hogy kedvező díjazást alakítsanak ki, hanem számtalan egyéb kedvezménnyel is. Ilyen kedvezmény a kötelező felelősségbiztosítás esetében is a gyermekkedvezmény, amely szinte minden biztosító fegyvertárában megtalálható. A gyermekkedvezmény mértéke biztosítónként eltérő. jellemzően 10 - 35 % között található. A kedvezmény általában 14 éven aluli gyermekek esetén vehető igénybe. Vannak biztosítók, ahol a kedvezmény igénybe vétele lépcsőzetes, azaz a gyermekek számától függően emelkedik a kedvezmény összege. Természetesen a gyermekek meglétét és a korát a szerződés megkötésekor igazolni kell, amelyet megtehetünk azáltal, hogy bemutatjuk a gyermekek anyakönyvi kivonatát, vagy a lakcímkártyáját, illetve a TAJ kártyájukat. Fontos, hogy a kedvezmény csak azok után a gyermekek után vehető igénybe, akiket az üzembentartó a saját háztartásában nevel. A kötelező biztosítás gyermekkedvezmény mértéke komolyan befolyásolja a biztosítás díjazását, ezért érdemes odafigyelni a szerződés megkötésekor, és igénybe venni a kedvezményt.