biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás lejárata

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Sokan berzenkednek a biztosítókkal való kapcsolattól, ami sajnos nem teljesen ok nélkül való. Sok minden hall, tapasztal az ember a biztosítók kártérítési szokásairól, amelyek gyakran negatív döntés meghozatalára vezetik az embereket. Jelen van sajnos a bizalmatlanság. Ennek elkerüléséért természetesen sokat tehetnek maguk a biztosítók, mert igazából nem a termékeikkel szemben bizalmatlanok az emberek, vagy magát a biztosítás szükségességét kérdőjelezik meg, hanem inkább maguktól a biztosítóktól idegenkednek.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A biztosítások pedig feltétlenül hasznos szolgáltatások, mert jelentősebb káresemények megtörténte után nagyon sok embernek semmilyen lehetősége nincs a talpra állásra, illetve a helyreállításra, újra kezdésre. A biztosítások kellenek, de az is igaz, hogy válasszuk meg jól a szolgáltatót is és a szolgáltatást is. Hasznos, hogy ha igénybe vesszük a biztosítási alkuszok segítségét, mert szemben a biztosítókkal, ők tényleg az ügyfelek érdekeit tartják szem előtt. Természetesen érdemes magának az érdeklődőnek is egy kicsit bele mélyedni a biztosítások világába, hogy legalább egy alap látása legyen arról, hogy hogyan működnek a biztosítók, és a biztosítások.

Ez igaz a kötelező felelősségbiztosításra is, hiszen adott helyzetben jó, ha az ember tisztában van azzal, hogy milyen adminisztrációra van szüksége a biztosítás védelmének aktivizálásához, illetve, hogy melyek a jogai, lehetőségei egy káresemény megtörténtekor. A kötelező biztosítás a vétlen fél érdekeit védi, azaz egyszerűen kifejezve, garantálja, hogy a kára megtérítésre kerül, ugyanis a kifizetés nem a károkozó kényétől, illetve anyagi lehetőségeitől függ, hanem a biztosítótól, aki 100 %-ban kockázatvállaló ebben az esetben. Ügyfeleit a bonus-malus besorolással teszi érdekelté a balesetmentes vezetésben. Jellemzőn a biztosításhoz számos kedvezmény is igénybe vehető. Kiss odafigyeléssel nagyon alacsony díjazáson tartható a biztosítás. Arra természetesen számítani kell, hogy nagy teljesítményű gépjárművek díjazása jellemzően magasabb, mint a kicsiké.

A kötelező biztosításnál is tapasztalható, hogy vannak félreértések bizonyos dolgokkal kapcsolatban. Ilyen, többek között a kötelező biztosítás lejárata is. Alap dolog, hogy a kötelező biztosítások standard helyzetben határozatlan időre köttetnek, tehát nincs lejárati időpontjuk. Amivel össze lehet keverni az, az, hogy van egy évfordulója a szerződésnek, amikor egy évben egyszer lehetőségük van az ügyfeleknek biztosítót váltani, amennyiben szeretnének. Természetesen a biztosítás ilyen átkötés esetén sem jár le, hanem csak a szolgáltató személye változik. A kötelező biztosítás csak a törvényben előírt esetekben jár le, illetve lehet megszüntetni, vagy esetleg szüneteltetni. Ilyen eset, ha a gépjármű értékesítésre kerül, vagy ha az autó kivonásra kerül a forgalomból. A szüneteltetés ezzel szemben jellemzően akkor vehető igénybe, ha a gépjármű kivonása a forgalomból nem véglegesen történik. Speciális eset, ha díj nemfizetés miatt megszűnik a szerződés, azaz a biztosító eláll a kockázatvállalástól. Természetesen itt is van lehetőség arra, hogy a szerződés, ugyanannál a biztosítónál újra aktivizálásra kerüljön.