biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás megkötése interneten

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező biztosítás megkötése interneten, nagyon egyszerű, és egyben kényelmes dolog. A számítástechnika jelen van szinte minden ember életében valamilyen formában. Egyre inkább átszövi az életünket, egyre kényelmesebbé téve azt. Segítségével számtalan dolog lett sokkal egyszerűbb, gyorsabb, és kényelmesebb.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!

A mai generáció már teljesen természetesen kezeli a különféle, számítógép által irányított gépek, eszközök használatát, illetve a magán- és közösségi életben való erőteljes jelenlétét. Itt elég, ha a közösségi oldalakra gondolunk, ahol számtalan kapcsolat szövődik nap, mint nap. Ezek után természetes, hogy a napi adminisztrációk, ügyintézések, hivatalos ügyek kezelése, az üzleti élet területén is erőteljes a számítástechnika jelenléte. Ezen belül is kiemelkedő szerepet kap az internet, amely nélkül már elképzelhetetlen a világ. Ezért nem véletlen, hogy a biztosítások területén is találkozunk a számítógépek adta lehetőségekkel, előnyökkel, így többek között azzal a lehetőséggel is, hogy a kötelező biztosítás megkötése interneten is lebonyolítható legyen. Mi ennek a menete?

A legegyszerűbb, ha bemegyünk egy biztosítási alkusz honlapjára, ahol biztosan megtalálhatjuk a kötelező biztosítás díjkalkulátort, amely a legprofesszionálisabb eszköz, hogy megtaláljuk a számunkra legkedvezőbb ajánlatot. A díjkalkulátor tartalmazza az összes biztosító kötelező biztosítással kapcsolatos ajánlatát, ráadásul teljesen aktualizálva. A díjkalkulátor segítségével könnyen, és gyorsan összehasonlíthatjuk az összes biztosító termékét, és könnyedén rátalálhatunk a nekünk szóló ajánlatra. Fontos azonban, hogy a kért adatokat nagyon pontosan vigyük fel a kalkulátorba. Amennyiben sikerült megtalálni azt a kötelező biztosítást, amely elnyerte tetszésünket, nincs más dolgunk, mint megnyomni a megkötöm gombot. Ezzel elindul a szerződéskötés folyamata.

Amennyiben kiválasztotta azt a biztosítót, amellyel szerződést szeretnénk kötni, utána regisztrálni kell magunkat az oldalra, ahol meg kell adnunk azt az email címet, amelyet biztosan használunk, mert az alkusztól minden arra fog majd érkezni. A regisztráció után azonnal kapunk a megadott email címre egy visszaigazolást az alkusztól, illetve egy alkuszi megbízást is, amelyet ki kell tölteni, majd kinyomtatva, és aláírva vissza kell küldeni az alkusz postai címére. Ezután ki kell töltenünk egy biztosítási ajánlattételi űrlapot, melynél szintén nagyon fontos, hogy pontosan töltsük ki.

A kitöltés után a program lehetőséget ad, a kitöltés ellenőrzésére, és amennyiben biztosak vagyunk benne, hogy mindent jól vittünk fel, akkor nyomjuk meg az ajánlat véglegesítése gombot. Az ajánlat megérkezéséről az alkusztól, azonnal érkezik majd az email címünkre egy visszaigazolás. A többi, már az alkusz dolga, aki az elküldött ajánlat alapján felmondja helyettünk a régi biztosítónál lévő szerződésünket, majd meg köti az általunk kiválasztott új biztosítóval. Amikor az alkusz a szerződést megkötötte helyettünk a biztosítóval, annak tényéről küld számunkra egy értesítést. Ezután a biztosítási alkusz tarifaoldaláról kinyomtathatjuk a szerződést. A kötvényt az általunk megadott címre postán küldi el az alkusz. Ezután már csak annyi a teendőnk, hogy befizetjük az első negyedéves díjat.