biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás visszamondása - Hogyan működik?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

Aki eléggé odafigyel arra, hogy milyen módon lehet spórolni, akár egy biztosítással is, az minden évben idejében előveszi szerződését, megvizsgálja a forduló idejét és az élő díjat is. Manapság már minden lehetőség meg van arra is, hogy az év bármely napján oldalunkon megtalálják a legfrissebb adatokat erre vonatkozóan, hisz napra készen nyomon követjük a biztosítók tarifáit, így hogy már év közben is bár mikor módosíthatják azokat. Amennyiben pedig úgy gondolja, hogy kifizetődőbb a meglévő kötelező biztosítás visszamondása, ezt is véghezviheti a mi közreműködésünkkel.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


A Kgfb a vonatkozó rendelkezés szerint a 2010-nél előbb megvett gépjárművekre vonatkozóan január 1.-én van a biztosítási évforduló, azon gépjárműveknél pedig, melyeket 2010 után vásároltak, minden esetben a vásárlás dátuma megegyezik a forduló napjával. Rettentően lényeges, hogy a visszamondásnak meg kell történnie a forduló előtt legalább harminc nappal, méghozzá úgy, hogy annak írásban ez időpontig be kell érkeznie a biztosítóhoz. A kötelezőt kizárólag írásban lehetséges csak visszamondani, ezen kívül a levélben fel kell tüntetni az ügyfél személyes adatait és persze az adott gépjármű jellemző adatait, az élő szerződés és kötvény számát, hogy a felmondandó szerződést be lehessen azonosítani.

Aki még döntés előtt áll, hogy érdemes-e visszamondani kötelezőjét és más biztosítóhoz átkötni, az nem is járhat jobb helyen, mint itt a mi honlapunkon. Nálunk pár perc alatt megtudhatja bárki, hogy is áll a pillanatnyi helyzet a piacon, 14 vezető biztosító aktuális díjait láthatja együtt, azokat rögtön egymással össze is tudja hasonlítani, ezzel pedig igen csak megkönnyítjük a választást és a döntést. Ha használja az online kötelező kalkulátort és a program által kért adatokat megadja, máris Ön elé tárulnak a lehetőségek, és egyszerű lesz választani.

Mi nem csak a kötéssel járó ügymenetet könnyítjük meg és segítjük, de ha minket bíz meg az új kötelező biztosítás megkötésével, a meglévő biztosításának felmondását is elrendezzük, ráadásul teljesen ingyenesen, tehát erre sem lesz gondja. Érdemes ezért mindenképpen áttekinteni a lehetőségeket, a kötelező biztosítás visszamondása nem lehetetlen, csak arra kell ügyelni, hogy pontosan tartsuk szem előtt biztosítási évfordulónkat és majd ehhez képest kell elindítani a felmondást és új szerződéskötést. Amikor valaki az átkötést választja, nehogy kicsússzon a visszamondási határidőből, hiszen pórul járhat, mert ha az írásos felmondólevelet a biztosító nem kapja meg a megszabott határidőn belül, akkor bizony az élő szerződést automatikusan minden külön értesítés kiküldése nélkül további egy évre meghosszabbítja, akkor pedig nincs mód a visszamondásra. A kötelező biztosítás visszamondás legelső lépése ez alapján mindig a felmondó nyilatkozatunk kitöltése és postázása kell legyen.

Kötelező biztosítás visszamondása akkor is megtörténhet, amikor a járművet kivonatjuk határozott időre a forgalomból, mert ezen időszak alatt nem kell a ezt a fajta biztosítási díjat megfizetni, Nem szabad azonban visszamondani akkor, amikor például lejárt a műszaki vizsga, de forgalomban marad a jármű, mert ebben az esetben ugye, amikor többek között vizsgára visszük a járművet, akkor is részt veszünk a közúti közlekedésben, tehát elengedhetetlen, hogy rendelkezzünk élő kötelező biztosítással. A kötelező biztosítás visszamondására még akkor kerülhet sor, ha eladjuk az autót, vágy más járművet, mert tudjuk, hogy adás – vétel során az új tulajdonosnak kötelessége saját nevére új biztosítást kötni, mert a kötelező biztosítás nem vihető át a vevő nevére. Erre igen fontos figyelni, mert, ha nincs megkötve a Kgfb, az okmányirodában ezt nem tudja az új tulajdonos, vagy üzembentartó felmutatni, akkor ennek rendezéséig nem írják át a járművet a nevére, magyarul addig nem kerül a tulajdonába.

Összefoglalva tehát, bármilyen oknál fogva kerül sor a kötelező biztosítás visszamondására, weblapunkon ehhez minden támogatást meg kap. Itt azonnal letölthető a formának és kívánalmaknak megfelelően összeállított felmondólevél, aki ennek kitöltésével végzi a visszamondást, biztos lehet benne, hogy minden a rendelkezések, szabályok szerint fog történni és ráadásul, ami legalább ennyi lényeges, hogy egyetlen határidőből sem fog kicsúszni. A nyilatkozat kitöltésekor szem előtt kell tartani a már fent említett adatok beírását és arra legalább annyira ügyelni kell, hogy ezen adatokat nagyon pontosan adjuk meg, nehogy egy gépelési hiba miatt lecsússzunk a határidőről.