Kötelező biztosítás visszamondása - Hogyan működik?

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Kérjük értékeljen minket...
még nem értékelték
Thank you for rating this article.

Aki eléggé odafigyel arra, hogy milyen módon lehet spórolni, akár egy biztosítással is, az minden évben idejében előveszi szerződését, megvizsgálja a forduló idejét és az élő díjat is. Manapság már minden lehetőség meg van arra is, hogy az év bármely napján oldalunkon megtalálják a legfrissebb adatokat erre vonatkozóan, hisz napra készen nyomon követjük a biztosítók tarifáit, így hogy már év közben is bár mikor módosíthatják azokat. Amennyiben pedig úgy gondolja, hogy kifizetődőbb a meglévő kötelező biztosítás visszamondása, ezt is véghezviheti a mi közreműködésünkkel.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


A Kgfb a vonatkozó rendelkezés szerint a 2010-nél előbb megvett gépjárművekre vonatkozóan január 1.-én van a biztosítási évforduló, azon gépjárműveknél pedig, melyeket 2010 után vásároltak, minden esetben a vásárlás dátuma megegyezik a forduló napjával. Rettentően lényeges, hogy a visszamondásnak meg kell történnie a forduló előtt legalább harminc nappal, méghozzá úgy, hogy annak írásban ez időpontig be kell érkeznie a biztosítóhoz. A kötelezőt kizárólag írásban lehetséges csak visszamondani, ezen kívül a levélben fel kell tüntetni az ügyfél személyes adatait és persze az adott gépjármű jellemző adatait, az élő szerződés és kötvény számát, hogy a felmondandó szerződést be lehessen azonosítani.

Aki még döntés előtt áll, hogy érdemes-e visszamondani kötelezőjét és más biztosítóhoz átkötni, az nem is járhat jobb helyen, mint itt a mi honlapunkon. Nálunk pár perc alatt megtudhatja bárki, hogy is áll a pillanatnyi helyzet a piacon, 14 vezető biztosító aktuális díjait láthatja együtt, azokat rögtön egymással össze is tudja hasonlítani, ezzel pedig igen csak megkönnyítjük a választást és a döntést. Ha használja az online kötelező kalkulátort és a program által kért adatokat megadja, máris Ön elé tárulnak a lehetőségek, és egyszerű lesz választani.

Mi nem csak a kötéssel járó ügymenetet könnyítjük meg és segítjük, de ha minket bíz meg az új kötelező biztosítás megkötésével, a meglévő biztosításának felmondását is elrendezzük, ráadásul teljesen ingyenesen, tehát erre sem lesz gondja. Érdemes ezért mindenképpen áttekinteni a lehetőségeket, a kötelező biztosítás visszamondása nem lehetetlen, csak arra kell ügyelni, hogy pontosan tartsuk szem előtt biztosítási évfordulónkat és majd ehhez képest kell elindítani a felmondást és új szerződéskötést. Amikor valaki az átkötést választja, nehogy kicsússzon a visszamondási határidőből, hiszen pórul járhat, mert ha az írásos felmondólevelet a biztosító nem kapja meg a megszabott határidőn belül, akkor bizony az élő szerződést automatikusan minden külön értesítés kiküldése nélkül további egy évre meghosszabbítja, akkor pedig nincs mód a visszamondásra. A kötelező biztosítás visszamondás legelső lépése ez alapján mindig a felmondó nyilatkozatunk kitöltése és postázása kell legyen.

Kötelező biztosítás visszamondása akkor is megtörténhet, amikor a járművet kivonatjuk határozott időre a forgalomból, mert ezen időszak alatt nem kell a ezt a fajta biztosítási díjat megfizetni, Nem szabad azonban visszamondani akkor, amikor például lejárt a műszaki vizsga, de forgalomban marad a jármű, mert ebben az esetben ugye, amikor többek között vizsgára visszük a járművet, akkor is részt veszünk a közúti közlekedésben, tehát elengedhetetlen, hogy rendelkezzünk élő kötelező biztosítással. A kötelező biztosítás visszamondására még akkor kerülhet sor, ha eladjuk az autót, vágy más járművet, mert tudjuk, hogy adás – vétel során az új tulajdonosnak kötelessége saját nevére új biztosítást kötni, mert a kötelező biztosítás nem vihető át a vevő nevére. Erre igen fontos figyelni, mert, ha nincs megkötve a Kgfb, az okmányirodában ezt nem tudja az új tulajdonos, vagy üzembentartó felmutatni, akkor ennek rendezéséig nem írják át a járművet a nevére, magyarul addig nem kerül a tulajdonába.

Összefoglalva tehát, bármilyen oknál fogva kerül sor a kötelező biztosítás visszamondására, weblapunkon ehhez minden támogatást meg kap. Itt azonnal letölthető a formának és kívánalmaknak megfelelően összeállított felmondólevél, aki ennek kitöltésével végzi a visszamondást, biztos lehet benne, hogy minden a rendelkezések, szabályok szerint fog történni és ráadásul, ami legalább ennyi lényeges, hogy egyetlen határidőből sem fog kicsúszni. A nyilatkozat kitöltésekor szem előtt kell tartani a már fent említett adatok beírását és arra legalább annyira ügyelni kell, hogy ezen adatokat nagyon pontosan adjuk meg, nehogy egy gépelési hiba miatt lecsússzunk a határidőről.

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860