biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosításnál a váltás vagy az újra kötés az előnyösebb?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Ma Magyarországon több mint 10 biztosító társaság kínál kötelező biztosítás ajánlatokat. Ez annyit jelent, hogy rendkívül széles a kínálat, mely kínálatból érdemes a legkedvezőbbet kiválasztani. Azonban nagyon oda kell figyelni, mert az ajánlatok között szolgáltatásban és díjban is rendkívüli eltérések tapasztalhatók. Az üzembentartók sok esetben teljesen elvesznek az útvesztőben, hogy a kötelező biztosítás esetében a váltás vagy az újra kötés az előnyösebb?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Mint azt mindenki bizonyára tudja a kötelező biztosítás kötelező az üzemben tartók számára. A biztosítás megléte tehát kötelező, azonban a jogszabály a szabad biztosító választás lehetőségét meghagyta az ügyfeleknek. Így mindenki annál a biztosítónál fizeti meg a díjakat, amelyikkel leszerződik. A szerződések határozatlan időre szólnak, de a biztosítási évforduló alkalmával mind a két félnek jogában áll azt felmondani. Ez annyit jelent, hogy minden üzembentartó a biztosítási évfordulón eldöntheti, hogy melyik biztosítót választja, hogy talál-e a jelenleginél kedvezőbb megoldást.

A biztosító váltáshoz rendkívüli segítséget biztosít az interneten egyre több szakmai honlapon megtalálható kötelező biztosítás kalkulátor. A rendszer az alapadatok megadását követően pillanatok alatt megmutatja mindenkinek, hogy melyik biztosító milyen feltételekkel, és mekkora díjakkal kínálja a kötelező biztosítás szerződéseket. Az összes ajánlat közül mindenki biztosan ki tudja választani a számára leginkább kedvezőt. Érdemes ezt minden évfordulón kiszámoltatni a kalkulátorral, mert a díjak és a szolgáltatások között rendkívüli eltérések is tapasztalhatók.

Fontos megjegyezni, hogy abban az esetben is lehet szerződést felmondani, és újat kötni, ha a kalkulátor a legkedvezőbb ajánlatot a jelenlegi biztosító szolgáltatásánál jelzi. Sok esetben előfordul, hogy a biztosító társaságok az üzletpolitikájuknak köszönhetően új szerződés esetén nagyobb kedvezményt biztosítanak, így az ügyfél akkor jár jól, ha az előző szerződést felmondja, és új szerződést köt. Azt, hogy a kötelező biztosítás esetében váltás vagy az újra kötés az előnyösebb nem lehet egyértelműen kijelenteni. A legfontosabb, hogy a biztosító váltás szabályait betartva időben ellenőrizzük, hogy van-e kedvezőbb ajánlat, és amennyiben talál kedvezőbb feltételűt, úgy a biztosító váltás lehetőségével élve használja azt ki.