biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Lakásbiztosítás árvíz, belvíz, földrengés, földcsuszamlás, beázás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A biztosítások szerepe folyamatosan nő napjainkban, ugyanis egyre kiszámíthatatlanabbak az ember környezetében előforduló káresetek, katasztrófák. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem lehet semmit tenni a megelőzés érdekében, illetve hogy esetleg az felesleges lenne. Fontos a megelőzés, az odafigyelés, de önmagában nem jelent teljes biztonságot, ehhez feltétlenül szükséges a biztosítások használata is. A kettő együtt már az esetek többségében teljes mértékben ki tudja küszöbölni a jelentkező káresemények hatásait.

Számolja ki lakásbiztosítását itt!

A biztosításoknak ugyanakkor van egy lélektani hatása is, hiszen egy-egy jól megkötött biztosítás komoly stressztől, idegeskedéstől szabadíthatja meg az embert. Nyilvánvaló ugyanakkor az a tény is, hogy a biztosítások világa nem mindenki számára könnyen áttekinthető, mert feltételez bizonyos ismereteket, és odafigyelést. Mielőtt megkötünk, egy biztosítást feltétlenül körül kell nézni a többi biztosító ajánlata között is, hiszen a biztosítók a folyamatos piaci versenyének köszönhetően újabb és újabb akciókkal, és kedvezményekkel állnak ügyfeleik rendelkezésére. Érdemes ugyanakkor szakértőhöz fordulni, mert komoly segítséget tudnak adni a megkötendő biztosítással kapcsolatban. Sőt a tanácsadáson túl, akár a teljes ügyintézést is átveszik az ember helyett. Az ügyfelek érdekeit leginkább a biztosítási alkuszok képviselik, mert ők nem függenek a biztosítóktól.

A biztosítások szinte mindenre kiterjednek, és lényegében minden biztosítható. Természetesen egyes esetekben egyedi megoldások születnek. A lakásbiztosítások többségében standard szerződések alapján kötődnek, de itt is megtalálhatók az egyedi, személyre szabott megoldások. A lakásbiztosításokra jellemző a nagy biztosítási érték, a határozatlan idejű futamidő, az önrész alkalmazása. A lakásbiztosítások hatásköre, illetve a biztosítási események köre nagyon széles. Az ingatlanon kívül biztosítás alá vonható az épületben található ingóság, illetve egyéb értékek is, mint például nemesfém, festmények, gyűjtemények, stb.

A lakásbiztosítások fedezete különféle kockázatokra kiterjednek, így többek között árvízre, belvízre, földrengésre, földcsuszamlásra, és beázásra is. Napjainkban ezek az események egyre gyakrabban fordulnak elő, aminek egyre komolyabb gazdasági, társadalmi kihatása van. Azt, hogy mikor milyen eseménnyel állunk szemben, illetve annak milyen fokozatával, és mikor minősülnek biztosítási eseménynek, és milyen esetben, milyen mértékű kártalanításra lehet számítani, azt a biztosítók szabályzatában pontosan leírva találhatjuk. A lakásbiztosításokhoz is kapcsolhatók kiegészítő biztosítások, amelyekkel komplex védelem alakítható ki. Természetesen a standard lakásbiztosítás árvíz, belvíz, földrengés, földcsuszamlás, beázás eseteire való megkötésekor figyelembe veszi ezek előfordulási gyakoriságát. Nyilvánvaló, hogy ha valaki mondjuk egy ártérbe építkezett, azzal a biztosító nagy eséllyel nem is köt biztosítást, illetve, ha gyakran elöntött területen fekszik a lakás, akkor csak felárral teszi azt meg.