biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Lakásbiztosítás csőtörés, csőrepedés, dugulás elhárítás

Kérjük értékeljen minket...
4.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

A kiegyensúlyozott, gondtalan élethez, illetve a felelős gondolkodáshoz hozzátartoznak a biztosítások, amelyek jellemzően csekély összegért védelmet adnak a különböző kiszámíthatatlan eseményekkel szemben. Az ember igényli a biztonságot. Az élet sokkal teljesebb egy kiszámíthatóbb környezetben. Ehhez járulhatnak hozzá a biztosítások. A biztosítás története az ókorig nyúlik vissza, így hosszú története alatt volt elég lehetőség arra, hogy kialakuljon a napjainkban létező kifinomult, és mindenre kiterjedő üzletág, amely komoly szereplője a gazdaságnak és a társadalomnak. A biztosítások sokfélesége közül ismerkedjünk meg a lakásbiztosítással.

Számolja ki lakásbiztosítását itt!

A lakásbiztosítás feladata, hogy a legnagyobb anyagi értéket hordozó tulajdonunkat biztosítsa, hogy ha káresemény következik be, akkor legyen fedezetünk az lakással kapcsolatos károk helyreállítására. A lakásbiztosítás fedezete kiterjed a lakáson kívül, a nyaralóra, a melléképületekre, és egyéb építményekre, illetve a bennük elhelyezett ingóságra is. A lakásbiztosítás személyre szabható, hogy mindenki a neki megfelelő szolgáltatást kaphassa, és ne fizessen olyan dolgokért, amelyek őt nem érintik. A biztosítási önrész elősegíti, hogy a biztosított is mindent megtegyen azért, hogy megelőzze a különböző káreseményeket. Jellemzően a biztosítók csak azokat a károkat térítik meg, amelyeknek az értéke az önrész fölé megy, és akkor is csak az önrésszel csökkentett részt. A lakásbiztosítások határozatlan időre kerülnek megkötésre, de természetesen van lehetőség rendes felmondásra az un. évfordulón, amelyhez elegendő egy felmondó levél eljuttatása a biztosítóhoz az évfordulót megelőzően minimum 30 nappal. Ezen felül megszűnhet a szerződés érdekmúlás miatt is, és a biztosított halála setén is.

A lakásbiztosítások kiegészítő biztosításokkal tehetők mindenre kiterjedővé. Alaphelyzetben is széles az a kockázatviselési sáv, amelyre a fedezet kiterjed, így többek között, a lakásbiztosítás csőtörés, csőrepedés, dugulás elhárítás eseteiben is kártérítést nyújt. Köztudott, hogy milyen kellemetlen meglepetéseket tudnak ezek a káresemények okozni, és legtöbbször teljesen váratlanul érik az embert. Fontos, hogy az ilyen jellegű káreseményeket 2 napon belül jelentsük a biztosítónak, illetve az is, hogy a kárszakértő megjelenéséig ne változtassunk a helyszínen. Természetesen például csőtörés esetén el kell azonnal hárítani a bajt, de lehetőség szerint ne falazzuk be azt a falrészt, amelyben a törés bekövetkezett. A kárszakértő feladata, hogy felmérje a keletkezett kárt, megállapítsa a szükséges javításokat, illetve azok költségeit, stb. Jellemzően a biztosító 15 napon belül kezdi meg a kártérítés fizetését. Fontos, hogy együttműködjünk a biztosítóval az egész folyamat alatt.