biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Lakásbiztosítás ingóságra - Amennyiben lakása van ez a legjobb megoldás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

Nem lehet legyinteni, amikor az ember a biztosítókról, illetve a biztosításokról hall. Sokan nem kedvelik a biztosítókat, és ha lehet, elkerülik, pedig inkább csak átgondoltabban kellene viszonyulniuk hozzájuk. A biztosítások ugyanis komoly dolgok, melyben minden félnek vannak jogai és kötelességei. Nyilvánvaló, hogy vannak esetek, amikor a biztosított kevesebb kártérítést kap a biztosítótól, mint amire számított, vagy amikor semmit sem kap valamilyen okból. Legtöbbször ezeknek is oka van, és nem indulattal kell megközelíteni őket, hanem átgondolni, hogy mi mért történt, hogy legközelebb elkerülhessük a hasonló helyzetek kialakulását. Tudni kell, hogy a biztosítók is nyereség orientált vállalkozások, akiknek nem mindegy hogyan gazdálkodnak, illetve hogy meg tudják-e őrizni a likviditásukat.

Számolja ki lakásbiztosításának díját itt!

Szigorú szabályok vonatkoznak rájuk, amelyek mellett kell biztosítaniuk az ügyfél elégedettséget, és a nyereségességet. A kettő ellentmondani látszik egymásnak, de amennyiben mindkét érdekelt fél komolyan veszi a mega dolgát, akkor tud a kettő egymás mellett haladni. Tehát a biztosítók nem ellenségeink, hanem partnereink egy esetleges káresemény bekövetkezése esetén. Nagyon sokat tudnak tenni az érdekünkben. A mi feladatunk, hogy jól átgondoljuk, hogy mit is szeretnénk, és tisztában legyünk az saját kötelezettségeinkkel.

A lakásbiztosítások a biztosítási érték nagyságából adódóan is egy olyan biztosítás, amely nagy odafigyelést, körültekintést vár el a biztosítótól is, és a biztosítottól is. A lakásbiztosítások a neve ellenére, nem csal magának a lakásnak a biztosítására szolgálnak, hanem azzal együtt kiterjed a fedezete a melléképületekre, tárolókra, garázsokra, stb. Fontos tudnunk, hogy a lakásbiztosítások önrésszel is rendelkeznek, amely szintén azt szeretné elérni többek között, hogy a tulajdonos is mindent megtegyen a káresemények megelőzése végett. A lakásbiztosítások határozatlan időre kötődnek, de van egy évfordulója, amikor minden évben egyszer van lehetőség arra, hogy a biztosított felmondja a biztosítást, illetve biztosítót váltson. Fel lehet mondani természetesen abban az esetben is, ha érdekmúlás következik be, vagy, ha a biztosított elhalálozik. Szintén megszűnik a szerződés díjnemfizetés miatt is. Fontos, hogy ismerjük milyen esetben melyek a jogaink, mikor mit tehetünk, illetve mi a szokásos eljárási rend.

A lakásbiztosítások magukba foglalják az ingóságok biztosítását is. Ezért nem szabad elfelejteni, hogy lakásbiztosítás ingóságra- amennyiben lakása van ez a legjobb megoldás- együtt köthetők. Együtt biztosítani az ingatlant, és a benne lévő ingóságot. Jellemzően a biztosítók megkülönböztetik az ingóságokat, elsősorban értékük, és funkciójuk alapján. Így például vannak az értékőrző vagyontárgyak, melyeket többnyire elzárva tartanak- kivéve azokat, amelyeket méretük miatt nem lehet-, a háztartási vagyontárgyak, illetve az esetleges vállalkozás eszközei. Az ingóságok is képezhetnek nagyon komoly értéket. A biztosítók a különböző ingósági csoportok tartalmáról pontos tájékoztatást adnak a szerződéskötés előtt, illetve előtte is megismerhetők a biztosítók honlapján is megtalálható ÁSZF tanulmányozásából. Jellemzően, még az is megtalálható bennük, hogy melyik értékcsoportot milyen értékig biztosítja a biztosító. Érdemes a biztosítás megkötése előtt ezekkel tisztában lenni, mert így, az aláírás előtt pontosabb kérdéseket tud az ember feltenni. A gyakorlat azt mutatja, hogy nincs értelme külön biztosítani az ingatlanokat, és külön az ingóságokat. Egy azonban biztos, hogy ajánlott időben megkötni a lakásbiztosítás.