biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Lakásbiztosítás összehasonlítás egyszerűen!

Kérjük értékeljen minket...
4.43 of 5 - 7 votes
Thank you for rating this article.

lakasbiztositas osszehasonlitasaA lakásbiztosítás hazánkban az egyik leggyakrabban kötött biztosításnak számít. Természetesen ez nem véletlen, hiszen a legtöbb ember életében a lakás egy egész élet munkájának az eredménye. Kevesen engedhetik meg azt maguknak anyagilag, hogy egy esetleges katasztrófa esetén a lakást, vagy házat saját erőből újra fel tudja építeni. Leggyakrabban még egy komolyabb helyreállítás, felújítás is komoly gondot jelent. Ebből következik az, hogy aki csak teheti, és aki felelősségteljesen gondolkodik, az, ha másra nem is, de a lakására köt biztosítást. Jól példázza ennek szükségességét, az utóbbi években bekövetkezett természeti katasztrófák, melyek közül különösen az árvizeket, belvizeket kell kiemelni. Mindezek ellenére természetesen még mindig sok a teendő ezen a területen is, hiszen a lakások közel 40 %-a még mindig nincs biztosítva, tehát nem lehet a biztosítóknak kényelmesen hátra dőlni.

Számolja ki lakásbiztosítását itt!

Nézzük meg röviden, hogy mit is kell tudnunk a lakásbiztosításokról, illetve miért is fontos a lakásbiztosítás összehasonlítás. A lakásbiztosításokkal jellemzően nagy értékeket biztosítunk, hiszen a legolcsóbb ingatlan is jellemzően több milliós értéket képvisel. Jellemzően azok a biztosítási termékek, amelyek biztosítási értéke magas, az önrészt is tartalmaz, mint például a lakásbiztosítás esetében is. Fontos ugyanis, hogy a biztosított is mindent megtegyen a káresemény elkerülése érdekében, illetve a keletkezett kár csökkentésében. A lakásbiztosítások általában határozatlan idejű szerződéssel kerülnek megkötésre, és a biztosítási időszak 1 év, ami azt jelenti, hogy van minden évben egy évforduló. Az évforduló az, az időpont, amikor lehetőség van biztosító váltásra, illetve a biztosítás felmondására. Természetesen vannak esetek, amikor nem kell megvárni az évforduló időpontját, mely eseteket az szerződési feltételekben rögzít a biztosító. Ezekben az esetekben nincs következménye a szerződés felmondásának. Ilyen esetek például az évforduló napjával történő szerződésbontás, illetve az érdekmúlás esetei. Ellenben következményei vannak például a díjnemfizetésnek. A lakásbiztosításokhoz minden biztosító kiegészítő biztosítások széles kínálatát ajánlja, amelyekkel teljes körű védelmet lehet elérni, illetve egyénre szabott lakásbiztosítást lehet kötni. Folyamatosan kedvezményekkel, akciókkal állnak az ügyfelek rendelkezésére a biztosítok, mint pl. az online kötés esetében, amikor akár 35 %-os díjkedvezmény is elérhető.

A legkedvezőbb lakásbiztosítás megtalálása érdekében nagyon fontos a lakásbiztosítás összehasonlítás elvégzése, amelyben nagy segítséget jelentenek a lakásbiztosítás kalkulátorok, melyek megtalálhatók a biztosítási alkuszok portáljain. Pontosan, gyorsan, és kényelmesen össze lehet hasonlítani a piacon lévő lakásbiztosításokat, majd a kiválasztott terméket akár azonnal online meg is lehet kötni. A lakásbiztosítás összehasonlítás komoly megtakarításokat eredményezhetnek a díjazás tekintetében, ugyanakkor azoknak a minőségi szolgáltatások megtalálásában is segítséget jelent, amelyek leginkább lefedik az igényeinket.