biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Lakóautó, lakókocsi kötelező biztosítás és casco

Kérjük értékeljen minket...
4.33 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

lakokocsi lakoauto casco kotelezo biztositasA kötelező felelősségbiztosítás az 1991-es bevezetése óta teljesen elfogadott lett, és az üzembentartók többsége fontosnak tartja annak megkötését. Jól példázza annak fontosságát a baleseti statisztikai is, azaz nem lehet kiszámolni, hogy az embert mikor éri baleset, akár önhibáján kívül is. A kötelező biztosításnak köszönhetően nem kell azért izgulni, hogy a baleset okozója vajon akar-e, illetve tud-e egyáltalán fizetni, ugyanis a biztosító ebben az esetben a 100 %-os kockázat viselő. Az állam kötelezően írja elő a biztosítás megkötését, ami azt jelenti, hogy egy esetleges közúti ellenőrzés során, ha elkérik a biztosítás befizetését igazoló szelvényt, illetve a kötvényünket, és kiderül, hogy nekünk nincs is olyan, azaz nincs egyáltalán kötelező felelősségbiztosításunk, akkor ez pénzbüntetést, és a gépjármű leállítását vonhatja maga után. Felelősségbiztosítás nélkül gépjármű nem vehet részt a közúti forgalomban.


Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


A kötelező biztosítás határozatlan időre, de egy éves biztosítási időszakra kerül megkötésre, ami azt jelenti, hogy minden évben van, egy un. fordulónap, amikor következmények nélkül fel lehet bontani a szerződést a biztosítóval, és lehet biztosítót váltani. Természetesen szintén következmények nélkül lehet megszüntetni a szerződést esetleges érdekmúlás esetén. Más esetekben számolni kell arra, hogy következményei lesznek a szerződésbontásnak. A felelősségbiztosítás megkötése minden gépjárműre kötelező, így többek között lakóautóra, és lakókocsira is. A lakóautó általában tehergépjárműnek, némely esetben személygépjárműnek számít ( ezt mindenképp a forgalmi engedélyben szükséges ellenőrizni ), míg a lakókocsi könnyű pótkocsinak. Számolja ki díjkalkulátorunk segítségével a lakóautója, illetve a lakókocsija kötelező biztosításának a díját. Az kalkulátor segítségével 15 biztosító ajánlatát is megismerheti, és amennyiben kiválasztotta az Önnek szólót, akkor nálunk online meg is kötheti.

Egyedi lakókocsi, lakóautó casco biztosítás árajánlat kérés

A casco biztosítás, bár nem tartozik a legolcsóbb biztosítások közé, mégis egyre népszerűbb, mert segítségével teljes körű védelmet tudunk biztosítani a lakóautónknak, vagy a lakókocsinknak. Főként, ha figyelembe vesszük a casco mellé köthető kiegészítő biztosításokat is. A casco akkor is kifizeti a kárunkat, ha mi okoztuk a balesetet. Sajnos oldalunkon nem lehet online cascót kötni, de amennyiben szeretne ajánlatot kérni, akkor mi elintézzük Ön helyett, és több biztosító ajánlatát is rendelkezésére bocsájtjuk maximum 1-2 nap alatt. Amennyiben sikerült kiválasztania a megfelelő ajánlatot, akkor segítünk a szerződés megkötésében is.