biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Meg lehet szakítani a biztosítást bármikor?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Napjaink felgyorsult életében, a megnövekvő természeti katasztrófák idejében egyre fontosabb, hogy minden család, hogy minden családfenntartó fel legyen készülve a nem várt események bekövetkezésére. Az életbiztosítás a kor fejlődésével fejlődött annyit, hogy ma már minden ügyféligényt maximálisan ki lehet elégíteni. Viszont nem mindegy, hogy milyen feltételekkel kötik meg az életbiztosítás szerződését. Ha nem teljesen ismeri meg a feltételeket, akkor a tartam alatt előfordulhat, hogy ellenkező véleménnyel lesznek a biztosítóval és felteszi a kérdést, hogy meg lehet szakítani a biztosítást bármikor?

Az életbiztosítások esetében nem lehet egyértelműen elmondani a szerződés felmondás lehetőségeit, mint a vagyonbiztosításoknál, hiszen minden egyes életbiztosítás szerződés teljesen egyedi módon működik. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mielőtt aláír egy 10, 20, esetleg harminc éves elkötelezettséget alaposan ismerje meg a jogait, és a kötelezettségeit, azaz a szerződési feltételeket. Előfordul, hogy egyes módozatok esetében fel lehet mondani a szerződést (ezt szaknyelvben visszavásárlásnak hívják) két év eltelte után, de ezekben az esetekben az ügyfelek rendkívül sok pénzt bukhatnak el. Az életbiztosítások esetében egyedi lehetőségként előfordul a szüneteltetés, mely segít a pillanatnyi likviditási gondok áthidalásában. A harmadik lehetőség a díjmentesítés, ami nem számít a szerződés felmondásának, de elérhető vele, hogy a futamidő végéig már ne kelljen többet fizetni. A biztosító az addig befizetett díjak alapján a futamidő figyelembe vételével átdolgozza a szerződést egy egyszeri díjas szerződéssé, és egy sokkal kisebb szolgáltatási összeggel véglegesíti azt.

Összegezve a fentieket, érdemes mindent alaposan megvizsgálni mielőtt elkötelezné magát, mert az életbiztosítás szerződéseknél szinte csak abban az esetben járhat jól, ha a teljes futamidő alatt változatlan feltételek mellett teljesít. A szerződés felmondásának a lehetősége bizonyos idő eltelte után meg van, de anyagilag ez biztosan negatív hatású lesz.