biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Melyik biztosítónál kötnek vályog házra lakásbiztosítást?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 7 votes
Thank you for rating this article.

Napjainkban a felgyorsult életnek, és az egyre sűrűbb természeti katasztrófáknak köszönhetően sokkal többen rendelkeznek érvényes lakásbiztosítás szerződéssel, mint évekkel ezelőtt. A biztosítók az igények megnövekedése miatt folyamatosan bővítik a termékkínálatukat, és egyre több kiegészítő lehetőséggel igyekeznek mindenben megfelelni. Azonban még így is lehet, hogy marad nyitott kérdés: Melyik biztosítónál kötnek vályog házra lakásbiztosítást?

Számolja ki lakásbiztosítását itt!

A lakásbiztosítások megítélése jelentősen javult az elmúlt években, mégis a lakások számához képest érvényben lévő szerződések száma messze elmaradnak az európai átlagtól. Ehhez sajnos még hozzá jön az a tény is, hogy az érvényben lévő szerződések egy része is idejétmúlt, régi, elavult, kár esetén szinte semmit sem fizetne. Ezen kívül az ügyfelek körében gondot okozhat az is, hogy egyre több biztosító egyre több ajánlatot kínál különböző szolgáltatásokkal, melyekhez párosulnak a kiegészítő lehetőségek is. Így elég nehéz feladat az igényeknek, és az anyagi elképzelésnek megfelelő szerződést kötni. Azért létezik segítség az interneten, melyet mindenki ingyenesen használhat, de a kockázati elemekre érdemes minden esetben különös figyelmet fordítani. Minden biztosítónak más a kockázati besorolása, más a kárstatisztikája, valamint eltérőek az üzletpolitikai rendszerek is, így előfordul, hogy egyes elemeket az egyik biztosító bevállal, a másik határozottan elutasít. Ilyen elem lehet a házbiztosítás esetében a ház építőanyaga. A vályogház nem minden biztosító társaságnál elfogadott, azonban lehet ma Magyarországon olyat találni, mely akár magasabb díj ellenében is, de kockázatot vállalnak az ilyen típusú házakra, fedezetet biztosítanak az ilyen házakban keletkező károkra.

A lényeg, hogy mindenki a megfelelő védelmi rendszert építse ki az otthonának, mert egy nem várt esemény egy egész élet munkáját tehetik tönkre. Mindegy, hogy egy vályogház, vagy egy téglaépület, a lényeg, hogy az ingatlan, és az ingóság biztosítva legyen.