biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Mennyi lesz a nyugdíjam? Az alapnyugdíj biztosan nem elég!

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A nyugdíj egy olyan téma, ami mindig körül vesz minket. Nem csak a mai időseket érinti, de szinte az egész társadalmat. Nem csak itthon, de külföldön is. Hiszen mindenhol jár a gondoskodás egy olyan embernek, aki egy életen keresztül rólunk gondoskodott. Ezért kell kitartanunk a téma mellett és remélnünk, hogy kedvezően alakulnak majd a dolgok ebben az esetben is. A nyugdíj alakulása sok mindentől függhet. Egy ország GDP-jétől, a keresők számától és az eltartottak számától. Minden ezeken, a statisztikákon áll vagy bukik. Sajnos az a tendencia, hogy a mai nyugdíjak nem igazán elégítik ki a szükségleteinket. Rendkívül nagy a szakadék a társadalomban e téren, mert vannak, akik sok nyugdíjat kapnak és vannak, akik keveset.

Ez egy megoldásra váró probléma és az aktuális párt, aki kormányon van, mindig igyekszik megoldani ezt, de eddig sajnos kevés sikerrel. Biztosan fog majd olyan megoldás születni, mely mindkét fél számára kedvezően alakítja a dolgokat. Az aktuális pártok mindig ilyenkor dobnak be valami új szabályozást és törvényt, ami kedvezően hathat a mostani nyugdíjakra, ugyanis közelednek a választások. Ilyenkor igyekeznek megnyerni nem csak a nyugdíjasok, de a többi réteg szívét is, ugyan is egy fiatalabb embernek a jövőjéről van szó. A jövőjéről, mert ha ledolgozta az életét és megöregszik, akkor ne kelljen aggódnia amiatt, hogy a rossz anyagi körülmények hatására bajba kerülhet.

Gondoskodjon a nyugdíjas éveiről, kérjen árajánlatot nyugdíjbiztosításra itt!

Ezért ilyen fontos ez a téma és mindenkinek foglalkoznia kell vele. Volt szó a nyugdíjemelésről és arra jutottak, hogy megemelik, viszont nem akkora összeggel, mint amennyire számítanánk. Most is elmarad a nyugdíjak megemelésének drasztikus lépése. Erre is várnunk kell, de majd az idő megold mindent. A kampány alakulásának a fényében reménykedhetünk talán, hogy előrukkolnak néhány hasznos gondolattal a nyugdíjakat illetően. Minden tekintetben oda kell figyelnünk nyugdíjunkra, ugyanis változás állhat be és ez bármikor megtörténhet. Minden ember, aki nyugdíjas lett arra vágyik, hogy akkor összeget birtokoljon, amiből nyugodtan élhet és arra is költhet, amire nem lenne muszáj, de szeretne. Sokan utazgatni szeretnének nyugdíjukból vagy esetleg mást csinálni, de az a helyzet, hogy a magyarországi nyugdíjak nem mindig alkalmasak erre. Emelés nélkül nem sok remény van a vágyaink megvalósítására, hiszen az alapnyugdíj biztosan nem elég.

Persze mint már említettük a nyugdíjak különbözőek és ezt a szakadékot kell szűkíteni, hogy mindenkinek meg legyen az esélye arra, hogy akkora nyugdíjat, ami ki tudja elégíteni mindenkinek az igényét. Az esetleges nyugdíjemelés mértéke is így mindenkinél különböző lesz, de természetesen nagyon könnyen megtudhatjuk, hogy mennyit fognak emelni. Körülbelül pár ezer forintos összegre kell gondolni sajnos nem egy nagy tétel és az a helyzet, hogy egyre nehezebben élnek meg az alapnyugdíjból. Ezt kéne megoldani valahogy, hogy az alapnyugdíj elég legyen a számlákra az élelmezésre és egyéb más dolgokra, amit a nyugdíjasok szeretnének csinálni, de ez egyenlőre egy olyan álom, amit nem könnyű elérni.

Sokak elégedetlenek, ezért kell olyan döntésre jutnia a kormánynak, ami kedvezően hat és mivel sokan tisztában vannak vele, hogy egy átlag magyar kereső nyugdíja nagyon kevés dologra elég, akkor talán meg fognak változni a dolgok, de ezek persze egyenlőre csak elméleti kérdések. Gyakorlatban nem tudni, hogy mikor akarnak változtatni ezen a rendszeren. Persze nagyon sokan küzdenek azért, hogy a nyugdíjasoknak járó összeget megemeljék és végre olyan nagyságrendű összeghez juthassanak havonta, amit megérdemelnek.

A nyugdíjak az elmúlt években emelkedtek, de nem annyira, hogy drasztikusnak mondhassuk vagy olyannak, amivel a nyugdíjasok átlaga meg lenne elégedve. Természetesen sok a visszhang és nem lehet mindenkit megkérdezni erről a témáról, de biztos, hogy rengetegen vannak olyanok, akik változtatni szeretnének és hajlandóak lennének leülni megbeszélni a kormánnyal azt, hogy hogyan lehet ezt az egész rendszert kivitelezni.  A nyugdíj tehát egy olyan kör, amibe sokan beletartoznak, mégsem jár mindenki jól. Sőt a társadalomban ez nagyon éles vitákat szül és napi téma, hogy hogyan alakulnak a nyugdíjakkal kapcsolatos szabályozások, ami persze egy természetes dolog egy ilyen helyzetben. Ezt nem lehet kikerülni és nem is kell, mert beszélnünk kell róla még akkor is, hogy ha kellemetlennek tűnik, Ha elhangzik az Ön részéről is a kérdés, hogy mennyi lesz a nyugdíjam, mert az alapnyugdíj biztosan nem elég, csak lépjen be időről időre ide a mi oldalunkra, mert itt naprakész információkhoz juthat ebben a tárgykörben is.