biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Mi a különbség a kötelező felelősség biztosítás és a casco között?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

Rengeteg autós jár az utakon, amiből arra lehetne következtetni, hogy az autóval kapcsolatos ügymenetek, és kötelezettségek már teljesen tisztázottak. Éppen ezért meglepő, hogy még napjainkban is felmerül a kérdés: Mi a különbség a Kötelező Felelősség biztosítás és a Casco között?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Számolja ki casco biztosítását itt!

A gépjármű biztosítások csoportját alapvetően két nagy csoportra oszthatjuk. Az egyik, melynek meglétét törvény szabályozza, és mely a közlekedés folyamán másoknak okozott károkért felel. A másik szabadon választható, és gyakorlatilag további védelmet biztosít a gépjárműben keletkező károkra, még akkor is, ha annak okozója maga a tulajdonos. Alapvetően a kötelező felelősség biztosítás és a casco között ez a különbség. Ezen felül természetesen rendkívül sok dologban függenek egymástól, rendkívül sok dologban hasonlítanak, és térnek el.

Csak néhány példa annak érdekében, hogy további ismereteket szerezhessünk a két biztosítási módozatról. A casco biztosítás határozott időre kötődik, azaz egy évre, viszont amennyiben nem nyilatkoznak, a felek másképpen úgy automatikusan újabb egy évre meghosszabbítódik. A kötelező biztosítás határozatlan idejű szerződés azonban mind a két félnek jogában áll a formalitások betartása mellett a szerződést évfordulóra felmondani. Így elmondható, hogy alapjaiban ezen a téren különböznek, mégis hasonló a helyzet, mert az évfordulóra való felmondással lehetősége nyílik az üzembentartóknak egy kedvezőbb szerződést kötniük. Érdemes a kötelező biztosítás, és a casco biztosítás minden apró részletét megismerni, mert rengeteget jelenthet a későbbiek folyamán, akár a szolgáltatás kiválasztásánál, akár a fizetendő díjban.