biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Mi a teendő gépjármű káresemény esetén?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Amikor előfordul, hogy egy szerencsétlenség folyamán káresemény részesévé válik, mielőtt bármi mást lépne, a legfontosabb, hogy kitöltésre kerüljön a baleseti bejelentő, méghozzá nagyon oda kell figyelni arra, hogy a kitöltésben ne legyen hiba.

A nyomtatvány alján lévő megjegyzés rovatban a kárt, illetve balesetet okozó féllel minden körülmények között alá kell íratni a felelősség elismerését, ez nagyon fontos momentum. Amennyiben ez mégsem sikerül, mert senki nem ismeri el, hogy ő a felelős a balesetért, ugyanakkor szerencsés esetben személyi sérülés nem történt, ettől függetlenül rendőrt kell hívni, a tényállás felvételére. A felelősség megállapításának dátumától hatvan napon belül lehet számítani arra, hogy jogerőre emelkedik a felelősség megállapításáról szóló rendőrségi jegyzőkönyv. Ameddig ez a jogerős határozat nincs kézben, a biztosító egyik félnek sem fog fizetni. Az azonban, aki a határozat szerint felelős a történtekért, biztos lehet abban, hogy a bírságot felé ki fogják róni. Ezért nagyon fontos, hogy a felelősség elismerése még a helyszínen megtörténjen.

Fontos lépés, hogy a baleset bekövetkeztétől a lehető legrövidebb időn belül a káresemény be legyen jelentve a biztosítóhoz, ma a mobil telefonok korában a legeredményesebb megoldás, ha a helyszínről értesítjük a biztosítónkat. Ez azért is előnyös lehet, mert így a javítási időt jócskán le lehet rövidíteni. Amennyiben járóképes maradt a jármű, akkor minden további nélkül be lehet vinni a biztosítóhoz, ha pedig ez nem vitelezhető ki a kár miatt, akkor egy egyszeri beszállítási költséget megfizet a biztosító. Erről a szállítási költségről számlát kell kapni és ennek fejében fizeti ki a biztosító az adott egyszeri szállítási díj összegét.