biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Miért elengedhetetlen egy jó utasbiztosítás?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A legtöbb családban már jóval előre tervezgetik a nyaralást, vagy akár egy téli kiruccanás programját és nyilván mindenkinek fontos szempont az is, hogy ezt a rövid időt családjával együtt felhőtlenül tudja eltölteni minden szempontból. Ezért van nagy jelentősége annak, hogy ne feledkezzünk meg arról, miért elengedhetetlen egy jó utasbiztosítás főleg abban az esetben, amikor külföldi utat tervezünk.

Bár hol és bár mikor közbejöhet ilyenkor egy kellemetlen betegség, vagy baleset, amikor pedig nincs utasbiztosításunk a megfelelő fedezettel, még sokkal kellemetlenebbé válhat az egész történet. Aki idejében előre gondoskodik a biztosításról, azt nem érheti meglepetés, például ha egy külföldi országban történik egy váratlan esemény, hiszen ilyenkor a biztosítónk azonnali segítségére számíthatunk, illetve tudhatjuk, hogy fedezetünk van a kellő ellátásra.

Számolja ki utasbiztosítását itt!

Lássuk, milyen helyzetek is állhatnak váratlanul elő, amikor mindenképp elengedhetetlen egy jó utasbiztosítás? Teljesen biztonságos fedezetet nyújt például ez a módozat abban arra az esetre, amikor elvesznek a csomagjaink, ha betegség lép fel, baleset fordul elő, de igen kedvező része ezeknek a csomagoknak az autós asszisztencia szolgáltatás is, hisz mekkora könnyebbséget jelenthet abban az esetben, ha külföldön tartózkodunk és nem beszéljük jól az adott ország nyelvét, hogy saját anyanyelvünkön kérhetünk és kaphatunk azonnali segítséget.

Sokak kérdezhetik, hogy milyen különösebb jelentősége lehet az utasbiztosításnak akkor, ha rendelkezik európai biztosítási kártyával, ami alapján minden európai országban el kell lássák betegség, vagy baleset esetén. Ez igaz, de meg kell nézni, egyes országok egészségügyi ellátásában mekkora különbségek mutatkoznak az árak tekintetében olyan esetekben, amikor például gyógykezelést akarunk igénybe venni, vagy nem életveszély elhárításról van szó, netán több napos kórházi ellátásra van szükség. Ezt az előnyt szerezhetjük meg egy jó utasbiztosítás megkötésével, mert vegyünk azt az esetet, amikor valakinél egy napozás során allergiás tünetek jelentkeznek, orvosi ellátásra lesz e miatt szüksége és ha nem rendelkezik e módozattal, akkor egy ilyen ellátásért akár 180 eurót is ki kell fizetnie. Ez azzal magyarázható, hogy hiába van európai kártyánk, az ellátásnak csak egy töredék része ingyenes. vagy vehetjük azt az esetet is, amikor egy téli utazáskor síbalesetet szenved valaki és helikopteres mentésre van szüksége, ezt kizárólag egy jó utasbiztosítás téríti meg, márpedig ilyenkor igen nagy összeggel lehet számolni.

Valószínűleg így már mindenki számára érthető, hogy miért elengedhetetlen egy jó utasbiztosítás és fontos, hogy ezzel kapcsolatban itt nálunk minden fontos információt megkap. A szolgáltatást az utazás előtt itthon szükséges és lehetséges igénybe v enni, tehát indulás előtt kell az utasbiztosítási szerződést megkötni. Aki itt van oldalunkon, az egyetlen kattintással beléphet arra a fülecskére, ahol majdnem minden vezető biztosító utasbiztosítási ajánlatait át lehet tekinteni és persze azokat egymással össze is lehet hasonlítani. Ekkor látható, hogy egy jól összeállított konstrukcióval nem csak a hagyományos betegség-, élet-, vagy balesetbiztosítással rendelkezhetünk, de a társaság kockázatviselését ki lehet terjeszteni a poggyászunk biztosítására, sőt a szinte nélkülözhetetlen asszisztenciaszolgáltatásra is. Az összehasonlítás során kiderül, hogy természetesen ahány biztosító, annyi féle szolgáltatás annak díját és persze tartalmát tekintve egyformán. Ezért igen csak alaposan érdemes végigböngészni az ajánlatokat és mindenki a maga számára legmegfelelőbb csomagot állíthatja össze.

Az utasbiztosítás megkötése előtt érdemes áttekinteni azt is, hogy milyen kizáró okokkal kell számolni a biztosítási összeg térítését illetően, mint a kábítószer hatása, vagy súlyosan ittas állapot miatt bekövetkező tragédia, baleset, betegség, a terhességgel összefüggősben fellépő kezelések térítése, de ide tartozik a háború, nukleáris sugárzás miatt fellépő káreset is. Ilyen helyzetekre a biztosítók nem viselnek kockázatot és természetesen a szerződésben e kizáró okokat fel is tüntetik. Az extrém sportok, versenyszerű sportolás, búvárkodás tekintetében többnyire úgy lehet fedezethez jutni, hogy az alap utasbiztosítás mellé kifejezetten ezekre az esetekre kiegészítőt kötünk. Ez a módszer érvényes arra is, amikor kirívóan n agy értékű tárgyat kívánunk bebiztosítani a poggyászbiztosítás keretében, mint valami féle értékes gyűjtemény, vagy nemesfém.

Az utasbiztosítás díja több tényezőtől függően alakul ki, alapvetően függ a célországtól, az utazás időtartamától és típusától, az esetlegesen megjelölt sporttevékenységtől, a szerződő fél korától és persze attól, hogy az alaphoz még hány féle és milyen kiegészítő biztosítást szeretnénk hozzárendelni. A kiegészítők közül érdemes mindenképp megemlíteni például a stornó biztosítást, ami igen jól jöhet, hogyha az utazás során a családdal utazó kisgyerek megbetegedése miatt az utat el kell halasztani, meg kell szakítani. Nagyon hasznos kiegészítő modul lehet a felelősségbiztosítás is, melynek birtokában kockázatot visel a biztosító akkor, ha az ügyfele valamilyen figyelmetlenség okán harmadik személynek, intézménynek kárt okoz, netán rendőrségi ügye támad. Ezekben az esetekben óriási előnyt és segítséget jelent például még a igénybe vett asszisztenciaszolgáltatás is, hisz ezzel a kombinációval számítani lehet azonnali jogsegély szolgáltatásra, ráadásul az ügyfél anyanyelvén. Mindezekből világosan látható, hogy miért elengedhetetlen egy jó utasbiztosítás, melyet akár itt rajtunk keresztül azonnal, online módon meg is lehet kötni.