biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Mikor kell, mikor lehet biztosítót váltani?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

mikor kell lehet biztositot valtaniAz autósok életében minden évben visszatérő kérdés a kötelező biztosítás tekintetében, hogy mikor kell, mikor lehet biztosítót váltani? Nos, erre a kérdésre a mi oldalunkon precíz választ kap mindenki,ki ide ellátogat. Megéri bizonyos időközönként a kötvényen, vagy kár a szerződésben leellenőrizni, hogy mikor van a biztosítási évforduló, hiszen ettől függ a váltás lehetőségének időpontja.

Nem szabad erről semmiképp megfeledkezni, mivel aki kicsúszik a lehetőség nyújtotta határidőből, az anyagilag igen rosszul járhat, miután aki nem vált időben, annak a meglévő kötelező biztosítása egy újabb évre meghosszabbodik automatikusan. Ebben az esetben pedig már nem lesz lehetőség más biztosítóhoz átkötni és lehet, hogy rosszabbul jár anyagilag, mert eleshet attól az esélytől, hogy kedvezőbb módozatú biztosítást kössön netán.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

Hogy kinek mikor kell, mikor lehet biztosítót váltani, az tehát minden esetben attól függ, hogy ki mikor vásárolta az adott gépjárművet, így érthető módon ma már nem csak az év végén szokásos kampányban, hanem év közben is mód van a váltásra, hogyha az évforduló ilyen dátumra esik.

Többet szeretne megtudni a biztosító váltásról? Itt mindent megtalál!

A váltást egy újnak mondható szabálymódosítás nagyon megkönnyíti abból a szempontból, hogy a biztosítóknak lehetőségük van az év bármelyik napján díjat hirdetni, tarifát módosítani, nem csak kizárólag a kampány idején. Ezzel meg van arra az esélye bárkinek, hogy egész év során akármikor felkészülhessen alaposan a váltásra, mert a mi oldalunkra belépve minden vezető biztosító aktuális árait azonnal megnézhet, sőt nagyon egyszerűen össze is hasonlíthatja azokat egymással.

Ne feledkezzen el idejében utánajárni, hogy mikor kell, mikor lehet biztosítót váltani, hiszen az a kellemetlen dolog is előfordulhat, hogy amennyiben nem figyel oda és nem lép a törvényben előírt határidőn belül, hogy bizonyos időre kötelező nélkül marad, márpedig ez azt jelenti, hogy a biztosító fedezetlenségi díjat fog felszámolni ezekre a napokra, ami egy nagy összegű büntetésre rúghat még a többi mellett. Azt sem kell ugye a járművezetőknek elmondanunk, hogy akinek nincs érvényes kötelezője, az ki sem szabadna, hogy menjen a közúti forgalomba. Arra pedig még gondolni sem jó, hogy mi is történik, ha épp nincs élő biztosításunk és kárt okozunk, ilyenkor még arra is számíthatunk, hogy zsebből egy jókora összeget kell kifizetnünk a vétlen sofőr kárának megtérítésére.

Amennyiben Ön már leellenőrizte biztosítási évfordulójának pontos dátumát és közeledik e szerint az évforduló ideje, akkor ne is menjen tovább, mert itt velünk egy gombnyomással elindíthatja a kötelező biztosítás programot és ennek használatával azonnal megtudhatja, hogy akkor jár jobban, ha meghosszabbítja élő biztosítását, vagy pedig új szerződést köt, mert lát olyan konstrukciót, mellyel jobban járhat. Nem szabad abba a hibába esni, hogy az első és legolcsóbb módozatra lecsapunk, mivel az is fontos, hogy adott összegért egy adott társaság milyen szintű szolgáltatást kínál. Szépen komótosan nézze tehát át a lehetőségeket, a biztosítók ajánlatait, szerződéses feltételeit és persze arra is nagy hangsúlyt kell fektetni, hogy melyiküknél milyen kiegészítő biztosítások közül lehet válogatni. A díj ugyanis nem csak attól függ, hogy melyek azok a kedvezmények, melyekkel élhetünk, hanem attól is, hogy az alapbiztosításhoz milyen kiegészítő szolgáltatásokat választunk. Mindent összevetve elképzelhető, hogy sokkal jobb módozatot tudunk összeállítani, mint a meglévő és ekkor nincs min gondolkodni, váltani kell.

Önnek mindössze annyi a teendője, hogy megbizonyosodjon arról, mikor kell, mikor lehet biztosítót váltani a szerződése szerint, a többi adminisztrációt mind ránk bízhatja, ezen felül még azzal is kalkulálhat, hogy amikor egy megbízás keretében mi intézzük új szerződésének tető alá hozását, akkor az élő biztosítás felmondásában is segédkezünk, ráadásul teljesen díjmentesen. A lényeg, hogy a kalkulátorba bevitt személyes és gépjárművére vonatkozó adatai pontosak legyenek, hisz ettől függ, hogy melyek azok a díjkedvezmények, melyeket a program a számítás során figyelembe vesz.